- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Масовият убиец Тодор Живков, когото ще честват в Правец
Честването на 100 годишнината на комунистическия диктатор Живков е повод да припомним убийствата, в които е участвал:
През септември 1944 г. Живков заедно с убийците Лев Главинчев и Мирчо Спасов организира в сградата на читалище „Славянска беседа” арести и изпращане на стотици хора на разстрел в мини Перник, където и до ден днешен стоят безпаметни масови гробове, които правителството не иска да разкрие, защото днешният ни министър-председател Бойко Борисов е почитател на масовия убиец Живков.
Когато Живков става първи секретар на комунистическата партия, в Ловеч по негова
инициатива е създаден най-бруталният комунистически концентрационен лагер, където младежи, арестувани на улицата, са убивани с тояги. Организатор е верният копой на Живков Мирчо Спасов. Жертвите са 151 човека.
Българското правителство ще чества в Правец чрез софийския си областен управител годишнината на палача Живков, но и до ден днешен това правителство не прави нищо за паметта на неговите жертви от лагера в Ловеч.
При управлението на Живков в Пазарджишкия затвор са убити в килиите им правозащитниците Володя Наков, Георги Заркин, Борис Арсов.
На 7-ми септември 1978 г. в по нареждане на Живков в Лондон е отровен писателят Георги Марков. ДС организира убийството в чест на рождения ден на диктатора.
Живков е инициатор на смяната на имената на българските турци, при протестите им срещу преименуването от Живковата милиция и от ДС са убити десетки хора, включително деца.
По границите на комунистическа България, прeвърната в затвор на 8 милиона души, по времето на Живков са убити десетки бегълци от социалистическия лагер. В страната са вербувани повече от 200 000 доносници.
Правителството на ГЕРБ уволнява агените на ДС – посланици, за да заблуждава западните демокрации, че е като тях. Честването на убиеца Живков в Правец показва истинското лице на това правителство.
Младите българи не трябва да хранят илюзии, че в страната ни има демокрация.
Защото съвременната демокрация не е само право на гласуване, а е също и зачитане на човешките права и изпълняване на международните договорености в това отношение, които включват наказване и заклеймяване на извършителите на масово потъпкване на човешките права, каквито са както нацистките ръководители, така и комунистическите, предвождани в България от Тодор Живков.
Докато правителствени служители като областния управител на област София Красимир Живков, покровителствани от министър-председателя Бойко Борисов, организират чествания на кървавия диктатор, на всички следва да е ясно, че в България няма демокрация и ако искаме да сме свободни, трябва тепърва да я създадем.
Демокрацията, такава каквато трябва да е, никъде не се среща.
Много ми лъха на евтина пропаганда от първите редове, няма да се чете...
Няма спор, че Живков е бил тоталитарен диктатор и е бил първия човек в държавата по време на престъпния комунистически режим, но самият той не е бил звяр. Даже като е разбрал какво става в Ловеч се е възмутил и е наредил това да се прекрати. В никакъв случай не искам да го оправдавам, не трябва да се чества такъв човек, но самия той не е бил садист и психопат.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Ако някой смята, че трябва да бъде почитан - нека го почете. Нали сме демократична държава и всеки има правото и свободата да почита когото си иска, ако ще и Бог Тангра ?! Друг е въпроса дали и доколко е редно.
Може да cи задържиш евтината пропаганда.Първоначално написано от Lucho
Задължително за гледане за всички: http://play.novatv.bg/play/253262/
Въпреки, че не харесвам Милен Цветков (защото не е никакъв журналист), днес случайно докато прехвърлях телевизионните канали, попаднах на неговото шоу (защото такъв цирк не може да бъде наречен "предаване"), в което се коментираше точно нашата тема - само че, човекът беше задал темата по нормален начин, а не пропагандирайки и насаждайки разни идеи още в началото... както и да е, както и тук, така и на него, не му се получи.... като коментираме подобни теми и тук положението е кажи-речи същото. Гледайте първата част, в началото.... (ако изобщо можете да разберете нещо).
Като те цитирах имах превид, че cъм cъглаcен c това което cи казал, а другито беше за автора.
Аз също го гледах, антикомунистите направиха на пух и прах тая лелка и оня побъркания идиот от движение "Че Гевара" който постоянно прекъсваше и повтаряше до втръсване, че здравеопазването било безплатно (сякаш това оправдава всички други простотии на комунизма) и че преди 44 били избити повече хора отколкото след това, а според официални данни, поискани от комунистката Цола Драгойчева между 23 и 44 са избити 5000 души (което също е много но не може да се сравнява с комунизма), а само престъпния "Народен съд", който е действал за период от 1 година (44 до 45) е осъдил на смърт 20 000 души!Първоначално написано от Lucho
В Германия може ли да се чества годишнина на Хитлер? Или да има негови паметници? И комунизмът и нацизмът са осъдени и обявени за престъпни, както от българското така и от европейското законодателство. Друг е въпросът, че в цифрово отношение комунизмът е убил много повече хора.Първоначално написано от GregoryHouse
Честно ми кажи, мислиш ли че някой го интересува ? И двете идеологии са отдавна на изчезване и с почти нулево влияние над случващото се по света. Понякога се чудя наистина ли си вярвате или нарочно си търсите някви въображаеми проблеми срещу които да се бунтувате, че да изразявате 'гражданска позиция'.
Твърдят ,че живеем в демокрация,а реално комунизма е все още жив.Някви пичове се разкарват по улиците с тениски с надпис "СССР",червени звезди,че геваровци и прочие хора.Още малко ще почнат да ходят с тениски на Маркс,Ленин.В Русия цари тотоален комунизъм и на хората повече им харесва от демокрацията.Честват се по света всякви комунисти,изтребвали преди милиони хора.
Обаче на победителите никой не държи сметка.Така е сега и така ще бъде винаги.
ПП
Ако Хитлер беше победил,сега Сталин щеше да е "най-злият човек на света" както го изкарват Хитлер,въпреки ,че се е борил за запазването на бялата раса,поддържането на нашите корени.Докато в момента власта иска да създаде мултирасово общество,което обаче ще им изграе шега,защото ако продължават да се множат неконтролируемо "малцинствата" ще станат неконтролируеми.Тогава ще стане такъв хаос,че направо не ми се ще да съм там.НАТО,ООН,ЕС като се разпаднат ще стане страшно.
Ей сега се сетих,като сме в демокрация защо като се разхождаш по улиците със свастика веднага ще почнат да ти обръщат голямо внимание някои институции?????????????????????????????? ?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]
А други си мислят, че са са наследници на нацизма и хранят комунистите по форумитеПървоначално написано от reich
![]()
Да,да.Както кажеш.
Иначе и по улиците някои ги хранят.АХахаххаахахахахах ххаах.Обаче по-доброто е газовата камера.
Какъвто щете го наричайте, но Живков беше единствения, който е мислел поне малко за тази държава.
И някакво доказателство да дадеш за това? Може би това да изхарчиш 24 тона златен резерв, да причиниш на държавата два фалита, да предложиш 3 пъти държавата да се закрие и да стане част от СССР са доста държавнически действия?Първоначално написано от retrofan
Всеки е правил грешки, другарю. Сегашните управлялващи също правят, и то не по-малки, така че...Първоначално написано от Patriot
Не отричам, че и на мен не ми харесва това, че през 86-а не казаха навреме за аварията в Чернобил и скриха за облака от радиация. Не ми харесва и това, че е раздавал много пари на разни арабски страни, но това не дава основание на никого да отрича другите му заслуги, нито пък да го нарича "масов убиец". Приемете, че всяко едно управление си има своите положителни и отрицателни черти, нищо не е само черно или само бяло.
Какво значи не по-малки, ти знаеш ли какво значи да дадеш 24 тона на безценица? Продал ги е нашето злато на СССР за 22 милиарда, а сегашната му цена е близо 700 милиарда, това са 600 и кусур милиарда загуба за България, никой друг цар, хан, министър-председател или президент не е правил такова нещо в цялата ни история. Това че тоя човек е искал 3 пъти държавата ни да бъде закрита и да стане част от СССР също е прегрешение, което не може да се сравнява с тези на политиците след 89 година. Не можеш да кажеш, че човек който е искал да няма България, и е мислил доброто.Първоначално написано от retrofan
Можеш ли да докажеш това, което твърдиш?
Факт е, че хората тогава живееха по-спокойно и по-добре и не бяха заробени от банки и други такива. В днешно време почти всеки може да има много неща, но е заробен с хиляди неща, хората се чувстват крайно несигурни и неспокойни. В доказателство на това е и, че все повече се увеличават психическите заболявания.
Ти осъзнаваш ли колко пари са 700 милиарда ?
Горе-долу колкото сбора на БВП на България за последните 22 години. Че и малко отгоре.
В момента хората са крайно несигурни и неспокойни точно заради тоталното икономическо унищожение причинено от соц режима.
Ами то си има разчети, на БНБ относно тази "феноменална сделка", той самият също полупризнава за това в своите мемоари.Първоначално написано от retrofan
А това, че предложил 3 пъти България да стане 16-та република също е изключително лесно доказуемо, тази информация е станал известна от стенографските протоколи на събранията на ЦК на БКП, както и от кореспонденцията му с Хрушчов, Брежнев и Горбачов на които е предложил държавата ни за продан.
Това не знам дали е отправено към мен. Аз лично го разбирам, като да не вярваш че сме имали такъв резерв. Ами имали сме, защото той е събиран в продължение на 66 години от освобождението до 44 година, а тогава България е била доста по-добре в икономическо отношение отколкото сега.Първоначално написано от ZipFail
И по времето на комунизма е било лошо управлението и сега е лошо.Няма спор.