.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    Супер фен Аватара на Jessie
    Град
    Велико Търново

Смяна на интернета от настолния компютър към лаптопа

Вкъщи имам настолен компютър и лаптоп. Интернетът е свързан само с настолния компютър, нямам рутер, а и не виждам полза от такъв, тъй като само аз ползвам нета.

Наскоро интернет доставчика ми направи така, че след въвеждането на някакъв си код там да мога да ползвам нет. Окей, въведох го, всичко е наред. Да обаче по-удобно ми е да ползвам интернета с лаптопа, а не с настолния компютър. Пробвах веднъж направя размяна - от настолния извадих кабела и го вкарах в лаптопа. Обаче не се получи нищо, изписа ми отново изискване за въвеждане на кода, споменат по-горе. Въведох го отново, но след това ми излезе текст, че този код вече се ползва за други настройки.
    Въпросът ми е следния: как да направя така, че да свържа интернета си с лаптопа? Или трябва да питам в офиса на доставчика?

I'm inlove with a criminal...

Еми трябва да попиташ хората бе.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Интернет настройките ти, са направени от доставчика само за определен компютър (всяка ЛАН карта си има уникален MAC адрес). Нормално е да не можеш да си го слагаш на лаптопа, след като това е един вид защита.

Има два варианта - единия е да им се обадиш и да кажеш че ще използваш интернета си вече само на лапотпа и да променят настройките. Но така пък няма да можеш да го пускаш на компютъра после.

Втория и по- удачен вариант е да си вземеш рутер. Ще можеш да си ползваш интернет и на двете, ако щеш после да си купиш още 2 лаптопа пак ще си имаш нет на всички. А и ще може да си ги сменяш, когато поискаш.

Banned Супер фен
    А ако те мързи и искаш да стане бързо и лесно само сменяш Mac адреса на лаптопа с този, който ти е на компютъра и по който те засичат, за да ти дават нет.Повечето лан карти подържат смяната, а и има програми, които също го правят.

Голям фен Аватара на RadioMan
    Град
    Добрич
    Най добрият варият е рутер друго решение не виждам така като имаш гости у вас с преспиване и на тела си имат Wi fi ще могат да ползват твоя нет

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Има и друг евтин вариант. Втора LAN карта за PC-то, която надали ще е повече от 10лв. и крос кабел до лаптопа.

Цитирай Първоначално написано от torVPN
    А ако те мързи и искаш да стане бързо и лесно само сменяш Mac адреса на лаптопа с този, който ти е на компютъра и по който те засичат, за да ти дават нет.Повечето лан карти подържат смяната, а и има програми, които също го правят.
    Значи това горе е единственото нещо, което има смисъл от всички глупости изписани дотук. Предполагам си под Windows, инак сам щеше да можеш си направиш настройките. Та как да си смениш мак-адреса на лан картата. Следвай следващите стъпки:

1. Пускаш си PC-то. Стартираш cmd. Пишеш:
    ipconfig /all
    Гледаш за physical address: Нещо то типа XX-XX-XX-XX-XX
    X = hex number
    2. Пускаш лаптопа - стигаш до конекциите си. Избираш си тая, чиято ланкарта искаш да ръчкаш (ако случайно имаш повече от една).
    Десен Бутон на нея -> Properties -> Configure -> Advanced -> Network Address
    По дифолт ти е Not Present. Обаче ти цъкваш на value и въвеждаш горния mac address, без чертичките.
    3. Воала имаш сменен мак адрес на нужната лан карта
    ...

Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Има и друг евтин вариант. Втора LAN карта за PC-то, която надали ще е повече от 10лв. и крос кабел до лаптопа.
    Да и това е вариант, не се бях досетил.

Обаче така не ставаше ли адски бавна връзката и от двата компютъра?

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от Domad
    ...Значи това горе е единственото нещо, което има смисъл от всички глупости изписани дотук...
    Пфу как съм се прецакал да похарча 30 лева за рутер. Трябваше да те послушам. Сега ми е супер гадно, че мога да използвам безжичен интернет в целия апартманет, без да се омотавам в кабели. Направо ми е много тегаво

Супер фен Аватара на Jessie
    Град
    Велико Търново
    Не се бях сетила за рутер. Ужас...

I'm inlove with a criminal...

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w

Не, за да се препраща информацията трябват малко системни ресурси, става на ниско ниво , разбира се ако и двата компа смучат някакъв торент , ще падне ако ще и рутер да има.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w

Не, за да се препраща информацията трябват малко системни ресурси, става на ниско ниво , разбира се ако и двата компа смучат някакъв торент , ще падне ако ще и рутер да има.
    Така е.

Просто ми беше останал някакъв спомен когато ни преподаваха "Мрежи".

Whateva

Супер фен Аватара на badsector
    Цитирай Първоначално написано от Jessie
    Не се бях сетила за рутер. Ужас...
    Май имаш психически проблеми :
    Цитирай Първоначално написано от Jessie
    ... нямам рутер, а и не виждам полза от такъв...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си