.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

Програма за учене нa история

Здравейте,
    отдавана съм минал гимназиалната възраст, но все още помня, колко трудно беше за повечето ми съученици да учат история. С датите някак си се оправяха, но с градовете, държавите и географията, като цяло ги нямаше никакви.

Понеже до скоро използвах една програма за модифициране на стратегически карти, забелязах, че тя дава адски много инфромация, и то нагледна за народи, държви, религии, градове ресурси и каквото още се сетите и то в нагледн вид - като интерактивна карта.

Въпросът ми е има ли такъв интерес сред вас учениците? Дали наистина намирате връзката география-история за трудност.Ще постна и няколко различни снимки. Ако има интерес, подготвям ръководство и инструмента за ползване. Ако не здраве да е

http://img186.imageshack.us/img186/4824/hungary.png

http://img5.imageshack.us/img5/2218/681c.png

http://img232.imageshack.us/img232/749/europe5.png

http://img294.imageshack.us/img294/5666/abbasyds.png

Голям фен Аватара на ZeroPoinT
    Добър си с фотошопа, ама тва е такава простотия, че бие във всички конкурси ...

Цитирай Първоначално написано от ZeroPoinT
    То дали се ползва фотошоп или не голямо значение няма, ако искаш картата красива се мъчиш, ако искаш просто информация изобщо не го отваряш. Но не ти харесва?

Мега фен
    Не е лошо като идея. На мен лично ми харесва. Но имам някой забележки, поне на пръв поглед.

1. Като за начало, защо не използваш една наистина добра, хубава, голяма и детайлна карта на Европа върху която да правиш промените ? Нещо с размери минимум над 2048х2048 пиксела, за да може като свалиш и уголемиш да разбереш реално за какво става въпрос.

2. Език & Шрифт - ако ще го правиш за ученици, най-добре Times New Roman / Verdana или друг подобен шрифт. Разбирам, че ти харесва този (3-тата снимка конкретно), но изморява очите и трудно се чете. Езикът - ако ще го правиш за България, задължително всичко да е на Български език. Все пак държавата е България и официален език е българският. Затова e най-добре проектът да е на български език. Ако си решил да е за друга държава - ок, но тогава няма да има смисъл от тази тема изобщо.

Изтъкни един разумен и недвусмислен довод, който ясно да потвърди мнението ти, че въпросната разработка може да се класифицира като "простотия" ?

Към автор: В България като цяло всяко нещо е простотия, независимо дали е научен проект или новата песен на Азис - все е двеста за някой хора. За култура са много прости, за простотия са много умни...

Голям фен Аватара на ZeroPoinT
    Цитирай Първоначално написано от Lucho
    ...

Изтъкни един разумен и недвусмислен довод, който ясно да потвърди мнението ти, че въпросната разработка може да се класифицира като "простотия" ?

Към автор: В България като цяло всяко нещо е простотия, независимо дали е научен проект или новата песен на Азис - все е двеста за някой хора. За култура са много прости, за простотия са много умни...

Ми честно да ти кажа, идеята не ми харесва. Първо не получавам повече информация от това име на държавата.

Освен това на 2-та и 3-тата са ужасни като цветове и шрифтове.
    Нещо още трябва да им добавиш.

Е на сила хубост не става! Програмата е само на английски, но за ученици, това не би трябвало да е проблем. Освен това не е моя, за да я променям. Както и да е, щом няма желаещи, проблемът с историята си остава за нежелаещите...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от bratignat
    Е на сила хубост не става! Програмата е само на английски, но за ученици, това не би трябвало да е проблем. Освен това не е моя, за да я променям. Както и да е, щом няма желаещи, проблемът с историята си остава за нежелаещите...
    Мрън-мрън... като ще предлагаш някакъв продукт в България, който се предполага, че ще е в полза на българското училище, българската образователна система и българските ученици, то няма как това нещо да е написано на език, различен от българският. По пътя на логиката, изобщо не би било проблем всички учебници да са на английски език - нали и без това всички ученици си го знаят ?! Както и да е, това е повод на съвсем друга тема.

Като не е твоя програмата, съответно нямаш/не си си поискал разрешение за редактиране, тогава каква е целта на тази тема ? Можеше просто да пуснеш една тема със заглавие "Полезна програма по История и Цивилизация" описваш с един ред, че става дума за карти, слагаш линк към някой сайт за теглене и готово. А не да търсиш мнения, коментари и идеи за продукт, който първо не е твой, второ нямаш/не си си поискал/ разрешение за редактиране и трето нямаш никакви намерения да доразработваш продукта, а на всичкото отгоре, като четвърто, вместо да обясниш, че просто събираш мнения, ти обобщаваш генерално колко много нежелаещи да научат историята имало в този форум.

След това твое мнение се съгласявам напълно и категорично с мнението на ZeroPoinT от вчера, че този софтуер изобщо не струва. Защото интернет е пълен с карти - от природо-географски до исторически, стига да ти се занимава да ги търсиш.

Още нещо: Ако има нещо съществено да се добави към темата - да се добави, ако не нека модераторите се намесят и я заключат, тъй като е видно, че се трупа само и единствено spam.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си