- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Шофьорски курсове
Тя написа, че кара в Перник. Взимай завоите с ръчна, там се кефят на това.
Е, няма да се влача с 20, но днес примерно карах с 30-40 и имах чувството, че съм охлюв, при все че до сега сме карали с 60 примерноИ повече от 3та не можех да вдигна, даже 3та рядко..
Иначе завоите и легналите полицаи ми е казано на 2ра да минавам, а и мисля, че си е ок.
и бтв днес на 2-3 пъти ми се случи да стъпя на пешеходната и в същото време пешеходец да направи същото, т.е. малко едновременно, ама по-скоро аз да бях първаТова грешка ли е? :33 И трябва ли да ги изчакам да стъпят на тротоара, за да мина, или мога да ги изчакам просто да минат и да им мина зад гърба (т.е. остават им още 3-4 крачки да кажем до тротоара)
Последно редактирано от ShtrudeL : 11-03-2014 на 18:28
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Абсолютно наясно съм. Споменах го и в по-горния си пост, ако изобщо си чел. Просто ще спечели време, ако ги взима на 1-ра.
И трябва ли да ги изчакам да стъпят на тротоара, за да мина, или мога да ги изчакам просто да минат и да им мина зад гърба (т.е. остават им още 3-4 крачки да кажем до тротоара)
Изчакваш ги на изпита. Иначе късат.
Както искаш, така прави, но гледай да не пречиш на цялото движение... На мен инструктора ми е казвал, че първа е само за потегляне и на практика е така... На втора, колата спокойно си изтегля от 10-тина - 15км/ч, а с един малко помощ със съединител, и от по-малко. Легналите полицаи са, за да намалиш, не да спреш.
Отгоре на това, ако натика първа, карайки с 30км/ч на хлъзгаво време, веселбата е пълна...
Аз на нея нищо не й обяснявам... Да не дава погрешни акъли на други поне.
Съгласен съм, но мноого рядко се налага да намалиш до толкова, че да трябва да риташ съединителя на втора...
Тъжно ми е. Подразбрах, че ако на изпита искам 'помощ от публиката', една достатъчна сума пари, ще ми помогнела и няма да ми бъдат отбелязвани повечето евентуални грешки, или по-скоро няма да се заяждат за 5см дистанция, 3,4см встрани от средата на лентата и такива глупости.. Тъжно ми е. Не искам да си взимам изпита така, но и не искам да ме късат нарочно, защото не съм с мотивация в джоба. Не знам какво да правя.. 2 часа ми остават. Очаквам просто най-кофти ситуациите и някакъв ужасен изпитващ..
2 пъти ми е натяквано за тази далавера, но и че уж не прекарвали по толкова кофти маршрути, по които по принцип си караме, за да се научим..
Мъка са ми тея завои в малките улички и когато излизам от тях на главния път и трябва да се огледам за коли и после да си вляза в правилната лента, а днес от паника навлязох и в насрещното по едни павета и релси.. мф..
Поне с предавките мисля, че вече нямам проблем като преди, със спирането и намаляването също, с потеглянето, мигачите не ги забравям толкова като заобикалям, с пешеходците май ще се справя, с предимството уж също, ама гадните завои.. ((
Последно редактирано от ShtrudeL : 11-04-2014 на 09:24
4XCOKИ
Пф, това инструкторът ти? Тъпанар.
Обърни го на чест и достойнство и си вземи изпита!
Той.. Но не, не е тъпанар, печен си е човека, до сега с нищо не ме е извъртял, даже каза, че ако евентуално ме скъсат, мога ако искам да не взимам 4те часа, а 2 примерно, или колкото смятам, че искам и имам нужда, а той просто да си пише, че съм взела 4, ама както и да е.. Просто ми вметна тая ситуация.. Ясно е, че инструкторите се знаят с изпитващите и ме предупреждава, но не искам да карам що годе нормално и пак да ме скъсат, въпреки достойнството и т.н. Аз също съм адски против това и не искам така изпит да си взимам, после ще ме е срам дори, но какво АКО не правя сериозни грешки и въпреки това ме скъсат?
4XCOKИ
А защо караш в Перник???
Не разбирам, все едно аз като съм от Варна, да ме кара да ходя да карам в Аксаково.
Какво, ако ли?
Ще се явиш втори път. Не е фатално, кирлив изпит е![]()
Хубу, дай затова сега да си плати, за да мине, или да се панира. Сигурна съм, че и двете ще помогнат.
Ако не правиш грешки няма как да те скъса, особено след като сега вече има камери. Ако смяташ, че не си направила грешки за скъсване си пускаш една жалба и така.
Недей да се стряскаш, бре, моме! Те се пробват, пък, ако мине номера... Разчитат, че ще се стреснеш и ще платиш...
НЯМА НАЧИН ДА НЕ ТИ ЗАЧЕТАТ НЯКОЯ ГРЕШКА! Просто няма как да я премахнат от записа, дори и да си платиш.
Единствената му възможност да се заяде с теб е да те прекара по гаден маршрут, защото само на това е негова воля.
На твоя инструктор му кажи да си го начука! Никой свестен инструктор няма да ти дава съвети да си плащаш за изпит!
Ако все пак решиш да даваш пари, постарай се да го заснемеш и после в комбинация с някой по-ячък може да си избиеш парите за курса...
едит: Това с часовете не си го разбрала правилно... Ти си плащаш всичките 4 задължителни часа, а караш само 2... Бензина скъп, дейба...
Mислиш ли?Защото аз съм способна да се стресна.
Т.е. по-скоро да се разочаровам и да падна леко от еднорога, осъзнавайки как всичко в таА държава е пари. Не искам да слизам от него, но в крайна сметка не искам да се окаже другото. Не искам да си плащам, първо, щото няАм излишни 100лв, второ, щото не искам да дам 100лв на някой корумпиран гадняр.
И аз знам, че няма как да не ми зачетат грешка, ама нали се сещаш, че тая камера не 'хваща' баш всичко.. съответно е напълно възможно да се затворят очички за някои неща. Ама не ме разбирайте погрешно. Аз не искам нито да минавам тънко, нито да плащам на някъв, нито нищо. Искам просто да не ми се заяжда излишно и да гледа за какво да се хване, за да ме скъса.. Ест, ще разбера и ще се съглася, ако ме скъса заради основателна причина..
4XCOKИ
Ха, то всичко е пари не само в тая държава. Парите управляват целият свят. Който ги има, той дърпа конците. Независимо дали в Зимбабве или в САЩ.
То хубаво, но не искам нито аз, нито тези срещу мен утре да са с подплатени шоф. книжки..
4XCOKИ
Виждам, че си способна да се стреснеш... Инструктора ти също и затова се пробва... Нали не мислиш, че няма да вземе нищо за тази "реклама"?
Казах ти... Ако снимаш как му даваш парите, може дори курса безплатен да ти излезе, не само че няма да се заяжда... После, естествено, си подаваш жалба и всичко...
Такива боклуци трябва да им се режат главите от кръста!![]()