.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Фен Аватара на sunity06
    Град
    гетото

Държавна поръчка в СУ

Здравейте, имам няколко въпроса

Как се определя кой точно да учи като държавна поръчка? Трябва да си в някакво неравностойно положение, да си с успех над едиколкоси или....? И по точно в СУ какво е положението. Прекарах цял ден в търсене на информация и намерих-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Да, единственото, което ми стана ясно е, че ако съм държавна поръчка ще плащам около 750лв, а ако съм но обучение срещу заплащане ще съм на такса за семестър около 2344лв, което ми е меко казано непосилно за джоба. Е да, поне не е като в медицината 7439лв, но все пак...

И впрочем за СУ излиза ли справочник за прием на студенти за 2012 година и ако излиза то що-годе кога?

надявам се, не само аз се чувствам като ку-ку-пи-пи с тия неща...
    Забавно е да правиш невъзможното!

Повече от фен

Re: Държавна поръчка в СУ

Цитирай Първоначално написано от sunity06
    Здравейте, имам няколко въпроса

Как се определя кой точно да учи като държавна поръчка? Трябва да си в някакво неравностойно положение, да си с успех над едиколкоси или....? И по точно в СУ какво е положението. Прекарах цял ден в търсене на информация и намерих-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Да, единственото, което ми стана ясно е, че ако съм държавна поръчка ще плащам около 750лв, а ако съм но обучение срещу заплащане ще съм на такса за семестър около 2344лв, което ми е меко казано непосилно за джоба. Е да, поне не е като в медицината 7439лв, но все пак...

И впрочем за СУ излиза ли справочник за прием на студенти за 2012 година и ако излиза то що-годе кога?

надявам се, не само аз се чувствам като ку-ку-пи-пи с тия неща...
    Нещо в ХФ или БФ ли си си избрала? Сестрата на моя позната учи та ми плаща 750лв. за редовна форма. Държавна поръчка са тези, които са кандидатствали в университета през текущата година, приети са в редовните класирания като държавна поръчка. Някои университети обявяват места след редовните класирания за обучение срещу заплащане и брой места. Има варианти на повечето места за плащане на части на сумата за обучение срещу заплащане.

Фен Аватара на sunity06
    Град
    гетото
    Благодаря много ! Запътила съм се към Факултета по математика и информатика и съответно всички мой познати решиха, че съм се побъркала.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от sunity06
    Благодаря много ! Запътила съм се към Факултета по математика и информатика и съответно всички мой познати решиха, че съм се побъркала.
    Мне, защо.. има много хубави специалности. Виж и в УНСС, НБУ или ТУ. Там също има интересни специалности от този бранш. Просто хората си мислят, че само правото си заслужава. Такава е модата сега.

Фен Аватара на sunity06
    Град
    гетото
    Да, това с правото стана много банално последните години, поне мен истолията не ме влече на такова ниво. Математиката ми е на сърцето, макар сега да съм в професианална гимнази, която няма нищо общо с математиката. Да, знам, че и там има много хубави специалности, но там всичко е описано и много добре систематизирано в сайтовете им, докато в СУ е грозде с манджа .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си