- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- гърците казали : Българите са бедни,защо не протестират
"Това никъде го няма, само в България е такова...
Само тука Х (най-различно твърдение)
Еди кво си е еди що си...
Ама на мен не ми пука и аз ще се махна при първа възможност"
Такива коментари/мнения са прекалено много.![]()
относно последното - така е.
родителите много често се лишават, за сметка на децата си...и ако не ставаше дума за ненужни вещи (в крайна сметка защо ти е телефон за 500 лева, който прави чекии, като можеш да си купиш такъв за 10 и да си правиш чекии отделно ? хахаха) би било още по-прекрасно...![]()
Поради същата причина, поради която не протестирате срещу форумния Кадафи - робска психика.Първоначално написано от lightcameraction
Първоначално написано от BladeDancer
Аз съм алтернативата - или го приемате, или търпите - трети път няма. Но вие не искате мен, значи ще търпите другите.Първоначално написано от NightGuardian
Истинските протести и битка са в Интернет на първо място - оттам тръгва всичко.Първоначално написано от BladeDancer
Партия ДОИП ще управлява. За целта трябва да я създадем първо. Т.е. трябва да ме подкрепите мен.Първоначално написано от Mi6inka
Много се промени - не знаеш колко по-зле можеше да бъде!Първоначално написано от BladeDancer
Това е заради фашистбук и цензурата в него, съчетана с малоумието на масите, които ползват фашистбук за организация на протестите си.Първоначално написано от WaterLilly
Заплати и пенсии по 3-5 долара на месец.Първоначално написано от fear4o
Няма как да си промените манталитета и да търпите същия админ на форона.Първоначално написано от fear4o
Всеки народ си заслужава управлението.Първоначално написано от psychopath
Това било особено вярно при демокрацията и с това се оправдават, че не искат да я променят. Обаче не броят, че народът не е едно цяло, а се състои от индивиди - и някои индивиди не заслужават това, което заслужават другите.
По правило на протести излизат, когато поради липса на парно вкъщи стане толкова студено, колкото навън и е по-добре да се облекат и излязат да се постоплят с движение или поне да се опитат да свършат нещо полезно. А статистиката показва, че в момента банковите сметки на хората нарастват, а не обратното. Т.е. хората живеят скромно и спестяват, затова и не протестират.Първоначално написано от psychopath
Аз това предложение го говоря от години.Първоначално написано от ohluv
//говоренето е много лесно винаги
http://www.blistermagazine.com/eggs - струва ми се, по темата
Всички казват, че сме зле... сигурно са прави, защото човек почти винаги е това, което си мисли, че е.
Все пак българина има собствено жилище, много малко хора (все още сравнено с бленувания запад) не живее на 100% кредит. Има достъп до образование (е, вие тук не го цените това), здравеопазване (това също), относителна социална сигурност.
Да, не получавате западните заплати, но и не плащате техните наеми, осигуровки, данъци и такси. Не можете всеки месец да си купувате нов телефон, но нямате и притеснението дали банката няма да ви вземе апартамента/къщата.
Жилища останали от бай тошово? Дам, затова последните 20 години София, Варна и Пловдив нараснаха с пъти и сега всичко е задръстено.![]()
тоя не беше ли гей ?Първоначално написано от Blab
откога гейовете имат право на мнение ?
![]()
n00bs
Защото българинът е още,с манталитет от турското робство .. Също няма и връзка между кръга на обикновените граждани и политическия кръг.Тоест нямаме средна класа.А гърците и в момента са по-добре в пъти,от нас и ще бъдат по-добре от нас,защото си защитават правата ..
Първоначално написано от ledenakrasota
да определено ще бъдатПървоначално написано от jumpin
![]()
n00bs
Ти знаеш ли,колко е заплатата на един учител и пенсията на един средностатистически пенсионер,в Гърция,когато бяха пред фалит и в България? В Гърция заплатите им са около 500 евро и пенсиите 600-700 евро.А в България са 175-200 евро заплата и 100-150 евро пенсии.Мисли си още,че са зле или ще бъдат зле ..Първоначално написано от yakuza_
А ти мислиш ли, че ще имат възможност да поддържат тази рухнала система?
що си мислиш, че Гърция все още не са пред фалит ? както казаха по - нагоре нито плащаме техните данъци, осигуровки и т.н.
n00bs
Техният период "пред фалит" вече мина .. Ти как си мислиш,че ще подържат такива високи заплати и пенсии?Ей така от нищото?!Не,не .. тези пари,които им отпуснаха Европейският Съюз ги използваха за укрепване на икономиката на страната.Когато гледаш телевизия,тоест слушаш медиите,гледай да търсиш златаната среда .. един казва,че Гърция са пред тоталния фалит и нямат измъкване в близките 10 години,друг казва,че е много добра политика от страна на гръцките политици .. Но стига толкова за Гърция.Аз съм готов да отида и да протестирам пред Парламента в София,защото поне 70% от българите не са доволни от този начин на живот ..Първоначално написано от yakuza_
Всъщност ти знаеш ли защо дадоха пари на Гърция, че нещо много далечен ми се струваш?
//усещам Ексо присъствие във форума)
Гръцката железница работи на загуба от много време докато се поддържат изкуствено високи заплати в нея, това ли е добра икономика![]()
n00bs
Не съм живял в столицата,но съм чувал космически наеми за там.Специално за Пловдив мога да потвръдя същото и това са наеми,които не са адекватни.Що се отнася за данъците,да нашите родители(па и някои от вас) плащат в проценти същите данъци като много европейци разликата е там,че се взимат по-малко пари за повече труд.А помощите за многодетсни семейства са просто смешни.Първоначално написано от Oldschool
Creative Technologie
В София е по-скъпо, защото всички чуждестранни и национални инвестиции са главно в града, а другите градове не са икономически развити, затова всички идват в София. Населението ни е бедно, защото инфлацията е висока, цените се вдигат, а заплатите не се увеличават. За да си позволим компютри, скъпи телефони и други подобни екстри, родителите ни се лишават на свой гръб, за да задоволят желанията ни. Но в интерес на истината Б-я не е една от най-западналите страни, все пак нашата икономика е в преход, а какво трабва да кажем за развиващите се страни, те там не са виждали никога през живота си компютър или пък телефон, това са страните от Африка, живота им е първобитен. Гърция си е много добре, ако при тях цените им се виждат високи, съвсем спокойно могат да си пазаруват от Б-я, а средните им заплати 2х надхвърлят нашите, така че Б-я си е загубена кауза и гърците с право ни критикуват. :д
Когато се събудиш, най-често аз си лягам!
- - - - - - -
And live is evil, spell it backwards, I'll show ya
Nobody knows me, I'm cold, walk down this road all alone
Frozen as snow, I show no emotion what'soever, so
Don't ask me why I have no love for these muh'fuckin' hoes
空の下でカオス
Когато гледам към небето, знам, че винаги ще следвам целите си, докато не ги постигна. Докато небето е над мен, винаги ще има смисъл.
Да но нас никой не ни сравнява с Африка,а с останалата част от Европа.
Creative Technologie
повечето живеят под наем , не в собствено.Първоначално написано от Oldschool
Първоначално написано от ohluv
Зависи какво разбираш под космически наем, защото пазара си е съобразен със средния доход. Затова и в София, Пловдив, Варна и т.н., където средния доход е по-висок е нормално и наемите да са по-високи. За София като гледам наемите варират между 250-600 лева (за по-нормални жилища, защото винаги има и разни мезонети и т.н.) Но и средната заплата в София е 600 лева. Във Франция съм плащал 700 евро наем за нещо като гарсониера.
Принципно дали един народ е беден се измерва по най-различни начини за определяне на качеството на живот, но аз самият съм привърженик на метода с потребителската кошница.
Интересно. Моите наблюдения са, че доста хора си купиха нови апартаменти, а и аз самият съм решил да си купувам ново жилище в момента. Под наем живеят определен тип хора, но пак доста от пристигащите в София си купуват жилища - дали продават имоти, дали имат спестявания.Първоначално написано от NightGuardian
От целият пазар сигурно по-малко от 10% си купуват жилище в кеш. От доста години и при нас е добре известна схемата 'жилище на изплащане за 20 години' ... която схема мен винаги страшно много ме е учудвала кой нормален човек ще се ангажира себе си и децата му да изплащат 20 години по 800 лв месечно.![]()