- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Екстрасенси и Магии?
но от това което говориш се вижда ясно че ти не си свидетел на истинския Бог, а просто си прелъстен, и това което проповядваш в някои отношения тотално противоречи на всички светии и апостоли. Просто ти правиш подмяна на Словото с твоето си слово (особено това което го пишеш в скобите, уж за да ни разясняваш)
ти по нищо не се отличаваш от всички подобни секти, дори може би ако имаше власт и пари, до сега сигурно да си създал и нова секта, а ти да се обявиш за истинния свидетел на истинния Бог - позната история от много примери. (да не дава Господ)
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 12:01
И? То и всяка от десетките хиляди деноминации си има свои собствени различия с другите. Не виждам защо единия да е по-прав от другия, особено когато ти самият по-рано показа че смяташ някои действия на църквата си { http://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Iconoclasm } за еретически.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ами ако се интересуваш, ще разбереш, това че ти не виждаш нещо не значи, че това е равносилно на истина.
това не съм го казвал,
просто в началото е имало иконоборци, но в крайна сметка истината възтържествува. Сам апостол Лука е нарисувал първата икона на света Богородица.
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 12:14
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
каква истина възтържествувала над Църквата, нали Църквата отхвърля богоборците,
първия път когато иконите са били отхвърлени Църквата е действала правдиво, защото до тогава е имало злоупотреба с използването на иконите (като идоли), но след като се определя правилното отношение към иконите иконопочитанието е възстановено. Така че и двете решения са били правилни, в зависимост от обстоятелства.
Например когато един човек използва нещо по неправилен начини ти му забраняваш да го ползва, но когато се научи как да го ползва и определи правилното отношение към него, ти му позволяваш да го ползва т.е. двете решения са правилни в зависимост от обстоятелствата.
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 12:40
не веднъж бе засвидетелствувано от истинският Господ Бог чрез мен в мои post-ове, не само от този форум, но и в други, че първородният грях е верческото/духовното беззаконие, което само духовници/вярващи биха могли да вършат, докато невярващите/нерелигиозните/неокултистите няма как да вършат верческо/духовно беззаконие след като не практикуват вяра/религия/духовност/окултизъм, иначе те също са били вторично засягани от верческото/духовното беззаконие, като не малко от тях са вършили злини в следствие на вторична афектираност от страна на първичният източник на злото, който е верческото/духовното беззаконие, това е засвидетелствувано в не малко места в Библията, като например в Римляни 5 глава, която вече бе обяснявана в мои post-ове
на много места в Библията се обяснява че Бог е изпаднал в състояние на сън-просъница в седмият ден, това е засвидетелствувано още в Битие 2: 2-3, и че този негов сън продължаваше и до ден днешен, което е засвидетелствувано най-малкото в Изход 20: 8-11, които свидетелства вече бяха достатъчно подробно разяснявани от истинският Господ Бог чрез мен в не един от моите post-ове, въпросът е дали си ги чел, или просто си пропускал да ги четеш, но ако си ги чел и ако продължаваш да противоречиш тогава не си мисли че Бог не те вижда и не те знае, но Той дори си отбелязва в Неговият регистър, и може да си спомни по всяко време всичките ти дела
в Библията не на едно място се казва че Вечността е цикъл с начало и край, и дори с непрестанни повторения, тъй като това е подобно на dvd disk с филм в dvd player пуснат на непрестанно възпроизвеждане с режим непрестанно replay(превъзпроизвеждане/повторение) на целият филм, това е написано в Откровение 21: 6 и 21: 13 където самият Бог казва: "Аз съм.....началото и краят.", което значи началото и краят на Вечността, а в Еклесиаст 1: 9-11 и 3: 14-15 се обяснява за самото повторение на Вечността, ето какво пише в 1: 10 "Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете(т.е. в вечностите), които са били преди нас(т.е. преди тази/настоящата вечност).", като това също/вече беше засвидетелствувано от истинският Господ Бог чрез мен в не малко предишни мои post-ове
напротив, първо че няма такова Добро/Благо, което да не идва от истинският Бог Отец - "Не се заблуждавайте, любезни мои братя; Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре, и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение, или сянка от промяна."(Яков 1: 16-17), плюс това изрично бе засвидетелствувано от истинският Господ Бог чрез мен относно разликата между истинската любов и себелюбивата, понеже всеки човек, който има истинска(-та) любов не причинява зло на който и да е от другите човеци, докато любовта/обичта на верческите/духовните беззаконици най-малкото е такава че те с нищо не са полезни на другите човеци, примерно изпитват обич към някой, но ползата от това е само за тях, но не и за някой друг - "Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона."(Римляни 13: 10), "Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с наредби за ястия(т.е. дейности), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях(т.е. от които ползата може да бъде само за онези, които ги следват/практикуват)."(Евреи 13: 9), а откъде накъде трябва невярващите/нерелигиозните/неокултистите да бъдат оставени голи без никаква любов в тях?!, за какво е нужно такова извергско отношение към тях, особенно след като именно те са посочени с думата "сирачета" в Библията?!, например, там където в Исая 1: 17 и Яков 1: 27 пише че духовниците/вярващите са длъжни да обичат и да се грижат за "сирачетата", още повече че именно невярващите/нерелигиозните/неокултистите са обект номер едно за Спасяване в Планът на истинският Господ Бог
"вярата" е за да се Спасява, сиреч, за да се осигурява Спасението от истинският Господ Бог за всеки един човек още сега и веднага, тя не е за неспасение и погибел, нито е за някаква игра на "привилегировани и непривилегировани", понеже тя не е дадена за да се ползва за лична облага/привилегия - ето защо е писано че "Бог не гледа на лице", понеже Той има Дълг към всички човеци, понеже е Родител и Администратор на всички, и така пак повтаряме, вярата е за осигуряване на Спасението от истинският Господ Бог на всички човеци/одушевени, което също вече беше засвидетелствувано от истинският Господ Бог чрез мен в много предишни мои post-ове
как така "тайнство Брак"?!, къде в Билията се казва че "жененето" е някакво тайно учение, тайно посвещение или таен ритуал, достъпно само за онези, които следват инструкциите на духовник/вярващ?!, абсолютно никъде в Библията няма такова нещо, нито пък истинският Господ Бог има Своята Любов/Правда за тайна, която не бива да бъде проповядвана/изявявана на човеците, след като самият Господ, която е Исус Христос, е казал: "Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух(т.е. учете всички народи на Божията Правда, и кръщавайте онези, които желаят да бъдат духовни служители), като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]."(Матей 28: 18-20) - относно това също бе засвидетелствувано от истинският Господ Бог чрез мен в мои post-ове
не веднъж беше засвидетелствувано от истинският Господ Бог чрез мен в мои post-ове, че досега имаше и духовници, които не са истински, но неправедни, и че те не са истински духовни служители, а що се отнася до истинските духовници, то нито истинският Господ Бог, нито някой от истинските Му служители, нито аз, (ги) посочваме за неправедни
ако има други, покажи ги, защото и самият Господ е казал: "Ако съм продумал нещо зло, покажи злото; но ако добро, защо ме биеш?"(Йоан 18: 22-23), когато един служител го биел
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 13:02
The Bird of Hermes
ама кой си ти бе човеко, за какъв се вземаш?! Защо си мислиш, че ти си истинния свидетел на Бога и поставяш себе си и словото си пред всички светии.
Бракът не е тайно учение както пак твоя ум го тълкува извратено, на който ум ти имаш толкова голямо доверие.
Това е съюз между мъжа и жената пред Бога и те по неведом за хората начин, получават благодат и ставата една плът, едно цяло, затова той е и тайнство за хората. Че бракът е тайнство се вижда от думите на св. апостол Павел, който го нарича "тайна велика".
Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 13:04
както вече казахме не веднъж, въобще не се представям за нещо или някой, защото съм просто една от безброй многото марионетки наричани в Библията "човеци", нито пък поставям себе си и някакво мое слово за повече отколкото истинските Светии и тяхното Св. свидетелство
просто преувеличаваш относно мъжът и жената, защото те са една плът, само докато се обичат взаимно, понеже се срещат и любят по между си, но когато се разделят тялом всеки на неговата си работа, тогава те няма как да са едно тяло, след като не са заедно физически - "Не лишавайте(т.е. няма нужда да се лишавате) един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време,(т.е. примерно) за да се предавате на молитва, и пак бъдете(т.е. и после пак можете да бъдете) заедно"(1 Коринтяни 7: 5), а относно фразата "тая тайна е голяма", Св. Ап. Павел говори не за "женетето"(библ.) между мъжа и жената, а за Бог/Христос и за Божията/Господната Църква, ето: "Тая тайна е голяма; но аз говоря това за Христа и за църквата." Ефесяни 5: 32
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 13:19
Апостола опреличава брака между мъжа и жената подобно на Христа и Църквата, я виж по-нагоре как опреличава мъжа като Христос, а жената като Църквата.
Също я виж по-внимателно какво пише - пише от СЪПРУЖЕСКО сношение, а не друго сношение извън съпружеското.
"Не лишавайте един друг от съпружеско сношение,..."
въобще не подменям Словото на истинският Господ Бог с друго, защото всичко, което Той ми дава да свидетелствувам, точно това е и което свидетелствувам в това отношение, понеже То се нарича Божие Слово защото излиза директно от Неговат Уста, понеже Той не е няма Господ Бог, иначе Неговото Свидетелство нямаше да бъде наричано Слово в Библията, ето, увери се сам: "видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно(т.е. за Спасение на всички човеци/одушевени без изключение)..... и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той;..... и името Му беше Божието слово..... Из устата Му излизаше остър меч"(Откровение 19: 11-15), а също и: "меча на Духа, който е Божието слово"(Ефесяни 6: 17)
както вече засвидетелствувахме, аз нямам деноминация, нито секта, но съм сам на света, и имам само истинският Господ Бог, и сведетелствувам Неговото Слово само по Негова Вола, сиреч, когато Той иска - това е
е как така "жененето" църква?!, нали е писано че "Божието царство не е (просто) ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух.", а след като сексът е просто една от консумациите, как тогава ще е църква?!, нима описаните Светии в Библията са служили на Бог чрез правене на секс?!
а не смяташ ли че може да се протъркат от твърде много непрестанни полови актове, или най-малкото да им омръзне да са все прегърнати?!, що за извегрски възгледи са онези, които се опитват да въвлечат мъжа и жената в мъчителна до смърт полова активност?!
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 13:36
под "една плът" се разбираме не едно материално тяло, а единна духовна същност, с нов духовен потенциал.
а не смяташ ли че в днешно време иконослужението може да се окаже бъкано от изображение на човеци, които не са (били) истински Светии, след като толкова много се говореше за някакви примерно: св. бай пекто, или, св. дядо жоро, и т.н., и въобще нали вече по-горе засвидетелствувахме че поклонението сиреч вярата трябва да бъде само в истинският Господ Бог, това което бе засвидетелствувано от Откровение 19: 9-10, ето тук пак ще го изявя:
"И каза ми: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето(т.е. Блажени онези, които не вършат верческа/духовна неправда). И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи. Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу(т.е. поклони се на истинският Господ Бог); защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса(т.е. понеже и няма друг Божий Син/Господ/Христос освен Исус)." Откровение 19: 9-10,
"Да нямаш други богове освен Мене. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш" Изход 20: 3-5
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 13:45
е как така една духовна същност?!, нима от две души се сливат в една?!, че то ако душите се сливат в едно тогава те и телата им от две би трябвало да се слеят в едно единствено без повече да бъдат две отделни?!, как така след като винаги през времевата безкрайност духовната същност на човека е била неговата душа, и всички души и одушевени са отделни същества а не едно цяло, как така същността да се окаже че не е много отделни души, но някаква(-и) слята(-и)?!, ти въобще видял ли си нещо Духовно, след като по-принцип духовното въобще не се вижда с физическите очи?!
"Никой да ви не отнема наградата с измама, чрез самоволно смиреномъдрие и ангелослужение, като наднича в неща, които не е видял и напразно се надува с плътския си ум, а не държи главата Христа, от Когото цялото тяло, снабдявано и сплотено чрез ставите и жилите си, расте с нарастване, дадено от Бога." Колосяни 2: 18-19
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 13:53
Затова се казва тайнство.
ами вземи малко прочети - за разлика от твоята странна религия, за Православието има доста материал.
не пише че раздялата е позволена заради изневяра, а заради "пре-любо-деяние"(Матей 7: 32), т.е. това най-напред означава да се разделят поне за малко/известно време за да не се окаже сексът им прекомерен/мъчителен, както бе засвидетелствувано по-горе чрез цитат от 1 Коринтяни 7: 5
както вече казахме и преди, аз нямам религия, камо ли странна, а относно така наричаното от теб "православие", най-малкото голяма част от материала, който публикува тук, бяха всякакви невярни неща и верчески/духовни неправди, а що се отнася до т. нар. "тайнство", пак повтаряме че Бог не е лицемер/неправеден та да отнеме от човеците Благото, което е приготвил за тях още в самото начало, при Сътворението
Светиите имат силата на ходатайство, по благодатта на Господа Иисуса Христа, а не сами по себе си.
след като по протежение на целият Нов Завет пише че вярата/молитвата трябва да бъде само в/към истинкият Бог Отец и истинският Господ Исус Христос значи това е и няма друго, а дори не на едно място е писано че в това отношение "повечето е от лукавия"(Матей 5: 37), ето виж:
"Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните(сиреч, несъвършените) учения на света, а не по Христа. Защото в Него обитава телесно всичката пълнота на Божеството;" Колосяни 2: 8-9
Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 14:21