- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Постите ли?
Не и аз.Просто няма да издържа![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Мога да ти дам дори жив пример: преди 1 година братовчедка ми реши, че ще става веган. Тогава беше на почти 16. 2 месеца без месо, без мляко, без яйца и вмомента още се лекува от срив в имунната система.Първоначално написано от Rebirthing
И познай каква беше причината. Откакто пак започна да си се храни нормално си нормализира и теглото, и здравето и значително се подобри. За само 2 месеца вече 1 година се възстановява. Това, че ти, разбирачке, имаш достатъчно силна имунна система за да го издържи, не прави нас, простосмъртните такива.
И аз мога да дам жив пример с една приятелка. Година и половина без животински продукти, нямаше менструация и започна да се разболява от сериозни болести! Започна да яде месо и животински продукти, малко по малко се възвърна и червеното по бузките и. Все още се лекува...Първоначално написано от imamkrasivouho
(#) ...thats a cookie...
Аз не постя![]()
!!! Продавам ръчно изработени бижута !!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=401161
https://picasaweb.google.com/108084175227885091320 (албум)
Ами какво мислиш, че са яли?! Плодове, зеленчуци и вода примерно...Първоначално написано от Rebirthing
А който е чел достатъчно, ще знае, че от това няма смисъл.
Ей, проста работа.
Веган въобще не значи да се храниш само с вода, зеленчуци и плодове.![]()
Няма да умре някой, ако спре да хапва свинско един месец. Големи превземки, голямо чудо.
Не съм вегетарианка, нито веган, не обичам месо просто. Ям месо веднъж на няколко месееца и по 1-2 хапки и то само пилешко. Не ям шунки, салами, луканки, пушени филета и тн. Яйца не обичам, пък и ми става лошо и повръщам от тях. Не виждам да съм умряла.Имунната ми система е супер слаба, също така, но определено се чувствам по-добре и по-здрава, когато не ям месо. По-леко ми е на корема, не ми се повръща и така.
Everything changes, but beauty remains ...
еми да ви кажа да посте при това целогодишно. Не намирам яденето на месо много яко, въпреки че съм веге само от инат. А за тези който постят евалата.
Първоначално написано от PullMeCloser
Месото не е само свинско
И пак казвам - това, че ти имаш късмет не ни прави нас безсмъртни. Има булимички, които от години са такива и са си живи и не намират никакъв проблем в това, има такива, които на първата година умират. Организмите са различни, а това, че на някои (повечето) хора им се отразява зле автоматично го прави нездравословно.
Не постя.![]()
» Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.
Освен липсата на храна.Първоначално написано от Rebirthing
Айде стига. Знам ги изкривените ви разбирания. Нездравословно е, когато ти се поднесе нещо, което не ти вреди, ами ти помага, и ти да се направиш на г*з и да го откажеш. Все едно да ти дадат 100лв ей така за нищо и ти да кажеш "не! много дървета са изсечени заради тия 100лв, не ги искам!".
УОУ, първо храна не ми липсва, не ми липсват протеини, въглехидрати, мазнини, нито аминокиселини и витамини. НЕ ми липсват никакви хранителни вещества !!! Не знам от къде на къде някой ще си прави подобни заключения.
Също така не разбирам кое е това което ми помага ?! Само не ми казвай "месо и млечни", защото митовете за полезността им са отдавна разбити.
Сигурна съм, че са разбити. И аз мога да ти кажа, че въздуха в планината не е по-чист от този в града и да 'разбия този мит', но дали е вярно?![]()
Не го казвам АЗ, казват го изследванията в областта провеждащи се от години. Полезността на тези продукти отдавна е била под въпрос, но има достатъчно изследвания които потвърждават вредата им. Не ме интересува дали някой ще се съгласи или не, то го има черно на бяло. Всеки да си консумира това което му е вкусно, но на бялото не се казва черно и обратното.
Мхм... Честно казано не познавам жив 60-70годишен веган...
Ям месо колкото си искам, нямам проблеми със здравето, с теглото и с каквото и да било. Не ти ли е достатъчен аргумент?!
Не ти ли дадох достатъчно примери с хора, които (понеже са много "сърдечни" и просто не могат да понасят мисълта, че животните умират) спряха да ядат месо и всякакви други животински продукти и им се разруши имунната система.
Едно е да ми даваш какво пише в някаква статийка за 'всевисшите, безсмъртни вегани', друго е да даваш реален пример с хора, пострадали от тази "велика" заблуда.![]()
Познавам деца, тийнове, възрастни, жени които са износили и родили съвършено здрави деца и са били и все още са на вегетариански / вегански режим на хранене.
Всъщност познавам повече вегетарианци / вегани от колкото всеки друг човек във форума.
Не ти ли е достатъчен аргумент ?!
Нямаш елементарно уважение към инакомислещите, само защото филанкишията си бил "сринал имунната система".
Велика заблуда е това, че някои хора си мислят, че от днес за утре се преминава от един към друг режим.
Хахахах! Не ми е достатъчен аргумент. С нищо не можеш да ми докажеш, че тези жени нито веднъж не са се нуждаели от месо по време на бременността си. Както и, че тези деца, които познаваш, са напълно здрави.
И да, след като един хората, които обичам безкрайно много си срина имунната система заради тази глупост и все още се възстановява, аз няма как да уважавам вашите разбирания.![]()
Сори, ама зле ли си? Ако въпросният човек е преминал рязко от един режим към друг, много ясно, че ще е стрес за организма. Точно толкова, колкото ако някой веган започне всеки ден да се тъпче с пържоли. Как може някой да види нещо вредно в това? Сериозно, кое е вредното, че не разбрах?Първоначално написано от imamkrasivouho
Everything changes, but beauty remains ...
Човекът е хищник. Организма му има нужда от месо. Какъв е смисъла да го лишаваш от нещо, което не му вреди?! Да го лишиш за седмица-2 ок. Някои хора, които постят го лишват за месец. Но не и за цял живот. Какъв е смисъла да лишиш човешкия организъм от нещо, от което има нужда?!Първоначално написано от PullMeCloser