- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво мислите, че става след смъртта?
КафеПървоначално написано от Concussion
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
^ не е грях да се лъже до колкото ми е известно.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
хххх... Как ми идват наум едни библейски стихове точно сега...Първоначално написано от cvetemoe
Не бе само казвам, че си готина, ти какво си помисли.Първоначално написано от Concussion
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
така:
1-во- Смени си дилъра.
2-ро-Не всички са с твоята гледна точка.
3-то-Спри да параноичиш,че Сатана те дебне и иска да ти изяде малката пишка.
4-то(и не на последно място)-Това,че не споделяме твоя мироглед,не ни прави по-лоши хора,камоли пък ''сатанисти''(които всъщност почитата Сатана като висш разум),така че сатанизма е вид религия,а до колко съм запознат с вижданията на гандалф,човека си пада ирелигиозен.
Трудно е да се каже какво става след смъртта, но нещо става със сигурност. Съдейки по последните думи и бълнувания на баща ми... убеден съм,че има нещо след смъртта!
бил съм неведнъж на границата между живота и смъртта и не беше приятно, а за след смъртта не мога да кажа, защото веднъж дори умрях и бях мъртъв за няколко часа, след което Бог ме възкреси, но не помня нищо освен тъмнина/нищо/несъществуване
Тогава откъде знаеш, че Бог те е възкресил, след като не помниш нищо, освен тъмнина?
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Човек, не те ли е грях да лъжеш, сарказничиш, мамиш, така че уж някой да ти повярва...поне бъди честен!Първоначално написано от npp
Im back...
Може и положението да е по-лошо, може би си вярва.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Ако има толкова голямо значение за вас какво става след смъртта, значи не живеете пълноценно. Какъв е смисъла да влагаш толкова енергия в размишления какво ще стане след като умреш при условие, че в каквото и място да попаднеш, там няма как да вземеш дори гащите си със себе си. Каквото и да предстои, има ли смисъл от толкова много планове? Мечтите на един трезвен човек трябва да са насочени към настоящето, онова което може да пипнеш и усетиш! Трябва да консумираш с пълни шепи навреме, докато можеш!
Хубаво мнение.Първоначално написано от filmimilmi
Пък и не мисля, че смъртта е края (сега очаквам npp да ме среже).
![]()
...
.....
Така е, атеистите "знаят", а вярващите вярваме.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Чудя се кое ли е по-гадно ?
Да си мислиш, че ще отидеш в рая и всъщност да не отидеш, а просто да умреш. Или да си мислиш, че ще умреш и да отидеш в ада...?
АРЕ ИЗЧЕЗНИ, ВЕ, ГНОМ.![]()
Стига си си налагала мнението и след всеки пост да кльопаш простотии. ИЗЧЕЗНИ![]()
След смъртта няма нищо. Едно е. Сърцето, мозъка спират и си затваряш очите.
П.П. Мене не ме е страх от смъртта, стига да не е мачителна. Така или иначе ще ни дойде мигът да си отидем...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
На философче ли се правиш?Първоначално написано от cvetemoe
Im back...
Ще се изкажа по темата че в предния си пост съм пропуснал
Според книга на мъртвите имам шанса да стана божество след някое друго изпитание.![]()
Зависи
Ако е бил добър яде шоколад и пица
Ако е бил лош яде овес с извара
Да ви е яко
Всъщност, спускайки се в малко по-дълбоките пластове на нещата, и следвайки вродената или придобитата си логика в "житейската си пътечка", ние всъщност преди да започнем съществуването си сме били "умрели". Така, че ние идваме оттам, а това, което помним е "нищото". А това нищо, едва ли всъщност е било "нещо". Организмът се ражда и умира. Филмът е докато живеем.