- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво мислите, че става след смъртта?
Какво мислите, че става след смъртта?
Аз си мисля , че има душа и след смъртта тази душа остава да съществува в някакво състояние. Имаше един физичен закон: "Енергията не се губи, а преминава от една форма в друга."
Енергията не се губи, а преминава от една форма в друга.
И това по никакъв начин не означава че има някаква енергия без медиум, която се телепортира в някакво друго измерение, което пък е разкрито на някакви неуки евреи от някакъв бог.
Ако логиката ти е вярна то компютъра ми има "душа", калкулатора ми има "душа", вирусите имат "душа". Не. Това че нещо е анимирано от енергия просто означава че при спиране на функциониране тази енергия се конвертира в топлинна, химична etc
Не може да употребяваш някакви ню ейдж дефиниции така фриволно.
Koнкретно по въпроса:
И нищо друго. Същото което се случва на часовника ми като му извадя батерията.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Правят ми свирки.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
............
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
^ според православното учение Сталин е достоен да бъде сложен на икона.
Сега ще бягам преди да гръмне бомбата![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Относно поста на cvetemoe, имам въпрос.
Ако Бог е толкова милостив, както пише в Библията, защо ще чака близките на покойника да се молят постоянно за него, за да опрости греховете му?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
..............
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
@cvetemoe, в православието Адът нещо като чистилище ли се явява тогава? Т.е. чрез мъки душата да бъде пречистена от греховете й? Като място, където тя се "рециклира" преди да е готова за второто идване Исус?
....
А когато измрат всички роднини и близки на покойника, които да се молят за душата му, как Бог ще прецени? Когато вече няма кой да се моли за душата на грешника?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
....
О, нито те изпитвам, нито ти търся слабости, а още по-малко искам да споря. Просто ми беше любопитно, за това попитах.Първоначално написано от cvetemoe
....
Вече знам как ме вижда цветьо мен и моите миньони (които и да са те)
успокой се бе момче. Писах два пъти в темата вече, какво искаш да ти споря. Живей си, спри да параноичиш.
The Bird of Hermes
Аз не вярвам в някакви религии, вярвам си че отиваме на едно по-хубаво място и не искам да си налагам мнението на никого.
.....
И това к'во общо имаше с темата? Стига вече, разбрахме ти позицията. Една нормална тема да има.Първоначално написано от cvetemoe
Съжалявам но все пак, трябва да ти е ясно че не всички са с твоята гледна точка. Аз лично бих ти препоръчал да зарежеш религия.Първоначално написано от cvetemoe
....
wut....Първоначално написано от cvetemoe
Редактирай си поста... веднага! Изобщо не съм те наричала скапаняк. Ти ненормална ли си, бе?!
Или си писал тези две буквички четири минути или си лъжец и инсинуатор.Първоначално написано от cvetemoe
Колко долно![]()
Човек да общува с теб е ТОЧНО така:
http://www.m0ar.org/6295
.....
^Според мен е някакъв лъжец, как може толкова да защитава толкова християнската вяра, а така да изменя мненията, това не е ли грях?! Един нормален християнин няма да направи подобно нещо. Вече знам ли и аз...