.
Отговор в тема
Страница 8 от 12 ПървиПърви ... 456789101112 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 277
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ти нямаш религия, но ти сам си я създаваш.
    религия - това е отношението на човека към Бога.
    това го казваш ти, а аз не вярвам в нищо неправедно, но го отричам в името на истинският Исус Христос, понеже ти отново сякаш имаш за единствена цел да копаеш гроб на другите, но внимавай някой ден ти сам да не паднеш в него! - не ти го пожелавам, и на никой от човеците/одушевените/Св. Бог не пожелавам зло, но както вече казахме всичко се повтаря през вечностите, като само ролите на душите/одушевените се сменят.....
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 14:26

Мега фен
    това не е казано за светиите, а за философи, учения основани на човешки мъдрост и за хора като тебе, самозвани свидетели на Бога.

Мега фен
    това не е казано за светиите, а за философи, учения основани на човешки мъдрост и за хора като тебе, самозвани свидетели на Бога.
    напротив, засвидетелствувано е на много места в Библията, и то най-вече именно за такива наглеци като теб, които вършат верческа/духовна неправда, а обвиняват онзи(онези), който(които) не върши(не вършат) такава, ето един от най-типичните примери: "Не съдете, да не бъдете съдени; Защото с каквато съдба съдите, с такваз ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, ще ви се възмери." Матей 7: 1-2
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 14:35

Мега фен

Мега фен Аватара на gandalfepi4

Бийте се бе християни

Избивайте се сякаш са старите времена
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    а я виж какво пише относно онези т. нар. "отци", които всъщност служат на неспасението и погибелта:

"Горко вам книжници и фарисеи(т.е. неправедни/лоши теолози и духовници), лицемери; защото зидате гробниците(т.е. защото се противите до смърт) на пророците(т.е. на истинските пророци), и поправяте гробовете на(т.е. и гоните до смърт) праведните(т.е. истинските праведни), и казвате: Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците. Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония(т.е. на ония "отци"), които избиха пророците. Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си. Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла? Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, и други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град; за да дойде върху вас всичката праведна кръв проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между светилището и олтара. Истина ви казвам: Всичко това ще дойде върху туй поколение. Ерусалиме! Ерусалиме(т.е. о човешка религио)! ти, който(т.е. ти/която) избиваш пророците, и с камъни(т.е. и с верческите/духовните си неправди) убиваш(т.е. се противиш до смърт на) пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте! Ето, вашият дом се оставя пуст(т.е. без "Добри плодове" т.е. без Добри резултати). Защото казвам ви, от сега няма вече да Ме видите, до когато речете: Благословен, Който иде в Господното име." Матей 23: 29-39
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 14:50

Мега фен
    няма кво да гледам, твоя побеснял ум, изопачава всичко до каквото се докосне - благодарение на тебе, вече и от опит научих, колко опасно е да си самозван във въпросите на вярата.

ти може и да си добър човек, но си една заблудена овцЪ, за която ме е жал.

Мега фен
    няма кво да гледам, твоя побеснял ум, изопачава всичко до каквото се докосне - благодарение на тебе, вече и от опит научих, колко опасно е да си самозван във въпросите на вярата.

ти може и да си добър човек, но си една заблудена овцЪ, за която ме е жал.
    това означава ли че ти предпочиташ да бъдеш наричан "незаблудена овца" от други човеци, но за сметка на това да бъдеш и да си останеш неправеден/лош/зъл в вярата?!

"Но горко на вас богатите(т.е. на вас верческите/духовните неправедници); защото сте приели вече утехата си. Горко на вас, които сега сте наситени(сиреч, с/чрез неправедна вяра/духовност); защото скоро ще изгладнеете. Горко на вас, които сега се смеете(т.е. горко ви защото радостта ви е злорадство); защото(т.е. и затова) ще жалеете и ще плачете. Горко на вас, когато всички човеци ви захвалят; защото бащите им така правеха на лъжепророците(т.е. на неправедните/лошите духовници/духовни дейци преди вас)." Лука 6: 24-26
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 15:14

Мега фен
    ако бях оставен сам по себе си да се лутам и аз щях да съм заблудена овцЪ, но дори и да не съм заблудена овцЪ, то не е по моя заслуга и аз по нищо не се различавам от грешниците осъдени на мъки.
    засега се предтави като един крайно нагъл вярващ/човек, но дано да се поправиш, иначе ако Бог те завари че се държиш така до последно, тогава лично аз не отговарям за последствията, тъй като никак не съм нито Бог, нито Господ, нито каквото и да е, освен най-обикновен човек, поради което лично аз няма как да гарантирам безопасността, на който и да било от неправедните/лошите духовници/вярващи, които (си) продължават да бъдат такива до последно
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 15:23

Мега фен
    ние винаги сме раби негодни

дано да се поправя...

"не съдете за да не бъдете съдени"

Мега фен
    ние винаги сме раби негодни

npp "не съдете да не бъдете съдени"
    ние може и да сме марионетки, но това не означава че за духовниците/вярващите е позволено преспокойно да бъдат лоши/неправедни до последно, иначе сега нямаше да я има цялата онази Библия, но най-много да бяха пратили някой, който да (им) каже (примерно): "правете каквото си искате, при всички случаи няма да има проблеми".....
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 15:29

Мега фен
    съжалявам ако съм те обидил, прощавай, но имам нетърпимост към ереси. Не към човека, а към ереста.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Бахааа! А гейски е царя на лицемерите - първо се държи като разпрано прасе, а после едно учтиво и смирено "сори"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    съжалявам ако съм те обидил, прощавай, но имам нетърпимост към ереси. Не към човека, а към ереста.
    в такъв случай как понасяш огромните ереси, в които вярваш и на които служиш толкова предано?!, това говори за теб следното, освен че си голям еретик, си и най-голям лъжец

Мега фен
    и защо наричаш православието (църквата основана от Господ Исус Христос преди 2000 години, когато ти още не си бил роден) ерес, обоснови се - после аргументите ти ще ги публикувам в един православен форум.
    Последно редактирано от defender : 01-19-2012 на 20:50

Мега фен
    и защо наричаш православието (църквата основана от Господ Исус Христос преди 2000 години) ерес, обоснови се - после аргументите ти ще ги публикувам в един православен форум.
    въобще нямах/нямам за цел да наричам православието ерес, но просто докато свидетелствувах Словото на истинският Господ Бог, ти не призна Неговата Истина относно ересите за вярна, и ти се се струва че аз имам нещо лично против православието, но аз не смея да гледам на лице, още повече Той, но истината е че Свидетелството от истинският Господ Бог е такова каквото е, независимо дали се харесва на някой или не, но то никак не е лошо/неправедно свидетелство, защото истинският Господ Бог не е лош/неправеден
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 20:52

Мега фен
    а ти защо си сигурен, че това е свидетелството на истинния Бог, и че всъщност не си жестоко прелъстен от змиЪта с рогатЪ.

Мега фен
    а ти защо си сигурен, че това е свидетелството на истинния Бог, и че всъщност не си жестоко прелъстен от змиЪта с рогЪта.
    ето защо:

"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето(т.е. Благодатта) Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. Очистване) на праведните(т.е. на вярващите) и на неправедните(т.е. и на невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени(т.е. съвършено Добри) и вие, както е съвършен(т.е. както е съвършено Благ) вашият небесен Отец." Матей 5: 43-48,

"А плодът на Духа е: любов, радост(т.е. Благодат), мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон. А които са Исус Христови, разпнали са плътта заедно със страстите и похотите й." Галатяни 5: 22-24,

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска(т.е. чиято Воля е) да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и да станат Добри). Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът(т.е. Одушевеното Същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете да се молят на всяко място, като издигат ръце свети, а не гневни и препирливи" 1 Тимотей 2: 1-8,

"Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките(т.е. Внимавайте да не презирате който и да е от човеците), защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата. [Защото Човешкият Син дойде да спаси погиналото]. Как ви се вижда? Ако някой човек има сто овце и едната от тях се заблуди, не оставя ли деветдесетте и девет, и не отива ли по бърдата да търси заблудилата се? И като я намери, истина ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет незаблудили се. Също така не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците)." Матей 18: 10-14,

"И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син, та всеки, който вярва в Него [да не погине, но] да има вечен живот. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот: Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него." Йоан 3: 14-17,

"И тъй, след като им говори, Господ Исус се възнесе на небето, и седна отдясно на Бога." Марк 16: 19,

"защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил. И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден." Йоан 6: 38-39,

"И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си..... Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец." 12: 32-50,

"Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята." Матей 28: 18,

"защото Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души, но да спаси" Лука 9: 55

просто Целта на истинският Господ Бог е да Спаси всички човеци, а не само някои, защото Той е създател на всички, най-малкото чрез биологичният процес на израстването на зародиша от оплодената яйцеклетка до деветмесечно бебе, като биологичният процес на растеж продължава и след раждането до зряла възраст, по този начин Той е създател на всички човеци, в такъв случай Той има дълг към всички тях да им осигури Вечен Живот, при това още сега, като дори тук в този свят
    Последно редактирано от npp : 01-20-2012 на 06:14

Мега фен
    ами Бог иска да спаси всички човеци, ама ако тези човеци сами се отказват от Бога и Го хулят и не искат да го слушат, предпочитайки други богове или егото си, тогава?

Мега фен
    ами Бог иска да спаси всички човеци, ама ако тези човеци сами се отказват от Бога и Го хулят и не искат да го слушат, предпочитайки други богове или егото си, тогава?
    опасно е за онези, които вършат верческо/духовно беззаконие, но това не са невярващите/нерелигиозните/неокултистите, но неправедните/лошите духовници/вярващи са онези, които вършат верческа/духовна неправда

"И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(сиреч, за да бъдат изцелени болните/недъгавите), а виждащите да ослепеят(сиреч, а верческите/духовните беззаконици да бъдат обезвредени). Ония от фарисеите(т.е. от неправедните духовници/духовни служители), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(сиреч, ако бяхте незрящи като невярващите/нерелигиозните/неокултистите), не бихте имали грях, но понеже сега казвате(или: си мислите): Виждаме(т.е. ние сме виждащи/знаещи в вярата/духовността), грехът ви остава(затова грехът ви си остава в вас)." Йоан 9: 39-41
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 21:47

Мега фен
    аха, значи невярващите, езичниците със сигурност са спасени каквото и зло да правят, а пък вярващите и духовници ще ходят в ада, аха.

Мега фен
    аха, значи невярващите, езичниците със сигурност са спасени каквото и зло да правят, а пък вярващите и духовници ще ходят в ада, аха.
    това го казваш ти, не аз

Мега фен
    ами така излиза от твоите думи на свидетеля на истинния Бог.

Мега фен
    ами така излиза от твоите думи на свидетеля на истинния Бог.
    ти спри да вършиш верческа/духовна неправда, разбира се в случай че все още не си, а недей да се опитваш да се пазариш с Бог, защото пред Него никакви тарикатщини не вървят
    Последно редактирано от npp : 01-19-2012 на 22:30

Мега фен
    нпп, ами ако човек е вярващ и после стане невярващ и значи се спасява

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си