- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Шофьорски курсове
Добре де, може би не се изразих правилно.На мен и сега ми се свива стомаха в някои ситуации, след това със сигурност ще е пак така дълго време, но въпроса е, че имам огромното желание да съм добър водач и.. кара ми се. Много.
Пак казвам.. не е като да искам книжка с нежелание, просто защото ми се налага примерно.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
4XCOKИ
Няма как за някаква глупост да ти пише точки, както и няма как да ти опрощава, ако направиш нещо... Всичко се записва от камерата...
А после ми разправяте колко по-уравновесени са жените от мъжете. Мдаааа. Това е една от основните причини поради които масата жени не могат да карат, и има много малко единици които успяват да стигнат нивото на мъж със същият стаж като тях. Това разбира се не го казвам с лоши мисли. Факт е и че като цяло в най-големите автомобилни спортове жените са липсващ фактор. Във F1 май не сте имали представител от 70-те. Във WRC се мяркаха тук, там като някой бяха навигатори на мъжете си. Сега не знам как седят нещата.
Да се стреснеш зад волана не е хубаво и говори за малко опит и за слаба психика. Както ти казаха, да осъзнаваш отговорността си и това да те е страх постоянно са две различни неща. Има едно усещане като вземеш да стреляш с пистолет за първи път. Хващаш го, стреляш по мишената и осъзнаваш как е създадено с едничката цел да убива и колко всъщност ефикасно и лесно е да се направи. Тогава трябва да се научиш да изпитваш респект към оръжието както към колата, а не да те е страх или да се стряскаш от тях и това какво биха могли да направят.
Мхм, най-важното зад волана е да не се стряскаш, шашкаш и др., а да запазиш спокойствие, за да успееш да реагираш най-адекватно в дадената ситуация.
Карането е също така една огромна доза характер. Казвам го от личен опит. Карах шофьорските курсове успоредно с брат ми (близнаци сме, все пак :Д). Той е много по-затворен в себе си, много по-притеснителен, срамежлив и т.н. Много суетен. Пълна противоположност на мен. Е, на кормуването се представяше ужасно, точно заради този факт. Накрая дори изпитващият му го каза и за малко не го скъса.
Мисълта ми, Щрудел е, че вредиш изключително много на себе си и карането си, като се вкарваш в такива филми. Не е здравословно и ще ти изиграе лоша шега.
Абе на мен като ми мине първоначалното притеснение, ще съм пушкаама до тогава.. :>
Това е като с началото на всяка връзка с ново гаЖе
Това е като притеснението преди да си пробия езика.
Сега си мисля, че ще ме накъсат няколко пъти, че книжка няма да видя, ама силно, силно се надявам и много искам да успея..:>
4XCOKИ
Аз кво пиша, вие кво четете... сефте.
уотевър, знам какво имате предвид и мисля, че всички сме съгласни.
Оп.
Днес карахме като за изпит с още една мацка. Няма такава пародия.Правихме 3846456 обратни завои, леви завои, 100 пъти минахме по кръгово, паркирай до тая кола, до оная кола, гледай й фара, върти, върти! мф!
Че даже като обикаляхме около ДАИ и видяхме единия от изпитващите и инструктора като вика на мацката на задната седалка (понеже аз карах): "нАправи му място да седне сега!" и аз шаш и паника! Ама с някаква идиотска усмивка и му викам 'сериозно ли?!' :о и онзи даяджията някъв шеговит такъв, уж позитивен се представи и вика на инструктора 'кви са тия трудни маршрути, по които ги разкарваш, бе?' и тъкмо се успокоих, че е бати пичагата, затваря стъклото инструктора, продължаваме си без даяджията и като вика 'Не го гледайте, че така си се усмихва, много е лош!' и ми падна усмивката.. ужс
Остават ми 6 часа май, стискайте палци! :33
4XCOKИ
100 про след това тези пичове са се срещнали да пият по бира и са се смяли яко
. Явно и двамата са шегаджии. На всеки му е ясно че от едни 30 часа кормуване не можеш да се научиш да караш.
Между другото, ние нали ти написахме да не се шашкаш ?![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Някой има ли идея трябва ли за вътрешния листовки да ми е подновена личната карта?
Трябва ти валидна лична карта... За да си вземеш книжката после, също.
Питам само за вътршния? Щото до външния ще ми е излязла вече.
На моя вътрешен не ми искаха нищо.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Честно казано, не съм сигурен... Говори с инструктора си. В моята група по теоория имаше двама, които си бяха забравили личните карти на вътрешния и инструкторите им дойдоха да гарантират за тях и мина номера. От МВР трябва да са ти дали една бележка, че си подала документи за издаване на нова лична карта. Може и тя да ти свърши работа.
27ми час.
Започвам да позапомням Перник-а![]()
В паркирането съм ужасна, особено в Кауфланд, ужс.
Понякога се обърквам и на къде да завия като ми кажат посоката, т.е. ако има повече платна и възможности за завиване..![]()
Ох и само за изпита мисля. Ще се постарая максимално да не допускам грешките, за които късат със сигурност, пък за другото ще си се влача бавно, за да има време да мисля..и се надявам да не допусна много грешки..
И ми е много тегаво завиването в тесните улички, особено ако има паркирани коли и не мога да видя хубаво дали ми идва някой, който трябва да пропусна..
4XCOKИ
Имай предвид, че някои изпитващи го имат като изискване на булевардите, където е възможно, да караш на 4-та, което предполага скорост над 40км/ч. Нали се сещаш, че с 20км/ч пречиш на движението...
Това с тесните улички е малко божа работа... Поне във Варна по центъра е такава анархия из уличките, че няма никакъв шанс да видиш дали не идва някой и трябва малко по малко да си подаваш муцуната до линията на видимост... Надяваш се да не отнемеш предимството на някого...
Рядко на изпити прекарват чак през такива улички/поне никой от моите познати не са/, щото им е ясно, че там нарушителите са много и ти пречат.
Мдам, ако се влачиш прекалено много възпрепрядстваш движението и пак ще те скъсат. Един трик от мен - легналите полицаи ги взимай на първа, независимо колко високи са. :Д спестява ти време.