- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Екстрасенси и Магии?
^
Иконите и свещите не са езически ритуал, в християнството те изразяват точно определена символика. Ако дори и да има икони или свещи и в други езически култове то техният смисъл и символика няма нищо общо с християнската.
най-важен от всичко е човешкият живот, докато неодушевените предмети не би ги (за-)боляло ако бъдат: притиснати, смачкани, инфектирани/заразени, ударени, наранени, повредени, и пр.
"Не е ли животът повече от храната(т.е. от религиозната храна), и тялото от облеклото(т.е. от религиозното облекло)?" Матей 6: 25,
"животът е повече от храната(т.е. от религиозната храна), и тялото от облеклото(т.е. от религиозното облекло)." Лука 12: 23,
"какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят(т.е. целият свят на човешката религия), а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си?" Матей 16: 26
като все пак отнемането или повреждането на някакво имущество на определен човек би могло да му причини страдание, но идолите сиреч верческите/духовните неправди трябва да бъдат мразени и унищожавани
"Не убивай(т.е. не наранявай/не увреждай/не погубвай). Не прелюбодействувай(т.е. не натрапвай/не насилвай/не поробвай). Не кради(т.е. не отнемай/не лишавай). Не свидетелствувай лъжливо против ближния си(т.е. не причинявай зло чрез свидетелстване). Не пожелавай(т.е. не причинявай зло чрез пожелаване, и също и, не причинявай каквото и да е зло на друг човек чрез убиване/отнемане или нараняване/повреждане на) къщата на ближния си(т.е. на къщата му), не пожелавай жената на ближния си(т.е. на жена му), нито слугата му(т.е. на слугата му), нито слугинята му(т.е. на слугинята му), нито вола му(т.е. на вола му), нито осела му(т.е. нито на осела му), нито какво да е нещо, което е на ближния ти(т.е. нито на каквото и да е нещо, което е негово)." Изход 20: 13-17,
"Кумирите на боговете им изгаряйте с огън(т.е. изобличавайте и унищожавайти верческите/духовните неправди); да не пожелаеш да вземеш на себе си среброто или златото, което е върху тях(т.е. не бива да желаеш/следваш нито знанието им, нито славата им), за да се не впримчиш в него, понеже това е мерзост пред Господа твоя Бог. И да не внасяш в дома си никаква мерзост(т.е. никаква верческа/духовна неправда), за да не станеш обречен на изтребление като нея; съвършено да я мразиш и съвършено да се отвращаваш от нея, защото е обречена на изтребление." Второзаконие 7: 25-26
Последно редактирано от npp : 01-18-2012 на 11:51
а какво има предвид npp под верческа/духовна неправда?
Бог е посочил какво е правилна вяра и какво (е) верческа/духовна неправда чрез 4-5 и дори 10-11 основни заповеди, и те са:
1. да не следваш/практикуваш окултизъм/езотерика/йогизъм/ведантизъм и въобще вяра/духовност, която не е дадена от истинският Господ Бог - Битие 2: 16-17
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. да нямаш друг бог/господ освен само Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос - Изход 20: 3
2. да не изнамираш и да не (си) създаваш каквито и да било верчески/духовни знания и дейности, които не са дадени от самият истински Господ Бог, да не следваш и да не служиш на такива макар и когато са изнамерени/създадени от друг - Изход 20: 4-6
3. да не употребяваш вярата(наричана още духовност) за цели противни на волята на истинският Господ Бог - Изход 20: 7
4. да имаш/взимаш предвид времето, през което истинският Бог се намира в състояние на сън-просъница, докато Той не се събуди напълно веднъж (и) завинаги, за да не вършиш верческа/духовна неправда, и за да участваш в Божието дело за пълно Спасение и Осигурване на всеки човек чрез поддържане на Съвършеният Мир за цялото Божие творение, който Бог е определил и положил още в самото начало при Сътворението, понеже по принцип вярващите и всички останали човеци сте/трябва да бъдете напълно свободни да вършите всякакви Добрини/Добри дела, но поради хилядолетният сън-просъница на Бога, поради което състояние Той няма как да бъде напълно състоятелен да се грижи винаги сто на сто съвършенно за всеки човек и Творението, (затова) не пропускай да Пазиш/Възстановяваш Мирът, Чистотата, Доброто, Правдата, Здравето, Благодатта и Благосъстоянието за всеки човек и цялото Божие творение, не пропускай това, нито ти, нито който и да е от твоите братя/сестри в вярата, понеже Бог сътвори всичко за шест дена, но на седмият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен сън-порсъница, и затова Той освети "своят" сън-просъница за да бъде освещаван и от духовниците/духовните служители - Изход 20: 8-11
----------- дотук са основните 4-5, нататък са и останалите шест ---------------------------------------------------------------
5. да Почиташ онези, които истинският Господ Бог е определил да се грижат за теб, та ако ще и за други - Изход 20: 12
6. не причинявай зло на друг човек по директен път, т.е. чрез: натиск, удар, увреждане, обезобразяване, осакатяване, погубване и пр. - Изход 20: 13
7. не причинявай зло на друг човек чрез: досаждане, натрапване, тормоз, насилие, угнетение, поробване и пр. - Изход 20: 14
8. не причинявай зло на друг човек чрез: отнемане, лишаване, кражба и пр. - Изход 20: 15
9. не причинявай зло на друг човек чрез свидетелстване, например чрез: лъжепророкуване, клеветене, злословене, и пр. - Изход 20: 16
10. не причинявай зло на друг човек чрез пожелаване, например чрез: кълняне, проклинане, зложелателност, злонамереност, и пр., но също така не бива да причиняваш зло, на който и да е, или, (на) каквото и да било, който/което е на друг човек - Изход 20: 17
когато някоя от тези заповеди е нарушавана в вярата, тогава такова нарушение се нарича верческа/духовна неправда
Последно редактирано от npp : 01-18-2012 на 14:32
Това е много интересно твърдение с оглед на това че една конкретна църква два пъти унищожава масово икони под претекст че са езически...?
Ако имаш акъл за пет пари и можеш да ползваш уикито днес потърси малко инфо за иконоборството, а ако нямаш си издухай праха от учебника по история от девети клас.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Последно редактирано от defender : 01-18-2012 на 14:15
Въпросната "псевдо-църква" носи официално название...
Можеш ли сам да се сетиш?
Искаш ли жокер - ти я посещаваш.
Можеш ли да се сетиш за коя църква става въпрос?
Можеш?
БРАВО!
Позна! Тази църква е ПРАВОСЛАВНАТАААА (конфети и фанфари)
Сега виждаш ли защо казвам че говориш наизуст и си full of shit?
ПС На холандски е nee.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
"гандалф, гандалф, ти си ангел мой,
гандалф, гандалф, Бог ли те изпрати
да топлиш, гандалф, моето сърце,
да те обичам и да ти се радвам.
Твойте детски, хубави очи
нещо искат, гандалф, да ми кажат;
думите са твоите сълзи,
малък си, нищо ти не знаеш."
![]()
проблема в такива случаи е не просто че много несигурни човеци са считани за Светии, но че техни трудове са въведени като Истинни/Авторитетни, от които всеки вярващ там може да се учи, а не се знае, освен вече откритите, още колко верчески/духовни неправди/заблуди могат да бъдат намерени в онези техни трудове, плюс това техни изображения са поставяни за поклонение на тях, а в Библията съвсем еднозначно се посочва че поклонението трябва да бъде единствено на Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец, и то единствено чрез истинският Господ Исус Христос, но не и на или чрез друг, така че, ето как православието и подобните нему деноминации може да се окаже че са идолопоклоннически в очите на Бог, разбира се, като казвам това никак не съдя/не осъждам, нито клеветя, но все пак това може да се окаже проблем, което въпреки всичко в сравнение с индийските идоли/кумири е по-малко, защото индийските са най-големите неправди/заблуди в това отношение, но тези също могат да бъдат отклоняващи/заблуждаващи от пътят към Спасението от истинският Господ Бог за Вечен Живот.....
"Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие; което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет(т.е. може да се окаже проклет). Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте(т.е. освен онова, което приехте от истинският Господ Бог и истинските Свидетели), нека бъде проклет(т.е. може да се окаже проклет). Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга. Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко; понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа." Галатяни 1: 6-12,
"Затова вие, братя, помните нашия труд и усилие, как работещи денем и нощем, за да не отеготим ни един от вас, проповядахме ви Божието благовестие. Вие сте свидетели, и Бог, как свето, праведно и неукорно се обхождахме към вас, вярващите, като знаете как увещавахме и утешавахме всеки един от вас, като баща чадата си, и ви заръчахме да се обхождате достойно за Бога, Който ви призовава в Своето царство и слава. И за туй и ние непрестанно благодарим на Бога загдето, като приехте чрез нас словото на Божието послание, приехте го, не като човешко слово, а като Божие слово, каквото е наистина, което и действува между вас, вярващите. Защото вие, братя, станахте подражатели на Божиите в Христа Исуса църкви, които са в Юдея, понеже вие пострадахте същото от своите си сънародници, както и те от юдеите; които и Господа Исуса и пророците убиха, и нас прогониха, на Бога не угождават и на всичките човеци са противни(т.е. и са врагове против всички човеци), като ни забраняват да говорим на езичниците, за да се спасят(т.е. като не искат да се Работи за Спасението на невярващите/нерелигиозните/неокултистите, които са основните обекти за Спасяване). Така те винаги допълнят мярката на греховете си; но безграничният гняв ги постигна." 1 Солунци 2: 9-16
"И каза ми:: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето(т.е. Блажени онези, които не вършат верческа/духовна неправда). И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи. Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу(т.е. поклони се на истинският Господ Бог); защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса(т.е. понеже и няма друг Божий Син/Господ/Христос освен Исус)." Откровение 19: 9-10
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 08:52
нпп за пореден път се убеждавам, че ти си човек не познаващ добре Словото и отгоре на всичко си заменил голяма част от Словото с твой си фантасмагории и на тях и служиш. А какво казва Словото:
"като знаете първом това, че никое пророчество на Писанието не е собствено (на пророка) тълкувание на Божията воля.
Защото никога по човешка воля не е изречено пророчество, но от Дух Светий просветявани са говорили светите Божии човеци."
Другото което е - Евангелието от Христос ли е написано или от Апостолите му, ти от кого приемаш словото, директно от Христос или от Апостолите му. Ами ще ти кажа, Христос не е написал и една дума от Евангелието, а всичко ни го е предал чрез Апостолите.
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 09:11
да, никога от сам човек без истинският Гопсод Бог не е произлизало истинско пророчество, но все пак в 2 Петрово 1: 20-21 се говори за истинските пророчества, тъй като на много места в Библията се говори и за това че е имало и лъжливи пророчества, и за опасността от тях, понеже е имало и лъжливи пророци
"Тогава рекох: Уви, Господи Иеова! Ето, пророците казват на тях: Няма да видите нож, нито ще има глад у вас, Но ще ви дам сигурен мир на това място. Тогава ми рече Господ: Лъжливо пророкуват пророците в името Ми; Аз не съм ги пратил, нито съм им заповядал, Нито съм им говорил; Те ви пророкуват лъжливо видение, гадание, Суетата и измамата на своето сърце." Еремия 14: 13-14,
"Горко на пастирите(т.е. на духовните водачи), Които погубват и разпръсват овцете на паството Ми! казва Господ. Затова, така говори Господ Израилевият Бог Против пастирите, които пасат людете Ми: Вие разпръснахте овцете Ми(т.е. човеците), и ги разпъдихте(т.е. и ги отвръщате от Доброто/Правдата), И не ги посетихте(т.е. и не ви е грижа за тях); Ето, Аз ще ви накажа За злите ви дела, казва Господ. И ще събера останалите Си овце От всичките страни, гдето ги изпъдих, И ще ги върна пак в кошарите им, Гдето ще се наплодят и умножат. И ще поставя над тях пастири, които ще ги пасат; И те няма да се плашат вече, нито ще треперят, Нито ще загине някоя, казва Господ. Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще въздигна на Давида праведен отрасъл, Който като цар ще царува, ще благоденствува, И ще върши правосъдие(т.е. ще се отнася Добре/Праведно) и правда(т.е. и ще свидетелствува само Добро/Правда) по земята. В неговите дни Юда(т.е. вярата) ще бъде спасен(т.е. ще бъде Чиста от верчески/духовни неправди), И Израил(т.е. и Моите духовници/вярващи) ще обитава(-т) в безопасност; И ето името, с което ще се нарича - Господ(т.е. истинският Господ Бог) е наша правда. Затова, ето, идат дни, казва Господ, Когато не ще рекат вече: Заклеваме се в живота на Господа, Който възведе израилтяните из Египетската земя! Но: Заклеваме се в живота на Господа, Който възведе и който доведе потомството на Израилевия дом От северната земя, и от всичките страни, гдето ги бях изгонил! И ще се заселят в своята земя. За пророците. Сърцето ми дълбоко се съкрушава Всичките ми кости треперят, Като пиян съм, И като човек обладан от вино, Поради Господа, И поради светите Негови думи. Защото земята е пълна с прелюбодейци(т.е. с верчески/духовни беззаконици); Защото поради проклятията(т.е. поради верческите/духовните неправди/беззакония) земята плаче(т.е. Божието Творение страда), Изсъхнаха пасбищата на степите(т.е. пресъхна Божията Благодат); И стремежът им стана лош(т.е. а духовете, които се задействаха са лоши, сиреч от "тъмнината"), И силата им неправедна. Защото и пророкът и свещеникът се оскверниха(т.е. са неправедни); Дори в дома Си намерих нечестието им(т.е. дори чак до моят престол се покачиха техните верчески/духовни неправди/беззакония), казва Господ. Затова пътят им ще им бъде Като плъзгави места в тъмнина, По който, като бъдат тласкани, ще паднат; Защото ще докарам зло върху тях В годината на наказанието им, казва Господ. Тоже в самарийските пророци(т.е. в духовниците на покрайнините) видях безумие; Те пророкуваха чрез Ваала(т.е. чрез неправедна вяра/духовност), и заблудиха людете Ми Израиля. Още и в ерусалимските пророци(т.е. в главните духовници) видях ужасно нещо; Прелюбодействуват(т.е. вършат верческа/духовна неправда) и ходят в лъжа(т.е. и лъжепророкуват), И подкрепват ръцете на злодейците(т.е. на верческите/духовните беззаконици) Тъй щото никой не се връща от злото си; Те всички станаха за Мене като Содом(т.е. като идолопоклонение), И жителите му като Гомор(т.е. като идолопоклонничество). Затова, така казва Господ на Силите за пророците: Ето, Аз ще ги нахраня с пелин(т.е. ще ги изобличавам), И ще ги напоя с горчива вода(т.е. докато не ги разоблича напълно); Защото от ерусалимските пророци(т.е. защото от главните духовници) Се е разпространило нечестие по цялата страна(т.е. се разпространи верческо/духовно беззаконие по целият свят). Така казва Господ на Силите: Не слушайте думите на пророците(т.е. на лъжливите пророци), които ви пророкуват; Те ви учат суета(т.е. ти ви учат на верческа/духовна неправда), Изговарят видения от собственото си сърце(т.е. от себе си), А не от устата Господни. На ония, които Ме презират(т.е. онези, които не са ми Верни), винаги казват: Господ рече: Ще имате мир; И на всекиго, който ходи по своето упорито сърце(т.е. в своята неправедна вяра/духовност), казват: Няма да ви постигне зло. Защото, кой от тях е стоял в съвета(т.е. кой от тях беше Верен) на Господа Та е видял(т.е. та е приел) и чул Неговото слово? Кой от тях е внимавал в словото Му и е чул? Ето, ураган от Господа, Неговата ярост, излезе, Дори ураган вихрушка; Ще избухне върху главата на нечестивите. Гневът на Господа няма да се върне Догдето Той не извърши и догдето не изпълни Намеренията на сърцето Си(т.е. Бог не би нанесъл Гняв ако нямаше верческо/духовно беззаконие); В послешните дни(т.е. ако не се покаете от верческата/духовната неправда, тогава) ще разберете това напълно. Аз не съм изпратил тия пророци, а при все това те се завтекоха; Не съм им говорил, а при все това те пророкуваха. Но ако бяха стояли в съвета Ми, Тогава те щяха да правят людете Ми да чуят думите Ми, И щяха да ги връщат от лошия им път И от злите им дела. Аз само отблизо ли съм Бог(т.е. единственият Администратор на цялата вселена), казва Господ, А не Бог и отдалеч? Може ли някой да се скрие в тайни места, Та Аз да го не видя? казва Господ. Не Аз ли изпълням небесата и земята? казва Господ. Чух що говорят пророците, Които в Мое име пророкуват лъжа, Като казват: Видях сън(т.е. виждам Истината), видях сън(т.е. виждам Правдата)! До кога ще бъде това в сърцето(т.е. в вярата) на пророците, Които пророкуват лъжа, - На ония, които пророкуват измамата на своето сърце(т.е. на своята неправедна вяра)? Които мислят да направят людете Ми да забравят Моето име Чрез сънищата си(т.е. чрез верческите/духовните си неправди), които разказват всеки на ближния си, Както забравиха бащите им името Ми заради Ваала(т.е. заради неправедната вяра/духовност). Пророк, който има истински сън(т.е. истинската Божия Правда), нека разказва съня(т.е. нека я разказва), И оня, който има послание(т.е. Слово) от Мене, нека говори Моето послание(т.е. Моето Слово) вярно. Що има плявата(т.е. верческата/духовната неправдата) с житото(т.е. с Правдата)? казва Господ. Не е ли словото Ми като огън(т.е. Могъщо)? казва Господ, И като чук, който строшава скалата(т.е. и което унищожава всичката верческа/духовна неправда)? Затова, ето, Аз съм против пророците, казва Господ, Които крадат(т.е. които изопачават) думите Ми всеки от ближния си(т.е. дори и помежду си, та даже свидетелстват верческата/духовната (си) неправда и на други човеци). Ето, Аз съм против пророците, казва Господ, Които клатят езиците си(т.е. които употребяват вярата неправедно) и казват: Той(т.е. Бог) говори. Ето, Аз съм против ония, които пророкуват лъжливи сънища(т.е. верческа/духовна неправда), казва Господ, И, като ги разказват, с лъжите си и с надменността си Правят людете Ми да се заблуждават, Тогаз, когато Аз не съм ги изпратил, нито съм им заповядал; Прочее, те никак няма да ползуват тия люде, казва Господ. И когато тия люде, Или някой пророк или свещеник, те попитат като рекат: Какво е наложеното върху тебе от Господа слово? Тогава да им кажеш що е наложеното, - Че Господ дума: Аз ще ви отхвърля. А колкото за пророка, свещеника и оня от людете, Който би рекъл: Наложеното от Господа слово(т.е. ето тази верческа/духовна неправда е Правда(-та))! Аз ще накажа оня човек и дома му(т.е. и останалите, които заедно с него вършат верческа/духовна неправда). Така да речете всеки на ближния си И всеки на брата си: Какво е отговорил Господ? Или: Що е рекъл Господ? А да не споменете вече: Наложеното от Господа слово(т.е. верческа(-та)/духовна(-та) неправда); Понеже товар ще бъде на всекиго Неговото слово; Защото извратихте думите на живия Бог(т.е. на истинският Господ Бог), На Господа на Силите, нашия Бог. Така да кажеш на пророка: Какво ти е отговорил Господ(т.е. Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, ама Истинският, не друг!)? Или: Що е рекъл Господ? Но понеже казвате: Наложеното от Господа слово(т.е. но понеже свидетелствате верческа/духовна неправда), Затова, така казва Господ: Понеже употребяват това изречение(т.е. като употребяват изречения подобни на това) - Наложеното от Господа слово, При все, че Аз пратих до вас да ви кажат Да не казвате - Наложеното от Господа слово(т.е. да не представяте каквато и да е верческа/духовна неправда за Правда), Затова, ето, Аз ще ви забравя съвсем, И ще отхвърля от присъствието Си вас И града(т.е. и вярата/духовността), който дадох вам и на бащите ви(т.е. която дадох/оставих на вас и на вашите духовни предци): И ще докарам върху вас вечен укор, И вечно посрамление, което няма да се забрави." Еремия 23: 1-40
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 10:41
това че са написани не лично от истинският Господ Бог, но са дадени от истински Пророци/Свидетели/Светии, никак не ги прави лъжливи или неправедни, така че, то и онзи най-Голям, най-Силен, и най-Славен Св. Ангел, казал: "Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето(т.е. Блажени онези, които не вършат верческа/духовна неправда). И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи."(Откровение 19: 9), но когато Св. Ап. Йоан паднал да му се поклони, Той казал: "Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу(т.е. поклони се на истинският Господ Бог); защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса(т.е. понеже и няма друг Божий Син/Господ/Христос освен Исус)."(Откровение 19: 10), така че това е, което е написано в Библията, написано е много преди мен и теб, и всичи нас, които сме сега
колко пъти да ти се обосновавам вече, колко. Ти си обърнал словото Божие с главата надолу, отхвърляйки истината и православието.
Православието, не е нищо друго освен запазване в цялата му чистота и
неповреденост на истинското Христово учение, изложено от светите
Апостоли в книгите на Свещеното Писание, разяснено и щателно
разтълкувано от техните законни приемници – апостолските мъже и
светите Отци - свято и неизменно пазено. Поради, което и до днес само
тя единствена справедливо се именува ”Православна".
А ти кой си......? Представи се ясно и разбираемо, просто с 2-3 изречения.
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 10:54
ето че пак само казваш че е "православие", и че е "запазване в цялата му чистота и
неповреденост на истинското Христово учение", но без да го описваш като наистина Чисто Праведно сиреч без неправда?!, като просто говориш за "законни приемници", но никак не представяш Божията Съвършена Правда?!, да не би да се окаже че това твое "право-славие" е просто едно тще-славие??
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 11:02
ами може и така да е, аз може и да съм тщеславен и изпълнен със страсти и зло, затова и не се уповавам на себе си, защото тогава ще съм гавра за демоните и ще започна сам да си фантазирам и тълкувам Словото като тях. И ще се признавам за достоен да виждам Христос и да се наричам ангел на благовестието, и едва ли не подобен на апостола Павел.
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 11:20
и кога съм засвидетелствувал че съм нещо или някой, освен само че досега истинският Господ Бог ме употребяваше за Свой свидетел на Неговото Слово и ето че продължава да го прави, като на мен това ми харес(в)а, защото Неговото Слово е Абсолютно Добро, и никак не е лошо към никой от човеците/одушевените, но никак не се хваля с себе си като казвам това, но аз съм просто една абсолютна марионетка в Неговите Ръце, и никак не съм против това да бъда Негов, защото и без друго в вселента няма друг Съвършен Кукловод, освен само Него, но що се отнася до верческата/духовната неправда, навсякъде в Библията пише че таква не бива да се върши, иначе може да възникнат още усложнения за не един от онези, които вършат верческа/духовна неправда
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 11:36
Ами щом до сега не си видял къде са противоречията на нпп - не знам.
Ето ще кажа само някой противоречия на npp, които в момента си спомням - той казва:
- няма първороден грях и той не се унаследява
- спящ Бог
- цикличност и повтаряемост на вечности
- трябва само любов и то тази любов не е задължително да извира от Бога, не прави разлика между плътска и духовна любов
- отрича вярата като необходимо условие за спасение, дори той казва че е невярващ
- отрича тайнство Брак и тайнството Кръщение и изобщо отрича тайнствата
- отрича свещениците като Божи служители
- и други
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 11:41