.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 133
    Мега фен Аватара на fear4o
    Град
    sf
    Цитирай Първоначално написано от BladeDancer
    Цитирай Първоначално написано от fear4o
    Виж сега няма да е така докато сами не се осъзнаем. Докато не променим манталитета си. В България е прието за нормално да се краде още от 681 г.
    Много си бъркаш за това. До падането ни под турско робство и първото и второто българско царство са били една от 3-те сили във Европа. Причините за това може да ме питаш някой другг път или да си ги потърсиш в интернет.
    Това не означава, че не е имало кражби.
    Я си спомни какво е казал Вазов след Освобождението за българите.
    И нови политици да дойдат ако не са променили манталитета си, ценностите си и вижданията си нищо няма да стане..
    Това е първата стъпка, която трябва да направим
    thegreenzombie- ma lil' sis
    Цитирай Първоначално написано от dinqta
    за растеж на ръста
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    заразени вируса.

Вие знаете ли ,че през турското робство е имало райони с Българи , които не са знаели , че са били някога свободни и са мислели , че винаги са били под робство? Не са знаели , че е имало ханове , царства?

500 години...500

Супер фен Аватара на BladeDancer
    Виж сега няма да е така докато сами не се осъзнаем. Докато не променим манталитета си. В България е прието за нормално да се краде още от 681 г.
    Много си бъркаш за това. До падането ни под турско робство и първото и второто българско царство са били една от 3-те сили във Европа. Причините за това може да ме питаш някой другг път или да си ги потърсиш в интернет.
    И нови политици да дойдат ако не са променили манталитета си, ценностите си и вижданията си нищо няма да стане..
    аз го казах защото ти сравни днешна България със старата и каза " ех ама то същото е било и през 681".
    другото си е вярно.
    ваУ рокс
    Grell

Ако взимаме пример от гърците, ще приключим като държава много по-бързо от тях. Те имат туризъм, който ги крепи, иначе досега да са фалирали и да са ги раздали като пита на помен на съседите им. Гърците ги мързи да гледат, бачкат 3-4 дена седмично и продават мижави сандвичи за 7 евро.
    Спрете да се оплаквате и си сядайте на задниците. Не протестирайте срещу вятърните мелници, а срещу истинските ви поробители - вашите работодатели. Замислете се колко от вас имат шефове, които пръскат по 1000лв на вечер в баровете, обаче дават заплати 500-600лв и викат "ми не мога да ти я увелича с 200лв". Ако всеки един работещ човек в България тропне с крак и каже "няма да ти бачкам за смешни пари и искам реални осигуровки, без неплатена извънредна работа и тн." лека полека нещата ще се стабилизират. Защото това, което правим в момента, е да си траем и създаваме следващите мутри, които трупат печалба, докато дават никакви заплати на работниците си.
    .. sometimes we need a little magic!

Град
    sf
    аз го казах защото ти сравни днешна България със старата и каза " ех ама то същото е било и през 681".
    другото си е вярно.
    Не. Казах, че българите са крали винаги и че това винаги е било прието от нас за нещо нормално..
    за растеж на ръста
    заразени вируса.

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от NightGuardian
    Вие знаете ли ,че през турското робство е имало райони с Българи , които не са знаели , че са били някога свободни и са мислели , че винаги са били под робство? Не са знаели , че е имало ханове , царства?

500 години...500
    А СТИГА БЕ, аз мислех, че Хилендарски си е писал за личен дневник История славянобългарска

другото си е вярно.
    Не. Казах, че българите са крали винаги и че това винаги е било прието от нас за нещо нормално..
    Това нямаш никакво основание да го казваш.
    ваУ рокс
    Grell

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Изкривената ценностна система у средностатистическия българин (което е следствие от други неща, но ще стане прекалено дълго и няма да го прочетете) е една от причините.
    Хората (особено младите) са все по-неграмотни, нискокултурни...интересува се от повърхностни неща, четат повърхностни неща...живеят повърхностен живот.
    Масовото безпаричие, което цари кара хората по-скоро да мислят за "оцеляването си", от колкото за това да живеят като пълноценни човешки същества.
    Проблемите във възпитателно (в широкия смисъл на думата) отношение са в огромен мащаб.
    Образованието като цяло (с много малки изключения) е безобразно и от там следва гореспомената неграмотност.
    А неграмотния е този, който се влияе от манипулация и се превръща в поредния елемент от системата, която поглъща и поглъща всеки ден нови партиди...

"Народа заслужава управлението, което има..." (не съм сигурен как беше точния цитат)
    тълкувайте тази доста интересна мисъл

Медиите (в това число и интернет) също са един много удобен инструмент за масова манипулация.
    "интернет и хероина е'баха майката на държавата" ;д

Мога да продължавам още доста...

Овчо племе сме си и т'ва си е :>

Айде ще завърша с няколко песнички и ще се включа пак в темата.
    Ако има въпроси - давайте по-конкретно ;д

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-dHM7FMYbE&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j9PzicIDxa4&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FcI0lFRwGLc[/youtube]

Цитирай Първоначално написано от Jacqueline
    Ако взимаме пример от гърците, ще приключим като държава много по-бързо от тях. Те имат туризъм, който ги крепи, иначе досега да са фалирали и да са ги раздали като пита на помен на съседите им. Гърците ги мързи да гледат, бачкат 3-4 дена седмично и продават мижави сандвичи за 7 евро.
    Спрете да се оплаквате и си сядайте на задниците. Не протестирайте срещу вятърните мелници, а срещу истинските ви поробители - вашите работодатели. Замислете се колко от вас имат шефове, които пръскат по 1000лв на вечер в баровете, обаче дават заплати 500-600лв и викат "ми не мога да ти я увелича с 200лв". Ако всеки един работещ човек в България тропне с крак и каже "няма да ти бачкам за смешни пари и искам реални осигуровки, без неплатена извънредна работа и тн." лека полека нещата ще се стабилизират. Защото това, което правим в момента, е да си траем и създаваме следващите мутри, които трупат печалба, докато дават никакви заплати на работниците си.
    ти да не живееш в друга държава случайно дето има сроден език и нещо си объркала форумите ? друго обяснение не виждам

Remember remember the fifth of November
    Gunpowder, treason and plot.
    I see no reason why gunpowder, treason
    Should ever be forgot...

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    you're weird
    i like you

Град
    sf
    Това нямаш никакво основание да го казваш.
    Напротив. Още преди хан Крум се е крало. Не случайно той измисля първите закони на страната и след като за написани са отрязани хиляди ръце... Тва кво ти говори?
    за растеж на ръста
    заразени вируса.

Град
    София
    Не простираме защото не виждаме смисъл , народа вече е уморен , толкова сменихме , а нищо не получихме. Дори сега да го свалим , кой ще сложим на пост? Кой ще е този , който ще ни избави? Имате ли поне малко представа? Или Българина е един и същ?
    Аз ще ти кажа защо аз не протестирам и мисля че няма много да се отдалеча от мнението на другите.
    Не протестирам, защото доакто хората родени преди 89-та не измрат няма кой да ни подкрепи.
    Не протестирам, защото телевизиите настройват хората които не са на протеста срещу хората които са на протеста.
    Не протестирам, защото полицаите са тъпи кучета които гледат само за собственото си добро.
    Не протестирам, защото няма към какво по-добро да променя държавата. Едни крадци си тръгват, други идват.
    В такъв сличай нямаш право да пискаш по форумите ...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    То не става само с протести.

Разговор между гърци:
    - След втората финансова инжекция от ЕС е крайно време някой да се хване да работи.
    - Добре де, но кой?
    - Германците.

Евала на германците, че са трудолюбиви и се справят изключително бързо дори и след големи сътресения като войните.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Защото няма смисъл, вероятно. Най-скорошното - за оня мангал Киро, подскачаха като разярено чихуахуа по протести и накрая "мъжки полов орган"
    Обзалагам се, че си умно момиче...постарай се да мислиш.

В тези протести 90% не знаеха защо са там.

Истината е тъжна...и тя е, че за да се обедини нацията трябва да се случи нещо катастрофално (и като казвам катастрофално не искам дори да изговарям на глас какво имам предвид)...

Защото всички говорят, че сме на дъното, но не сме...да, зле е положението, но доста лайна, сълзи, сополи и сперма ще се излеят, докато стигнем дъното и тогава ще падне пердето на българина.

Град
    sf
    Цитирай Първоначално написано от psychopath

"Народа заслужава управлението, което има..." (не съм сигурен как беше точния цитат)
    1 Поради кои неща е изкривена ценностната система на българина?
    2 Идеята е същата като на приказката "Каквото посееш това ще пожънеш"
    Ако народа е позволил да го манипулират, ограбват, тормозят и потискат, то той заслужава тези управници.
    за растеж на ръста
    заразени вируса.

Аз ще ти кажа защо аз не протестирам и мисля че няма много да се отдалеча от мнението на другите.
    Не протестирам, защото доакто хората родени преди 89-та не измрат няма кой да ни подкрепи.
    Не протестирам, защото телевизиите настройват хората които не са на протеста срещу хората които са на протеста.
    Не протестирам, защото полицаите са тъпи кучета които гледат само за собственото си добро.
    Не протестирам, защото няма към какво по-добро да променя държавата. Едни крадци си тръгват, други идват.
    +1
    .. sometimes we need a little magic!

Не простираме защото не виждаме смисъл , народа вече е уморен , толкова сменихме , а нищо не получихме. Дори сега да го свалим , кой ще сложим на пост? Кой ще е този , който ще ни избави? Имате ли поне малко представа? Или Българина е един и същ?
    Имам пълното право да пискам по форумите. На протести съм бил и в момента съм против тях точно заради горните причини. Тва не означавам, че не бих подкрепил даден протест със добра идея въпреки че няма да има успех.
    ваУ рокс
    Grell

Цитирай Първоначално написано от shadow4e

Евала на германците, че са трудолюбиви и се справят изключително бързо дори и след големи сътресения като войните.
    +1

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия

Истината е тъжна...и тя е, че за да се обедини нацията трябва да се случи нещо катастрофално (и като казвам катастрофално не искам дори да изговарям на глас какво имам предвид)...

Защото всички говорят, че сме на дъното, но не сме...да, зле е положението, но доста лайна, сълзи, сополи и сперма ще се излеят, докато стигнем дъното и тогава ще падне пердето на българина.
    е тва е
    !!!
    nigga stole my bike

Град
    София

Ако народа е позволил да го манипулират, ограбват, тормозят и потискат, то той заслужава тези управници.
    Причините отново са много и се е заформил един порочен кръг... хаха
    Ако щеш дори чалга-културата има влияние (справка: чалга-музиката е малка част от чалга-културата тровеща обществото, против самата музика нямам...проста музика за прости хора)
    Споменах за проблемите свързани с възпитанието и образованието, а те са доста сериозни.

Град
    sf

Причините отново са много и се е заформил един порочен кръг... хаха
    Ако щеш дори чалга-културата има влияние (справка: чалга-музиката е малка част от чалга-културата тровеща обществото, против самата музика нямам...проста музика за прости хора)
    Споменах за проблемите свързани с възпитанието и образованието, а те са доста сериозни.
    Това, което забелязвам е, че родителите ни ни възпитават по модела на комунизма, а именно да си траем, да си мълчим и да си гледаме своя гъз, но въпреки това като цяло моето поколение е изключително борбено, свободолюбиво, неподчиняващо се и т.н. лошото е, че е необразовано, с ниска култура и манипулирано
    за растеж на ръста
    заразени вируса.

psychopath кое точно не ни е на дъното? Нищо не произвеждаме , нямаме образование , нямаме полиция , нямаме правителство , субсидиите и всичко друго не отива където трябва , нелегални фабрики и стоки без бандероли , не се плащат данъци - укриват се данъци. Нямаме големи предприятия , ниски работни заплати ? Кажи ми нещо , което ме кара да остана в тази държава и да кажа , че тук е добре?

Град
    sf
    psychopath кое точно не ни е на дъното? Нищо не произвеждаме , нямаме образование , нямаме полиция , нямаме правителство , субсидиите и всичко друго не отива където трябва , нелегални фабрики и стоки без бандероли , не се плащат данъци - укриват се данъци. Нямаме големи предприятия , ниски работни заплати ? Кажи ми нещо , което ме кара да остана в тази държава и да кажа , че тук е добре?
    А Сомалия по-добре ли са? Поне имаме храна и дрехи на гърба си
    за растеж на ръста
    заразени вируса.

Град
    София
    Имам пълното право да пискам по форумите. На протести съм бил и в момента съм против тях точно заради горните причини. Тва не означавам, че не бих подкрепил даден протест със добра идея въпреки че няма да има успех.
    Причините, поради които не протестираш по ред...

1) Това изказване дори няма да го коментирам...ако си го прочетеш сам ще осъзнаеш каква простотия си написал...
    просто е без коментар.
    Виж...да беше казал "с начин на мислене подхождащ годините преди '89" по-щях да го приема :>
    Ама в това число включваш първо хора, родени през 80те (тогава са били деца), антикомунисти (повярвай ми има доста)...пък и доста по-голям е процента на грамотните хора, родени преди '89, ако ме разбираш, а аз вече споменах няколко пъти за неграмотността...

2) И за медиите писах. Един умен ще знае как да пресейва информацията и да прецени коя му е необходима и коя да изтрие...
    Аз телевизия не гледам примерно...хахаха

3) Полицаите все пак са хора (колкото и странно да звучи) и те изпълняват заповеди...заповеди, от които им зависи работата...работа, от която зависи прехраната на семейството му.
    Не винаги е в сила това де...
    Друг е въпроса, че малко неща ме вбесяват от полицаи, които злоупотребяват с правата.
    А хората сами по себе си не са ли егоисти като цяло?

4) Именно заради това твърдение нямаш право да говориш.
    Имаш право да се завреш в миша дупка и да си трайкаш.

някой спомена по назад,че в Катуница станало 'всяко чудо за 3 дни' ,но всъщност причината поради която протестите спряха,беше Facebook.
    Просто там беше групата..единия ден имаше 4 хиляди човека,на другия ден бяха 8,вечерта 15,след това 30 .. накрая като влязох бяха 70 хиляди човека .. постоянно се пишеше в страницата,всяка секунда..там организираха всички протести и всички от там се информираха какво да правят
    изведнъж обаче тая група я изтриха и тея дето ходеха останаха сляпи .. не знаеха в колко часа да отидат,дали ако ходят доста време в студа и тъмницата до мястото на протеста ще има някой там,дали протестите не са приключили вече..и като цяло всички спряха .Това беше причината за намаляването на хората,освен това и медията постоянно настройваше всички срещу протестиращите + всички знаеха ,че сичко се орагнизира от Фейсбук и всяка вечер споменаваха групата..накрая просто я махнаха =О и това беше..
    организацията просто е беше глупава..
    естествено,избиха го на вандалщина и на някаква етническа борба..
    де да знам :О .. тъпо стана

Remember remember the fifth of November
    Gunpowder, treason and plot.
    I see no reason why gunpowder, treason
    Should ever be forgot...

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    you're weird
    i like you

Град
    sf
    Всъщност анти-комунистите започват още с рок-културата, което е доста преди 89та. (Говоря за България)
    за растеж на ръста
    заразени вируса.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си