Мачок, отивам по Еразъм да уча там. Кандидатствах и ме приеха в Business Information Systems с профил Game Design. До юни ще съм там, януари заминавам. Ще живея в студентския град Tampere и като цяло имам 3 дисциплини:
- Game design and production (идеите, процесите на разработка, елементите, анализа и т.н.)
- Game development (браузърни, конзолни и мобилни игри, енджини, графики и анимация, звукови ефекти)
- Game Project (проект)
Изпитите са в средата и в края на семестъра.
Стипендия ми отпускат от ЕС в размер от около 370 евро на месец, от мен зависи как ги използвам. Останалото си го донаждам сам, ама не е много.
Общежитията са като хотели, буквално. 250 евро месечно, но вътре има постоянно отопление, отделна стая за всеки, обща кухня, хубави баня и кенеф. Като цяло си е доста лукс, няма нищо общо с българските студентски общежития.
Храната е 2.50 евро на ядене със студентска карта. Не ми е ясно обаче какво включва.
Тези хора са супер организирани, нищо общо няма с българското образование. Всички компютри са ми свободни за ползване, стига да няма лекция. Интернет безплатен навсякъде.
Уникално си е