.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Работа за 15 годишни

Роден съм през 1996,10,22 . Чудя се през 2012 ще мога ли да работя някъде. Четох това но нищо не ми говори http://otgovori.info/razreshitelno-z...-do-18-godini/ когато свърши учебната година няма да съм навършил 16 а искам да работя. МОЛЯ помогнете ми ! (Извинете ме за правописните грешки ако сте открили такива.)

Под 16-години законно нямаш право да работиш. Мисля че изключение бяха само цирковите артисти.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен
    Ти първо работа си намери, закона недей го мисли. Защото в работата е проблема...

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Абе намери работа,пък после го мисли.
    >>DjBelev<<

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    За да работиш трябва да имаш навършени 16 години. Трябва ти и разрешение от родителите и от там и от бюрото по труда. Работа за непълнолетни по курортите лятото има много, но не почвай работа без трудов договор.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Повече от фен
    Под 16 нямаш законово право да работиш. Изчакай да станеш на 16 и тогава с разрешение от родителя- можеш. Може и да те вземат някъде, но работодателят ти ще търпи високи санкции.

Благодаря за отговора !

Супер фен Аватара на millmii
    Град
    Sofia
    Стига сте говорили глупости ! В закона пишеше някъде, че могат да се правят и изключения м/у (14) 15-16г.. Надявам се да си намериш, но за целта трябва да сключиш договор с хилядите му пълномощни, трябва ти и разрешение от комисията по труда, мисля .. Таа, много е сложно и работодателите избягват да наемат непълнолетни. Е, не всички(работодатели), защото е ясно че тях(тинейджърите) винаги можеш да ги прецакаш, а и по - лесно ще се навият на по - малка заплата, ако въобще накрая им изплатят такава.
    Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Цитирай Първоначално написано от millmii
    Стига сте говорили глупости ! В закона пишеше някъде, че могат да се правят и изключения м/у (14) 15-16г.. Надявам се да си намериш, но за целта трябва да сключиш договор с хилядите му пълномощни, трябва ти и разрешение от комисията по труда, мисля .. Таа, много е сложно и работодателите избягват да наемат непълнолетни. Е, не всички(работодатели), защото е ясно че тях(тинейджърите) винаги можеш да ги прецакаш, а и по - лесно ще се навият на по - малка заплата, ако въобще накрая им изплатят такава.

И тези изключения, най-вероятно не са току -така за всеки тинейджър на който му е щукнало да работи. Да не говорим, колко работодатели ще се съгласят предвид положението в момента. Дано успее да си намери нещо, но наистина много трябва да внимава, защото е много лесен да не му дадат парите.

Супер фен Аватара на millmii
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Mi6inka
    Цитирай Първоначално написано от millmii

И тези изключения, най-вероятно не са току -така за всеки тинейджър на който му е щукнало да работи. Да не говорим, колко работодатели ще се съгласят предвид положението в момента. Дано успее да си намери нещо, но наистина много трябва да внимава, защото е много лесен да не му дадат парите.
    Както ти трябва разрешение на 16, така ти трябва и на 15. Всичко зависи от комисията. Тя може да ти откаже и във 2та случая.
    Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от teddybearMV
    Под 16 нямаш законово право да работиш. Изчакай да станеш на 16 и тогава с разрешение от родителя- можеш. Може и да те вземат някъде, но работодателят ти ще търпи високи санкции.
    ^^Напротив.Най-добрият готвач у нас е почнал на 13години работа и на 20 е бил главен готвач в един от най-скъпите ресторанти в София.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
    Цитирай Първоначално написано от teddybearMV
    ^^Напротив.Най-добрият готвач у нас е почнал на 13години работа и на 20 е бил главен готвач в един от най-скъпите ресторанти в София.
    Напротив, напротив..той може да е работил, ама не и легално, защото според законите на Р България- не може. Освен ако не е бил сирак, примерно, това е изключението, за което говорят малко по-нагоре. Другият вариант е да има живи, но нетрудоспособни родители. Зависи от комисията, но не може да отиде и да каже, че понеже иска повече джобни за кафета и цигари, затова ще работи на 13 примерно.

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Аз на твойте години работих нелегално в едно магазинче на един познат. Нямах договор , защото на тази възраст не можеш да работиш или както се казва се водиш нетрудоспособен. Затова ако имаш желание работи при някой познат. На мен примерно ми беше казано ако минат на проверка да казвам , че продавачът е излязъл за малко и го замествам, за да не затваря. Но така или иначе на проверка не се мина.

Senior Member Повече от фен Аватара на CBETO3APA
    За да работиш трябва да имаш навършени 16 години.
    Понякога поставяш стени около себе си, не за да отблъснеш хората, а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие! ♥

Повече от фен Аватара на needle
    И след като навършиш 16 пак никой няма да си сложи главата в торбата, ти си по-специфична категория работник, трябва да ти бъдат предвидени облекчения, намелено работно време и още куп подробности за които следят проверяващите. Обикновенно сезонната работа не е много тежка, но работния ти ден е 10-11 часа, при разрешени 7.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си