.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Групи, подобни на Тhe Who, The Clash, The Doors etc.

Здравейте, видях в темата Каква музика слушате, че има доста, които слушат рок и производни и искам да питам, дали можете да ми кажете някакви групи подобни на изброените, както и The Kooks, the Strokes, Arctic monkeys, Pink floyd, Ramones, Oasis, Babyshambles, Beady eye..

не мога да дам точно определение какъв стил искам, защото тези групи ги видях в профила на човек във фейсбук и слушах по 1-2 песни от всяка група, та предполагам е нещо инди, рок, поп-рок, пънк-рок :/

Може да има и други супер известни групи, но не ги знам...

Идеи?

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    The Jam, Libertines, Buzzcocks...мисля, че ще ти харесат

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=whSYTSXm8wo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VwhHdeHJ1Yk[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oQ1vQPEBlnI&feature=related[/youtube]

пс- Yes, Yardbirds, Cream, Stones...

не знам какво точно ти се слуша ;р

Супер фен Аватара на ScarletBite
    пробвай Adelitas Way, те са готин лек рок.
    all day... all night... what the fuck?!

Ето някои основни групи, не само рок, но все пак и те явно от там произхождат :Д

Black Sabbath

Deep Purple

Dire Starits

Guns n Roses

Led Zeppelin

Metallica

Nirvana

Queen

Rainbow

Red Hot Chili Peppers
    Wanting to be someone else is a waste of the person you are.

Franticone, групите, които си дал/а, не произхождат от рока. Рокът произхожда от тях.

Така е ( :
    Важното е че се разбрахме какво се опитвам да кажа ;д

Повече от фен Аватара на NC
    Цитирай Първоначално написано от Franticone
    Ето някои основни групи, не само рок, но все пак и те явно от там произхождат :Д

Black Sabbath

Deep Purple

Dire Starits

Guns n Roses

Led Zeppelin

Metallica

Nirvana

Queen

Rainbow

Red Hot Chili Peppers
    ИСТИНСКАТА МУЗИКА!!!

Град
    София
    Обаче изброениет групи (колкото и да са големи някои от тях) не мисля, че са това, което автора търси.

Какво общо имат Металика и Нирвана примерно (не издребнявайте...говоря като звучене, не ми обяснявайте кое от къде произлиза, запознат съм)?

не бе... дават му ги, щото това са групите, за които човек се сеща първо, като види, че другият иска да слуша рок. та се класици.
    обаче авторът явно се е насочил към по-модерни неща.

за да не е спам - чуй също Nickelback и Daughtry .

Град
    София
    Ramones, The Who, Oasis, Pink Floyd...кое им е "по-модерното"
    пак са 'класически групи'.

Всъщност понятието "рок" е толкова размито, че общо взето всеки го разбира по различен начин...обаче аз до колкото разбрах, автора иска по-различни неща от списъка на Franticone.

Еми не знам
    The Doors, Floyd...това са групи с голямо влияние, които аз също обожавам. Изброих и някои както ги нарекох и по-рано "основни" групи, които са си основоположници на подстиловете рок, които представляват. Все пак за да разбереш новото е добре да знаеш от къде се е започнало ( :
    А за Металика и Нирвана...както казва psychopath рока е размито понятие. Много подстилове и т. н. А едва ли тези 2 групи щяха да бъдат създадени такива кавито са ако рока го нямаше ;д

Както и да е. Просто предлагам групи, това е целта на темата. А и автора не посочва какво точно иска...така, че нека не задълбаваме :Д

Опа, тук съм.

Да, прави сте, че търся нещо по-различнo от Black Sabbath, Led Zepelin и Rainbow. Ако не се лъжа (не съм много запозната със стиловете), но те са "classic rock" от този здравия с едва ли не метъл звучене на места.

И по случай мнението на ScarletBite - не е задължително да са "модерни" - примерно Ramones не са .. модерни

По-скоро the Libertines и Buzzcocks ми допаднаха. Да ви кажа и аз не знам какво точно търся, експериментирам с нови стилове в момента. Някакви хем рок'н'рол, хем по-енергични от повечето групи, които имам чувството, че ще заспат докато свирят. Даже, ако са по-стари групи, няма проблеми.

edit: току що намерих още едно попълнение:
    http://www.youtube.com/watch?v=ynewdsC_VyM

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Това е пънк!!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

ами много групи изброени, пък никаква прилика не виждам аз между тях.
    казват че Kings of Leon приличали на Strokes, виж ги може да ти харесат. Kooks - за Arctic Monkeys се сещам примерно.
    Oasis/Bready Eye - всички отделни проекти на Лиъм и Ноел Галахър.
    останалите леко ме объркват, но бих ти предложила
    Velvet Underground
    David Bowie
    The Jam и Paul Weller задължително, не знам защо
    Queen може би
    Beatles
    The Cure може би
    Stone Roses
    Byrds
    Smiths
    много шантаво става, за мен това са много различни групи, ама както и да е. щото говорим за различни декади в рока, примерно classic rock от 60те и indie rock от 90те/сега. слушай повече от 1-2-3 песни и ще разбереш какво ти харесва наистина.

Супер фен Аватара на Oldschool
    Групите в началото са доста омешани..

Хвани на психопат предложенията и продължавай в посока - dead boys, misfits, bad religion, 999, the ruts, x-ray spex (задължително), sado nation, blitz, sham 69

и кажи кое те е грабнало

Град
    Гората на Сенките
    Толкова е елементарно да откриеш групи с подобно звучене в днешно време. Питай ме мене как като едвам се намираше някоя касетка от нашите съм се справяла! Точно когато чалгата изгряваше, а интернет беше само някакво ново откритие споменато в По света и у нас.
    Как да е - влизаш в Ютюб и търсиш песен на група която харесваш - отстрани ти излизат и други предложения - подобни групи, други песни на групата която слушаш и те така.
    Аз по този начин се сблъсках с някои от най-уникалните за мен групи...
    Светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака...

Половината неща, които слушам нямат клипчета в ютюб. И по-интересното е, че навремето касетки се взимаха от приятели - на този брат му ходил еди-къде-си, на друг родителите. Взимаш, презаписваш и от своя страна и ти даваш - натам по веригата. Имаше и други начини...

А и е хубаво някой да ти подаде ръка, а не да се прави на велик и как е било едно време.

Град
    Гората на Сенките
    Абе много сте настръхнали в този форум - никой не се прави на велик, само споделям преживян опит!
    В Ютюб съм намирала клипчета /не видео клип а любителски - черен екран с музика/ на групи, които може би нямат повече от 20-30 почитателя. Затова го предлагам, като опция - много хора си качват там ценните неща от колекциите и си заслужава да се поразровиш и да откриеш нещо ново!
    Мир, баце, мир!
    Светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака...

Я има, я няма подобно клипче...
    Аз отдавна ползвам bandcamp и ласт.фм, а не ютюб където си е комерса.

Град
    Гората на Сенките
    Как да е - всеки си има мнение и различно разбиране за нещата

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си