.
Отговор в тема
Страница 16 от 19 ПървиПърви ... 61213141516171819 ПоследнаПърви
Резултати от 376 до 400 от общо 469
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А ако не се стреснеш, може би не си емоционално дорасла да си шофьор.
    Вярно?! Отивам да си връщам книжката в КАТ...
    Това да съзнаваш каква отговорност носиш, не означава, че трябва да те е страх...
    Щрудел, от изпитващия нищо не зависи.

Мега фен
    Град
    <3
    Така си мислиш сега.
    Като си вземеш книжката и за първи път се качиш в кола - дори не сама, а просто с друг човек, различен от инструктора, и когато осъзнаеш, че от твоите действия зависят животи, ще се стреснеш. А ако не се стреснеш, може би не си емоционално дорасла да си шофьор.
    Не го казвам като критика.
    Добре де, може би не се изразих правилно. На мен и сега ми се свива стомаха в някои ситуации, след това със сигурност ще е пак така дълго време, но въпроса е, че имам огромното желание да съм добър водач и.. кара ми се. Много.
    Пак казвам.. не е като да искам книжка с нежелание, просто защото ми се налага примерно.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Щрудел, от изпитващия нищо не зависи.
    Даа, знам, че зависи от мен, ама ако той реши да ме скъса ей така, заради идеята и се хване за най-малката глупост? Според мен е и до чиста проба мъничко късмет..
    4XCOKИ

Няма как за някаква глупост да ти пише точки, както и няма как да ти опрощава, ако направиш нещо... Всичко се записва от камерата...

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Днес карах ужасно. :/ И пак минахме по шибаното кръгово, чувствах се като дебил, изобщо не се усетих, че трябва да се оглеждам на изходите, че съм без предимство, мц.. И все забравям да минавам на втора на завоите, или като намаляваме, като че ли да спираме, ама видиш ли няма да спираме, а ще си продължаваме и така.. И се чувствам ужасно. И инструктора ми малко ме дразни на моменти, като ми казва какво да правя.. т.е.. някакви елементарни неща, като това да намаля, да натисна съединител, или просто да сменя на втора, малко след като съм потеглила, неща, които си ги знам, ама като ми говори постоянно на главата и понякога се обърквам още повече.. И ме дразни, че от далече ме кара да намалявам, аз се влача едва, едва, той от 24985345 метра ми казва да намаля още, мх..
    Постоянно си мисля и за шибания изпитващ какъв ще е, ще се заяжда ли, до колко лошо ще ме гледа, прекалено спокоен ли ще е, та да се чудя какво ли си мисли, направо ще се пръсна.. Имам чувството, че ще ме скъсат и ще се отчаям още повече, а толкова много искам да мина..
    Има, защото ми влияе на психиката.
    А и както казах, не съм съвсем уверена в себе си, има доста неща за които се притеснявам, така че не мога да кажа, че ще карам перфектно.. Аз ако това го знаех, да, сигурно нямаше да ми дреме кой е до мен и какъв е, ама..
    Надявам се през останалите ми часове да поизгладя някои работи и да съм по-самостоятелна и не такава паника..
    А после ми разправяте колко по-уравновесени са жените от мъжете. Мдаааа. Това е една от основните причини поради които масата жени не могат да карат, и има много малко единици които успяват да стигнат нивото на мъж със същият стаж като тях. Това разбира се не го казвам с лоши мисли. Факт е и че като цяло в най-големите автомобилни спортове жените са липсващ фактор. Във F1 май не сте имали представител от 70-те. Във WRC се мяркаха тук, там като някой бяха навигатори на мъжете си. Сега не знам как седят нещата.
    Така си мислиш сега.
    Като си вземеш книжката и за първи път се качиш в кола - дори не сама, а просто с друг човек, различен от инструктора, и когато осъзнаеш, че от твоите действия зависят животи, ще се стреснеш. А ако не се стреснеш, може би не си емоционално дорасла да си шофьор.
    Не го казвам като критика.
    Да се стреснеш зад волана не е хубаво и говори за малко опит и за слаба психика. Както ти казаха, да осъзнаваш отговорността си и това да те е страх постоянно са две различни неща. Има едно усещане като вземеш да стреляш с пистолет за първи път. Хващаш го, стреляш по мишената и осъзнаваш как е създадено с едничката цел да убива и колко всъщност ефикасно и лесно е да се направи. Тогава трябва да се научиш да изпитваш респект към оръжието както към колата, а не да те е страх или да се стряскаш от тях и това какво биха могли да направят.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Мхм, най-важното зад волана е да не се стряскаш, шашкаш и др., а да запазиш спокойствие, за да успееш да реагираш най-адекватно в дадената ситуация.

Карането е също така една огромна доза характер. Казвам го от личен опит. Карах шофьорските курсове успоредно с брат ми (близнаци сме, все пак :Д). Той е много по-затворен в себе си, много по-притеснителен, срамежлив и т.н. Много суетен. Пълна противоположност на мен. Е, на кормуването се представяше ужасно, точно заради този факт. Накрая дори изпитващият му го каза и за малко не го скъса.

Мисълта ми, Щрудел е, че вредиш изключително много на себе си и карането си, като се вкарваш в такива филми. Не е здравословно и ще ти изиграе лоша шега.

Мега фен
    Град
    <3
    Абе на мен като ми мине първоначалното притеснение, ще съм пушка ама до тогава.. :>
    Това е като с началото на всяка връзка с ново гаЖе
    Това е като притеснението преди да си пробия езика.
    Сега си мисля, че ще ме накъсат няколко пъти, че книжка няма да видя, ама силно, силно се надявам и много искам да успея.. :>
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Факт е и че като цяло в най-големите автомобилни спортове жените са липсващ фактор. Във F1 май не сте имали представител от 70-те. Във WRC се мяркаха тук, там като някой бяха навигатори на мъжете си. Сега не знам как седят нещата.
    Сузи Волф, тестов пилот. Само да кажа. А за всичко, което си написал, напълно подкрепям.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на draid
    Абе на мен като ми мине първоначалното притеснение, ще съм пушка ама до тогава.. :>
    Това е като с началото на всяка връзка с ново гаЖе
    Това е като притеснението преди да си пробия езика.
    Сега си мисля, че ще ме накъсат няколко пъти, че книжка няма да видя, ама силно, силно се надявам и много искам да успея.. :>
    Това е много вредно мислене конкретно за шофирането. Имай го в предвид.

anonymous708973
    Guest
    Аз кво пиша, вие кво четете... сефте.
    уотевър, знам какво имате предвид и мисля, че всички сме съгласни.

Мега фен
    Град
    <3
    Оп.
    Днес карахме като за изпит с още една мацка. Няма такава пародия. Правихме 3846456 обратни завои, леви завои, 100 пъти минахме по кръгово, паркирай до тая кола, до оная кола, гледай й фара, върти, върти! мф! Че даже като обикаляхме около ДАИ и видяхме единия от изпитващите и инструктора като вика на мацката на задната седалка (понеже аз карах): "нАправи му място да седне сега!" и аз шаш и паника! Ама с някаква идиотска усмивка и му викам 'сериозно ли?!' :о и онзи даяджията някъв шеговит такъв, уж позитивен се представи и вика на инструктора 'кви са тия трудни маршрути, по които ги разкарваш, бе?' и тъкмо се успокоих, че е бати пичагата, затваря стъклото инструктора, продължаваме си без даяджията и като вика 'Не го гледайте, че така си се усмихва, много е лош!' и ми падна усмивката.. ужс Остават ми 6 часа май, стискайте палци! :33
    4XCOKИ

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    100 про след това тези пичове са се срещнали да пият по бира и са се смяли яко . Явно и двамата са шегаджии. На всеки му е ясно че от едни 30 часа кормуване не можеш да се научиш да караш.
    Между другото, ние нали ти написахме да не се шашкаш ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Някой има ли идея трябва ли за вътрешния листовки да ми е подновена личната карта?

Трябва ти валидна лична карта... За да си вземеш книжката после, също.

Град
    Питам само за вътршния? Щото до външния ще ми е излязла вече.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    На моя вътрешен не ми искаха нищо.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Честно казано, не съм сигурен... Говори с инструктора си. В моята група по теоория имаше двама, които си бяха забравили личните карти на вътрешния и инструкторите им дойдоха да гарантират за тях и мина номера. От МВР трябва да са ти дали една бележка, че си подала документи за издаване на нова лична карта. Може и тя да ти свърши работа.

Град
    Благодаря!

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от Dollie Виж мнението
    Питам само за вътршния? Щото до външния ще ми е излязла вече.
    Не се притеснявай. Обясни им каква е ситуацията с личната карта, 3% шанс да ти направят проблем за това.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Град
    <3
    27ми час.
    Започвам да позапомням Перник-а
    В паркирането съм ужасна, особено в Кауфланд, ужс.
    Понякога се обърквам и на къде да завия като ми кажат посоката, т.е. ако има повече платна и възможности за завиване..
    Ох и само за изпита мисля. Ще се постарая максимално да не допускам грешките, за които късат със сигурност, пък за другото ще си се влача бавно, за да има време да мисля.. и се надявам да не допусна много грешки..
    И ми е много тегаво завиването в тесните улички, особено ако има паркирани коли и не мога да видя хубаво дали ми идва някой, който трябва да пропусна..
    4XCOKИ

Имай предвид, че някои изпитващи го имат като изискване на булевардите, където е възможно, да караш на 4-та, което предполага скорост над 40км/ч. Нали се сещаш, че с 20км/ч пречиш на движението...
    Това с тесните улички е малко божа работа... Поне във Варна по центъра е такава анархия из уличките, че няма никакъв шанс да видиш дали не идва някой и трябва малко по малко да си подаваш муцуната до линията на видимост... Надяваш се да не отнемеш предимството на някого...
    Рядко на изпити прекарват чак през такива улички/поне никой от моите познати не са/, щото им е ясно, че там нарушителите са много и ти пречат.

Град
    София, България
    Мдам, ако се влачиш прекалено много възпрепрядстваш движението и пак ще те скъсат. Един трик от мен - легналите полицаи ги взимай на първа, независимо колко високи са. :Д спестява ти време.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Един трик от мен - легналите полицаи ги взимай на първа, независимо колко високи са. :Д спестява ти време.
    Да, да... В движение на първа не се ръга!

Голям фен Аватара на TIFOSO
    Аз па кат бех учебен си карах у левата лента...

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Да, да... В движение на първа не се ръга!
    Напротив. Особено на изпит, никой няма да ти направи проблем, че взимаш легнал полицай на първа. Някои завои и те на първа трябва да се взимат, особено ако колата ти е по-голяма.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си