.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив

Относно щитовидната жлеза.

Здравейте на всички.
    От известно време съм забелязала,че около брадичката ме сърби и ми излизат пъпчици,кожата ми се омазнява цялостно на лицето.Чувала съм,че щом в областта на брадичката имам такива симптоми,значи имам нарушение в щитовидната жлеза.Това според вас възможно ли е да е така,и да имам евентуално нарушение на хормоните?
    И друго съм забелязала,че в последно време ме наболяват яйчниците и имам бяло течение,това може ли също да е някакъв признак за нарушение в щит.жлеза?На 18г. съм и майка ми не знае,че водя полов живот,мислят че още съм девствена и затова не смея да й заговоря за гинеколог,а сама не искам да ходя,защото ако се окаже че има проблем ще трябва да кажа на майка ми.
    Имам и други наблюдения върху себе си... от 2г. се мъча и се боря с едни 10-15кг,които не мога да сваля,ту сваля 3-4кг,и при най-малкото ми нарушение на дадената диета и си връщам всичко за 1 седмица.Преди 2 сдмици бях на диета свалих близо 5кг и днес като се претеглих съм си ги качила отново.А съм над нормата с кг-те и наистина трябва да ги сваля.Миналата година ходих на джипито и му казах,че искам да отслабна,но с диети от интернет не става и искам да ми даде направление за диетолог,а той ми се изсмя в лицето и ми каза-"не ти трябва диетолог,избери си диета от интернет и почвай",и аз повече нищо не казах,не настоях,и оттогава се мъча с какви ли не диети и не става и не става.възможно ли е според вас да имам проблеми с хормоните или жлезата и заради това да не мога да отслабна и най-вече да си запазя сваленото?

При проблем със щитовидната жлеза не се ли ходи при ендокринолог? Така или иначе, със сигурност това не влиза в специалността на гинеколога.

Според мен трябва да настояваш за направление. о.о Как така ще ти откаже?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    Пловдив
    Еми отказа ми много лесно,че даже и ми се изсмя в лицето,че искам направление за такова нещо.
    Да,аз щях да ида на ендокринолог и от там тя/той ще ми даде направление за диетолог за кг-те.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    По-скоро неспособността да свалиш килограми е симптом за проблем на щитовидната жлеза от колкото сърбежа и пъпките около брадичката.

Повече за симптомите тук:
    http://www.segabg.com/online/article...=21&id=0001401

Също така за бялото течение. Бялото течение и болката в яйчниците обаче, не говорят добре, не мисля, че има нещо общо с щитовидната жлеза, но в случая прегледа при гинеколог е задължителен. В крайна сметка ти си на 18 и имаш абсолютното право да водиш сексуален живот. Ако имаш проблем, не е нужно майката ти да разбира, това е тайна между лекар и пациент. Ако ти трябват пари за лечение, все ще изнамериш от някъде. Но горещо те съветвам да се лекуваш, за да не доведе това до по-сериозни проблеми !!!

Проблемът с щитовидната жлеза е много сериозно нещо. Това означава, че имаш недостиг на йод или излишък.
    Относно диетите започни да се храниш здравословно и разделно и избягвай газирани напитки . Мисля , че щом правиш диети си запозната с тези неща , но диетите не трябва да се нарушават , защото ще има от обратния ефект . . . а може би е по- добре вече да кажеш на майка си истината ... колкото и да е трудно

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Отбий се при гинеколог. Ако там не изскочи яйчникова патология, тогава мисли за щитовидната жлеза. Щом си на 18, родител не ти трябва.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Пловдив
    ^може и така да направя.

Според мен имаш някакво хормонално нарушение.
    Вземи си направление от личен лекар за гинеколог и върви.
    Ще те прегледа и ще те прати на хормонални изследвания. Обикновено те пращат за изследване на 4 хормона - по 12 лв на хормон е, но в повечето случаи се поема от здравна каса.
    А след това вероятно ще ти предпишат противозачатъчни..

И аз отидох, защото последните 2-3 месеца качих 5-6 кг. без причина..аз почти не се храня, а и напоследък само повръщах.Откриха ми поликистоза , ходих и на хормонални.
    Спокойно,няма нищо страшно.Успех ти желая.

Град
    Пловдив
    Crystalline
    страх ме е да пия противозачатъчни.Чувала съм се,че се пълнее от тях.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Уфффффффффф. Направо се обривам.
    Ако имаш здравословен проблем, е по-добре да се лекуваш навреме, вместо да чакаш да ти стимулират овулацията след неуспешни опити за забременяване или по-страшното- да чакаш държавата да те финансира за ин-витро.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Crystalline, ти пък много я наплаши ! Това, че ти имаш поликистоза, не значи, че и тя има !

titinkaa, най-добре посети гинеколог, не е казано, че ти има нещо и не е казано, че ще трябва да пиеш противозачатъчни. А и дори да ти се наложи, не е казано, че ще напълнееш. Като му кажеш за притесненията си, той сам ще се опита да те насочи към най-доброто ! Но отиди на гинеколог задължително, защото ние каквото и да ти говорим няма как да помогнем...

Хайде успех .

Град
    Пловдив
    Ще ида,дано личния ми даде направление иначе ако се наложи за изследвания на хормоните ще трябва да се бръкна от джоба.

Супер фен Аватара на Ermic
    аз имам хашимото

Re: Относно щитовидната жлеза.

Цитирай Първоначално написано от titinkaa
    сама не искам да ходя,защото ако се окаже че има проблем ще трябва да кажа на майка ми.
    И ето тук бием на камък.Теб те е страх или от майка ти или от потенциалната диагноза, а сигурно и от 2те.На мен ми е интересно кое предпочиташ - да оздравееш сега, докато е навреме(защото проблемите с тая жлеза никак не са приятни, от първа ръка ти говоря) или да чакаш докато нещата станат по-лоши и доста по-трудно лечими?Ти си на 18.Майка ти или е супер заблудена или ти го играеш Дева Мария.Остави ги тия кг.Важното е да си здрава.Ако си здрава и кг ще ги свалиш.

Ендокринолога няма да ти даде направление за диетолог.Той ще види как функционира жлезата и евентуално хапчета.Ако имаш проблем наистина мога да ти препоръчам доктора, който излекува майка ми само чрез здравсловно хранене(в началото и аз не го вярвах, ама на - спря хапчетата).
    Отиди и при двата доктора все пак.

Град
    Пловдив

Re: Относно щитовидната жлеза.

Цитирай Първоначално написано от SunT
    Цитирай Първоначално написано от titinkaa
    сама не искам да ходя,защото ако се окаже че има проблем ще трябва да кажа на майка ми.
    И ето тук бием на камък.Теб те е страх или от майка ти или от потенциалната диагноза, а сигурно и от 2те.На мен ми е интересно кое предпочиташ - да оздравееш сега, докато е навреме(защото проблемите с тая жлеза никак не са приятни, от първа ръка ти говоря) или да чакаш докато нещата станат по-лоши и доста по-трудно лечими?Ти си на 18.Майка ти или е супер заблудена или ти го играеш Дева Мария.Остави ги тия кг.Важното е да си здрава.Ако си здрава и кг ще ги свалиш.

Ендокринолога няма да ти даде направление за диетолог.Той ще види как функционира жлезата и евентуално хапчета.Ако имаш проблем наистина мога да ти препоръчам доктора, който излекува майка ми само чрез здравсловно хранене(в началото и аз не го вярвах, ама на - спря хапчетата).
    Отиди и при двата доктора все пак.
    Чесно казано и от девте ме е страх,но най-вече от диагнозата,която може да се окаже.Ще ида най-напред на гинеколог и ще видим как са хормоните,ако не са добре,ще му мислим тогава.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си