- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика 11 клас
Някой може ли да препоръча някакъв хубав учебник ?
В смисъл всичко да е обяснено подробно,да има много задачи.
Добре ще е,ако е профилирана подготовка.
Спрях се на издателство Просвета,засега.
Идеи ?
Учебника на "Архимед" е много добър,тази година уча по него.Уроците са обяснени доста изчерпателно.Има примери,но откъм задачи е малко беден.Можеш да си вземеш второ равнище,то е за профилирана подготовка.А за повече задачи,един сборник и си готов/a.
Вземи си просто някакъв учебник за профилирана подготовка, какъвто намериш. Иди в книжарницата и прелисти няколко, пък който ти допадне - взимай. От него ще си учиш теорията. За нея няма голямо значение от кой точно ще я четеш. На мен много ми допада на издателство Архимед (авторите са Паскалеви), но може на теб друг да ти върши по-добра работа.
За задачите си купи сборник. Този на Коста Коларов за геометрията е много добър, задачите са разделени по трудност и някои от тях са доста предизвикателни. За алгебрата имаше един червен (или оранжев) сборник. Ако искаш сериозно да се готвиш, препоръчвам ти да си вземеш и сборника с кандидатстудентски задачи на Милкоева (2 част, един шарен такъв).
Дори и да не избереш тези, просто намери сборник с лесни и трудни задачи, и с много решения. Човек трябва да се мъчи сам, но нямаше да има смисъл от тези учебници, ако можеше вече да решиш задачите. Всъщност, колкото по-малко са ти по силите, толкова по-добре за теб. Тогава идват в помощ решенията, научаваш типа задачи и ти се обогатява техниката на решаване.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
+1Първоначално написано от Chacho
С профил математика в МГ съм и точно това са ми сборниците, а по учебниците на Паскалеви сигурно от 8ми клас учим и на мен лично ми допадат.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Добре де,от всички тези сборници има ли някой със решени задачи,щот като гледам масово в сборниците се пишат само отговорите.Първоначално написано от Chacho
По- горе ти казаха какво е нужно. Добавям, че към уч. на Архимед има и учебник с решения.
always late but worth the wait!
ние учихме по архимед второ равнище щото имахме ЗИП, но в 11-ти клас ми беше много по-лесно от тая година, тая стереометрия хич не я разбирам
За сборниците, които Чачо изброи - имам ги, и също ти ги препоръчвам. Има всякакви задачи... Учебникът на Архимед - и той. Но най-добре на място прегледай нещата.Първоначално написано от scrooper