.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 133
    BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    "Това никъде го няма, само в България е такова...
    Само тука Х (най-различно твърдение)
    Еди кво си е еди що си...
    Ама на мен не ми пука и аз ще се махна при първа възможност"

Такива коментари/мнения са прекалено много.

относно последното - така е.
    родителите много често се лишават, за сметка на децата си...и ако не ставаше дума за ненужни вещи (в крайна сметка защо ти е телефон за 500 лева, който прави чекии, като можеш да си купиш такъв за 10 и да си правиш чекии отделно ? хахаха) би било още по-прекрасно...

Guest

Re: гърците казали : Българите са бедни,защо не протестират

Цитирай Първоначално написано от lightcameraction
    защо така
    Поради същата причина, поради която не протестирате срещу форумния Кадафи - робска психика.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от BladeDancer
    И за кво да протестираме. Има ли смисъл в момента. Ще свалите правителството ок. И след тва ? Кой ще дойде... ДПС ? БСП ? На протест не сте били за протест ми говорят.
    Цитирай Първоначално написано от NightGuardian
    Не простираме защото не виждаме смисъл , народа вече е уморен , толкова сменихме , а нищо не получихме. Дори сега да го свалим , кой ще сложим на пост? Кой ще е този , който ще ни избави? Имате ли поне малко представа? Или Българина е един и същ?
    Аз съм алтернативата - или го приемате, или търпите - трети път няма. Но вие не искате мен, значи ще търпите другите.

Guest
    Не протестирам, защото доакто хората родени преди 89-та не измрат няма кой да ни подкрепи.
    Не протестирам, защото телевизиите настройват хората които не са на протеста срещу хората които са на протеста.
    Не протестирам, защото полицаите са тъпи кучета които гледат само за собственото си добро.
    Не протестирам, защото няма към какво по-добро да променя държавата. Едни крадци си тръгват, други идват.
    Истинските протести и битка са в Интернет на първо място - оттам тръгва всичко.

Цитирай Първоначално написано от Mi6inka
    Съгласна съм, че и да свалят правителството, няма нищо да се промени..Няма кой да управлява, всички са един дол дренки.
    Партия ДОИП ще управлява. За целта трябва да я създадем първо. Т.е. трябва да ме подкрепите мен.

Цитирай Първоначално написано от fear4o
    Като протестираха срещу Жан Виденов нищо ли не направиха?
    Нещо да се промени ? Всички са от 1 партия. Казва се крадците и убиците!
    Много се промени - не знаеш колко по-зле можеше да бъде!

Цитирай Първоначално написано от WaterLilly
    Защото няма смисъл, вероятно. Най-скорошното - за оня мангал Киро, подскачаха като разярено чихуахуа по протести и накрая "мъжки полов орган"
    Това е заради фашистбук и цензурата в него, съчетана с малоумието на масите, които ползват фашистбук за организация на протестите си.

Да не би България да е в същата криза както 1996? Някой разказвал ли ти е какво е било тогава?
    Заплати и пенсии по 3-5 долара на месец.

Guest
    И нови политици да дойдат ако не са променили манталитета си, ценностите си и вижданията си нищо няма да стане..
    Това е първата стъпка, която трябва да направим
    Няма как да си промените манталитета и да търпите същия админ на форона.

Цитирай Първоначално написано от psychopath
    "Народа заслужава управлението, което има..." (не съм сигурен как беше точния цитат)
    тълкувайте тази доста интересна мисъл
    Всеки народ си заслужава управлението.
    Това било особено вярно при демокрацията и с това се оправдават, че не искат да я променят. Обаче не броят, че народът не е едно цяло, а се състои от индивиди - и някои индивиди не заслужават това, което заслужават другите.

Цитирай Първоначално написано от psychopath
    Учил си история...ще се сетиш за кои събития ти говоря.

Глад. В буквалния смисъл на думата...

Без цифри, статистики и пр. суха материя...

Средностатистическия българин има покрив, има пари за хляб и др. основни продукти...
    Малцина са домакинствата без компютър, мобилен телефон, поне един телевизор...
    доста имат автомобили, някои повече от 1

Може да не харесват начина си на живот, но се задоволяват с него.[/u]
    По правило на протести излизат, когато поради липса на парно вкъщи стане толкова студено, колкото навън и е по-добре да се облекат и излязат да се постоплят с движение или поне да се опитат да свършат нещо полезно. А статистиката показва, че в момента банковите сметки на хората нарастват, а не обратното. Т.е. хората живеят скромно и спестяват, затова и не протестират.

Цитирай Първоначално написано от ohluv
    А някой с предложение как да се променят нещата ?
    Аз това предложение го говоря от години.

Мега фен Аватара на Blab
    //говоренето е много лесно винаги

http://www.blistermagazine.com/eggs - струва ми се, по темата

Супер фен Аватара на Oldschool
    Всички казват, че сме зле... сигурно са прави, защото човек почти винаги е това, което си мисли, че е.

Все пак българина има собствено жилище, много малко хора (все още сравнено с бленувания запад) не живее на 100% кредит. Има достъп до образование (е, вие тук не го цените това), здравеопазване (това също), относителна социална сигурност.

Да, не получавате западните заплати, но и не плащате техните наеми, осигуровки, данъци и такси. Не можете всеки месец да си купувате нов телефон, но нямате и притеснението дали банката няма да ви вземе апартамента/къщата.

Жилища останали от бай тошово? Дам, затова последните 20 години София, Варна и Пловдив нараснаха с пъти и сега всичко е задръстено.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от Blab
    //говоренето е много лесно винаги

http://www.blistermagazine.com/eggs - струва ми се, по темата
    тоя не беше ли гей ? откога гейовете имат право на мнение ?
    n00bs

Голям фен Аватара на jumpin
    Град
    In my happy place
    Защото българинът е още,с манталитет от турското робство .. Също няма и връзка между кръга на обикновените граждани и политическия кръг.Тоест нямаме средна класа.А гърците и в момента са по-добре в пъти,от нас и ще бъдат по-добре от нас,защото си защитават правата ..

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от jumpin
    Защото българинът е още,с манталитет от турското робство .. Също няма и връзка между кръга на обикновените граждани и политическия кръг.Тоест нямаме средна класа.А гърците и в момента са по-добре в пъти,от нас и ще бъдат по-добре от нас,защото си защитават правата ..
    да определено ще бъдат
    n00bs

Град
    In my happy place
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    Цитирай Първоначално написано от jumpin
    да определено ще бъдат
    Ти знаеш ли,колко е заплатата на един учител и пенсията на един средностатистически пенсионер,в Гърция,когато бяха пред фалит и в България? В Гърция заплатите им са около 500 евро и пенсиите 600-700 евро.А в България са 175-200 евро заплата и 100-150 евро пенсии.Мисли си още,че са зле или ще бъдат зле ..

А ти мислиш ли, че ще имат възможност да поддържат тази рухнала система?

Град
    Niggaland
    що си мислиш, че Гърция все още не са пред фалит ? както казаха по - нагоре нито плащаме техните данъци, осигуровки и т.н.
    n00bs

Град
    In my happy place
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    що си мислиш, че Гърция все още не са пред фалит ? както казаха по - нагоре нито плащаме техните данъци, осигоровки и т.н.
    Техният период "пред фалит" вече мина .. Ти как си мислиш,че ще подържат такива високи заплати и пенсии?Ей така от нищото?!Не,не .. тези пари,които им отпуснаха Европейският Съюз ги използваха за укрепване на икономиката на страната.Когато гледаш телевизия,тоест слушаш медиите,гледай да търсиш златаната среда .. един казва,че Гърция са пред тоталния фалит и нямат измъкване в близките 10 години,друг казва,че е много добра политика от страна на гръцките политици .. Но стига толкова за Гърция.Аз съм готов да отида и да протестирам пред Парламента в София,защото поне 70% от българите не са доволни от този начин на живот ..

Всъщност ти знаеш ли защо дадоха пари на Гърция, че нещо много далечен ми се струваш?

Мега фен Аватара на Blab
    //усещам Ексо присъствие във форума)

Nope, Chuk Testa

Град
    Niggaland
    Гръцката железница работи на загуба от много време докато се поддържат изкуствено високи заплати в нея, това ли е добра икономика
    n00bs

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Цитирай Първоначално написано от Oldschool
    Всички казват, че сме зле... сигурно са прави, защото човек почти винаги е това, което си мисли, че е.

Все пак българина има собствено жилище, много малко хора (все още сравнено с бленувания запад) не живее на 100% кредит. Има достъп до образование (е, вие тук не го цените това), здравеопазване (това също), относителна социална сигурност.

Да, не получавате западните заплати, но и не плащате техните наеми, осигуровки, данъци и такси. Не можете всеки месец да си купувате нов телефон, но нямате и притеснението дали банката няма да ви вземе апартамента/къщата.

Жилища останали от бай тошово? Дам, затова последните 20 години София, Варна и Пловдив нараснаха с пъти и сега всичко е задръстено.
    Не съм живял в столицата,но съм чувал космически наеми за там.Специално за Пловдив мога да потвръдя същото и това са наеми,които не са адекватни.Що се отнася за данъците,да нашите родители(па и някои от вас) плащат в проценти същите данъци като много европейци разликата е там,че се взимат по-малко пари за повече труд.А помощите за многодетсни семейства са просто смешни.
    Creative Technologie

В София е по-скъпо, защото всички чуждестранни и национални инвестиции са главно в града, а другите градове не са икономически развити, затова всички идват в София. Населението ни е бедно, защото инфлацията е висока, цените се вдигат, а заплатите не се увеличават. За да си позволим компютри, скъпи телефони и други подобни екстри, родителите ни се лишават на свой гръб, за да задоволят желанията ни. Но в интерес на истината Б-я не е една от най-западналите страни, все пак нашата икономика е в преход, а какво трабва да кажем за развиващите се страни, те там не са виждали никога през живота си компютър или пък телефон, това са страните от Африка, живота им е първобитен. Гърция си е много добре, ако при тях цените им се виждат високи, съвсем спокойно могат да си пазаруват от Б-я, а средните им заплати 2х надхвърлят нашите, така че Б-я си е загубена кауза и гърците с право ни критикуват. :д

Когато се събудиш, най-често аз си лягам!
    - - - - - - -
    And live is evil, spell it backwards, I'll show ya
    Nobody knows me, I'm cold, walk down this road all alone
    Frozen as snow, I show no emotion what'soever, so
    Don't ask me why I have no love for these muh'fuckin' hoes

空の下でカオス
    Когато гледам към небето, знам, че винаги ще следвам целите си, докато не ги постигна. Докато небето е над мен, винаги ще има смисъл.

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Да но нас никой не ни сравнява с Африка,а с останалата част от Европа.
    Creative Technologie

повечето живеят под наем , не в собствено.

Цитирай Първоначално написано от ohluv

Не съм живял в столицата,но съм чувал космически наеми за там.Специално за Пловдив мога да потвръдя същото и това са наеми,които не са адекватни.Що се отнася за данъците,да нашите родители(па и някои от вас) плащат в проценти същите данъци като много европейци разликата е там,че се взимат по-малко пари за повече труд.А помощите за многодетсни семейства са просто смешни.

Зависи какво разбираш под космически наем, защото пазара си е съобразен със средния доход. Затова и в София, Пловдив, Варна и т.н., където средния доход е по-висок е нормално и наемите да са по-високи. За София като гледам наемите варират между 250-600 лева (за по-нормални жилища, защото винаги има и разни мезонети и т.н.) Но и средната заплата в София е 600 лева. Във Франция съм плащал 700 евро наем за нещо като гарсониера.

Принципно дали един народ е беден се измерва по най-различни начини за определяне на качеството на живот, но аз самият съм привърженик на метода с потребителската кошница.

Цитирай Първоначално написано от NightGuardian
    повечето живеят под наем , не собствено.
    Интересно. Моите наблюдения са, че доста хора си купиха нови апартаменти, а и аз самият съм решил да си купувам ново жилище в момента. Под наем живеят определен тип хора, но пак доста от пристигащите в София си купуват жилища - дали продават имоти, дали имат спестявания.

Мега фен Аватара на machoka
    От целият пазар сигурно по-малко от 10% си купуват жилище в кеш. От доста години и при нас е добре известна схемата 'жилище на изплащане за 20 години' ... която схема мен винаги страшно много ме е учудвала кой нормален човек ще се ангажира себе си и децата му да изплащат 20 години по 800 лв месечно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си