- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Екстрасенси и Магии?
няма да кажа, не искам да бъде неправилно разбрано и злоупотребено с думите ми. Бай-бай, по този въпрос.
както вече бе обяснено, само несъвършените/неправедните заповеди са анулирани/отменени и заменени с Съвършени/Праведни, но всички, които са Съвършено Праведни остават в сила докрай, а като цяло Онези, Които остават са: базираните на Десетте-Единадесетте Основни, които не излизат извън техните условия, ето едни примери за анулирани/отменени заповеди, които са заменени с Съвършено Праведни:
"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой човек ти причини зло), обърни му и другата(т.е. ти му прави Добро). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата(т.е. а ако някой иска те съди с зло), остави му и горната дреха(т.е. ти гледай как да го Оправдаеш, така че, истинският Господ Бог да го изправи и очисти от злото). Който те принуди да вървиш с него една миля(т.е. който иска да вършиш Добро заедно с него), иди с него две(т.е. отиди и приложи най-Доброто от себе си). Дай на оногова, който проси от тебе(сиреч, Добри неща); и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем(сиреч, пак от Добрите неща). Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето(т.е. Благодатта) Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. и прави винаги да има Очистване и) на праведните(т.е. на вярващите) и на неправедните(т.е. и на невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени(т.е. съвършено Добри/Праведни) и вие, както е съвършен(т.е. както е съвършено Добър/Праведен) вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
това твоето си е направо гавра с истинският Господ Бог, след като винаги хулиш Неговото Слово, въпреки Неговите подробни откровения, които Той ти дава в случая чрез моите ръце, тук са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос понеже Те идват за да правят Добро в случая специално за теб, а ти просто винаги хулиш Тяхното Добро отношение към теб и Тяхното Слово към теб, считайки ги за твои съперници, но всъщност ти си техен съперник, докато Те не са врагове на който и да е човек, та дажи си мислиш че ще можеш да Ги проучиш и да Ги победиш воювайки срещу Тях, и след като и много други така нарицаеми "християни" постъпваха като теб досега, какво остава да кажем?!, освен че на Него не Му трябват неправедни/зли/лоши духовни служители, и че Той се закле че в най-скоро време ще има уволнения
несъвършените/неправедните заповеди не е възможно да бъдат съвместими с Съвършените/Праведните, иначе ако бъдат смесени в едно, тогава пак ще се получи някакъв несъвършен завет, просто няма начин Чисто Бялото да си остане все така Чисто Бяло ако бъде смесено с нещо нечисто/мръсно, и това беше, което ти бе цитирано преди малко, но ти сякаш въобще не уважаваш, ето го пак:
"на дело Христос е получил служение толкоз по-превъзходно, колкото и завета, на който Той е ходатай, е по-превъзходен, като узаконен върху по-превъзходни обещания. Защото, ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори. А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет; Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ. Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом(т.е. с човеците) След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях. Защото ще покажа милост към (тях, понеже) неправдите им И греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече(т.е. ще направя така че (те) няма вече да вършат верчески/духовни неправди/беззакония и престъпления)". А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване." Евреи 8: 6-13,
"Никой не кърпи вехта дреха с невалян плат; защото това, което трябваше да я запълни, отдира от дрехата, и съдраното става по-лошо. Нито наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете се спукват, виното изтича, и меховете се изхабяват. Но наливат ново вино в нови мехове, та и двете се запазват." Матей 9: 16-17,
"И никой, след като е пил старо вино, не иска ново, защото казва: Старото е по-добро(т.е. свикнал съм си с старото)." Лука 5: 39
Последно редактирано от npp : 01-20-2012 на 13:18
Свидетелю, тогава защо ти в началото свидетелства, че Христос е анулирал Стария завет, а после, след като малко беше притиснат и попадна в капан от думите си, тогава си промени свидетелството и каза, че Христос всъщност не е анулирал целия Стар завет, а само част от него.
Добре, добре. Така да бъде. Та, този път не става въпрос за прежните цитирани от тебе "учен Йоки" и разните там интелекти които опозират на еволюцията, и разните други които си споменавал ами някакъв хипотетичен ЦАР НА УЧЕНИТЕ!
Гений, някой който кара Айнщайн, Нютон, Тайсън и който още се сетиш да изглежда като гибон в сравнение с него.
Та представи си че цитираш вместо прежните този колос и доказателствата които дава адресират въпроса 100% директно вместо заобиколно (еволюция ли, друго ли).
И този доказва че Иисус е истински и споделя мнението ТИ.
Ще повярваш ли на перфектното доказателство или ще настояваш че греши?
Ако смяташ че имам подли цели се обоснови малко и спокойно - истината и Вярата не струват ли повече от безброй извъртания и опити за измама?
Или точно в това се състои аверсията ти НЕслучайно?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
“Аз непоколебимо вярвам, че Библията е Слово на Бога, написано от
боговдъхновени мъже, и я изследвам всеки ден.” - Нютон
“Аз намирам много повече сигурни знаци за автентичност в Библията, отколкото в
която и да е светска история на човечеството.” - Нютон
Eто, перфектно!
Супер!
Браво!
Сега си представи че имаш някой по-умен от 1 000 Нютоновци! По-умен от 5 000 Нютоновци!
Някой който може в пиянски делириум да "пребори" КОЙТО и да е било експерт по нещо в сферата му от раз. Някой който е интелектуалният максимум на хората, някой чиито гений и открития са променили ВСЕКИ аспект от човешката история!
И този исполин сред хората дава перфектното доказателство за ТЕБ
Доказателство което унищожава всички религии без една (твоята)
Всички "свещенни" текстове без един (твоят)
Всички църкви без една (твоята)
Всички деноминации без една (твоята)
Всички позиции без една (твоята)
Пълен и тотален КРАЙ на дълговековните спорове кой е прав и кой е крив, катарзис и нирвана акумулирани в едно единствено, неотречимо, перфектно доказателство за теб, КРАЯТ на единственият, гигантски спор.
Ще му повярваш ли, или ще твърдиш че нещо трябва да е грешно и не можеш да приемеш доказателството му?
The Bird of Hermes
не се нуждая от исполин да ми доказват каквото и да е,
а относно твоя въпрос ще ти задам подобен въпрос:
Колко пъти Христос трябва да идва на земята, за да повярваш.
Колкото атеиста вярва на Исус, толко и аз ще повярвам на твоя исполин.
Извини ме, не разбрах отговора ти "да" ли беше или "не"?
Само дооточни в следващия си пост и веднага отговарям на твоят въпрос, няма да забравя, правя обещание
ПС и не е МОЙ исполин ами ТВОЙ - някой перфектен супер-постчовек, който дава невъобразимо перфектно доказателство за ТВОЯТА гледна точка, нещо толкова грандиозно че доказва че си бил прав по ВСЕКИ въпрос, по-който сме спорили
The Bird of Hermes
ако това, което говори и прави този исполин не противоречи на Христовата (православната) църква ще го приема.
как така част от него богохулнико/подигравателю най-нагъл?!, ти как си представяш една абсолютно чиста течност и една нечиста да се смесят и да се получи абсолютно чиста?!, как хем част от стария, хем част от Новия?!, та нали "стар завет" са били наречени впоследствие именно съвкупността от всички несъвършени/неправедни заповеди от "първия завет", иначе той не е бил наричан "стар" преди да дойде Новият?!, но после съвкупността от всички несъвършени/неправедни заповеди от "първия завет" са били наречени "стар завет", и това са заповедите за: убиване с камъни и с нож, за проклинане, за наказване с причиняване на трайни и нетрайни телесни повреди, и въобще заповедите, които регламентират неспасение и погибел като цяло, няма как разликата между старият завет и Новият завет да се състои само в идването на Господ Исус Христос, иначе мнозина щяха да кажат: "е как така, след като разлика между двата написани завета няма, само заради това че Господ не се е явил като Исус Христос тук на земята в тяло подобно на човешкото, сме страдали толкова много?!", иначе истинският Господ Бог можеше да се окаже неправеден, но разбира се че ако не беше дошъл Господът Исус Христос да даде Новият Завет, такъв сега въобще нямаше да има, но все пак разликата се състои не само в Неговото идване, но и в постановленията между двата
ето пример за заповед за убиване с камъни от стария завет:
"Ако някой вземе жена и, след като влезе при нея, я намрази, и я наклевети в срамотни работи, и навлече на нея лошо име, като рече: Взех тая жена, и като се приближих при нея, не я намерих девица, тогава бащата и майката на момата да вземат и занесат белезите от девството на момата при градските старейшини в портата;..... Но ако е истинно това нещо, че не се е намерило девство у момата, тогава да изведат момата и да я поставят пред вратата на бащиния й дом, и мъжете от града й да я убият с камъни, та да умре; защото е сторила безчестие в Израиля, като е блудствувала в бащиния си дом. Така да отмахнеш злото изсред себе си." Второзаконие 22: 13-21,
а тук един пример от Новият Завет, в който Исус показва с примера си как не бива да се убива, и как е Добре да се прощава:
"А Исус отиде на Елеонския хълм. И рано сутринта пак дойде в храма; а всичките люде дохождаха при Него, и Той седна и ги поучаваше. И книжниците и фарисеите доведоха [при Него] една жена уловена в прелюбодейство и, като я поставиха насред, казаха Му: Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея? И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята. Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен(т.е. който от вас никога не е нарушавал заповедта "не убивай") нека пръв хвърли камък на нея(сиреч, така че пак да си остане ненарушил заповедта "не убивай"). И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята. А те, като чуха това разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече(т.е. и гледай да не причиняваш зло на някой друг човек, нито недей да предизвикваш отново някой от убийците)." Йоан 8: 1-11,
ето и един пример за заповед от стария завет за наръгване с нож:
"Някои подлеци, излезли изсред тебе, са отклонили жителите на града си, като са казали: Да идем да служим на други богове, които вие не сте знаели, тогава да изследваш, да изпиташ и добре да издириш; и, ето, ако това нещо е истинно и е вярно, че такава мерзост е сторена всред тебе, то непременно да поразиш жителите на оня град с острото на ножа, и с острото на ножа да обречеш на изтребление него и всички, които са в него, и добитъка му." Второзаконие 13: 13-15,
ето и още един пример от Новият Завет за това как Исус учи да не се убива, и как е Добре да се спасява/изцелява:
"И тия, които бяха около Исуса, като видяха какво щеше да стане, рекоха: Господи, да ударим ли с нож? И един от тях удари слугата на първосвещеника и му отсече дясното ухо, А Исус проговори, казвайки: Оставете до тука; и допря се до ухото му и го изцели." Лука 22: 49-51,
ето и едни примери за заповеди от старият завет, които повеляват да се кълне/проклина:
"Проклет, който лежи с жената на баща си; защото открива полата на баща си. И всичките люде да кажат: Амин!..... Проклет, който не потвърждава думите на тоя закон, като ги изпълнява. И всичките люде да кажат: Амин!" Второзаконие 27: 20-26,
а ето пример от Новият Завет, в който Исус учи как не бива да се мрази, кълне, и въобще как не бива да се причинява зло:
"чули сте, че е речено: Да любиш ближния си, и да ненавиждаш врагът си. Но аз ви казвам: Обичайте враговете си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят: " Матей 5: 43-44,
ето заповед от старият завет, в която се казва да се отмъщава/обезобразява/осакатява:
"ако последва повреда, тогава да отсъдиш живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгаряне за изгаряне, рана за рана, удар за удар." Изход 21: 23-25,
а ето как Исус учи да не се причинява зло на никой от човеците, и да се прави Добро:
"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой човек ти причини зло), обърни му и другата(т.е. ти му прави Добро). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата(т.е. а ако някой иска те съди с зло), остави му и горната дреха(т.е. ти гледай как да го Оправдаеш, така че, истинският Господ Бог да го изправи и очисти от злото). Който те принуди да вървиш с него една миля(т.е. който иска да вършиш Добро заедно с него), иди с него две(т.е. отиди и приложи най-Доброто от себе си). Дай на оногова, който проси от тебе(сиреч, Добри неща); и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем(сиреч, пак от Добрите неща)." Матей 5: 38-42
Последно редактирано от npp : 01-20-2012 на 14:31
Kaкто казах - някой който не само не противоречи на твоята църква ами дава и перфектното доказателство че е права.
Та, явно отговорът е "да".
Сега ти задавам втори и последен въпрос - ако въпросният пост-човек, супер гений, персонифицираният гений на всички хора от зората на времето до краят на вселената даваше ОБРАТНОТО доказателство - че АЗ съм прав във всяко отношение с факт, който е перфектен и неотречим би ли повярвал?
По моето обещание за отговор на твоят въпрос:
Да, разбира се че бих повярвал на Йешуа. Веднъж да дойде ми стига 100%
Примерно има хора които биха казали "аа не това е извънземно или халюцинация или тест от друг бог" - аз не съм от тях.
Бих повярвал на минутата.
Но както каза бих повярвал на Иисус, а не на нещо тип коранът ама малко по-различно или неотговорени молитви.
Предполагам е аналогично с това да ти кажа че въпросният хипер-учен за когото говорех по-горе е истински и е доказал атеизма и ти давам някаква хартия, която представлява изследването му и телефонния му номер -
ти прочиташ какво пише и решаваш че е наистина добър труд, но не особенно убедителен
пробваш да звъннеш на номера, който ти давам и ти се казва че се опитваш да се свържеш с несъществуващ номер
Същото с библията и моленето - нито едното действа за мен, нито другото.
Казал съм и ще повторя - аз съм различен от теб, трябва ми нещо по-повърхностно (аз съм повърхностен и прост човек), в момента в който ми се появи sms от "бог" и ми казва "абе гандалфепи4, нещо ти куца в логиката и то е това и това и това и доста бих искал да си попромениш мнението ок?" падам на колене и започвам да пея алилуя от цяло сърце и с цяло гърло, излизам навън и си дарявам всичките притежания на бедните и обричам живота си в помощ на нехристияните да достигнат до Спасение.
The Bird of Hermes
Последно редактирано от npp : 01-20-2012 на 14:20
Ти току-що каза че не би приел ОКОНЧАТЕЛНОТО, ПЕРФЕКТНО, НЕОТРЕЧИМО, 100%-во доказателство че си в грешка (за разлика от мен)
Та за какво ни е да си говорим с тебе? Ако не си готов да приемеш хипотетичният съвършен авторитет с хипотетичното съвършено доказателство то да се води какъвто и да е било спор с теб е ТОЧНО толкова смислено, колкото и да се опитваш да убедиш някой който казва че е бог че греши.
The Bird of Hermes
такова 100% доказателство срещу Бога, което не поражда поне малко съмнение и без поне малко да бъде опровержимо няма. Винаги ще имаш основания и да вярваш или да не вярваш - ти избираш.
Аз този съвършен авторитет съм го приел и това е БОГ, май ти не си го приел.
По тази причина няколко пъти директно казах хипотетичното ПЕРФЕКТНО доказателство.
Нещо милион пъти по-сигурно от 1+1=2
Абе изобщо цялата реалност в унисон да крещи че си в гигантска грешка
The Bird of Hermes
Отговорих ти на това в предния си пост и при това в доста приятна за теб светлина
EDIT:
Отделно че ти не си направил така - ти каза че не виждаш защо библията да е боговдъхновена и не си усещал нищо божествено, но си решил да се държиш сякаш си.
Доста лицемерно между другото, ако се върна на примера си с изследването това е все едно ти да ми дадеш хартия на която уж има перфектно доказателство за атеизма и номера на gsm-а на перфектният автор и аз нито да намеря написаното за някакво доказателство, нито да съм способен да набера номера, НО въпреки това да казвам че ДА - има такова перфектно доказателство и можеш да се свържеш с перфектният автор и да давам на други хора нефункционалният телефонен номер и написаната глупост
Последно редактирано от gandalfepi4 : 01-20-2012 на 14:48
The Bird of Hermes
как да не съм го приел словото на Христос, нали съм казвал, че съм вярващ и съм православен християнин.