.

Виж резултатите на анкетата: Кой е писал творбите на Шекспир?

Гласували
3. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Уилиям Шекспир от Стратфорд на Ейвън

1 33,33%
  • Кристофър Марлоу

0 0%
  • Група от автори (или театрална трупа)

1 33,33%
  • Франсис Бейкън

0 0%
  • Едуард Де Виър, 17ти граф на Оксфорд

1 33,33%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Шекспиров въпрос

Шекспир е може би най-великият и ерудиран писател в историята. В творбите си показва знания от всякакви области - познава добре родовете на аристокрацията, исторически събития, астрономия, споменава стотици видове птици, въвежда няколкостотин нови термина в английския език,знае латински и френски, описва с детайли много европейски градове, които не е посещавал. Всичко това звучи невероятно за човек, който не е посещавал колеж, родителите и децата му са били неграмотни и едвали е напускал Англия. Това ме прави по-склонен да вярвам, че някой е стоял зад лицето Шекспир. Вие какво мислите?

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Ан Хатауей се е казвала жена му. Имал е до колкото помня 2-3 деца.
    Има безброи хипотези за това кой седи зад името му, но така или иначе все още никой не знае.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на Blab
    за мен - г), с пояснението, че изключвам трупа като вариант, по простата причина, че актьорите не са били (най-)образовани хора.
    //група от висшето общество.

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Скоро в България ще излезе филм по темата.. Но в Интернет общо взето има доста информация, ако се интересувате стига да се разровите малко..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си