- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Кой филм гледахте последно ? vol. 4
интерстелар - твърде много теми и по-малко дълбочина. като цяло добро филмче
2001 a space odyssey
ъх, някак не мога да се насиля да го харесам. след като свърши, се чувствах глупава. четох някакво ревю, в което го сравняват с интерстелар. нямат нищо общо. филм 2 часа и нещо с има-няма 10 мин диалози. не че не обичам 'тихите' филми, ма този през повечето време показваше някакви корабчета и неособено впечатляващи гледки от космоса. нищо оригинално - компютърът се опитва да убие човека в името на прогреса. накрая по неведоми за мен пътища, космонавтчето се озовава от някакви си галактики и не знам си какво си в една стерилна бяла стая с неговото друго аз на 150 години да речем. а, да и необяснимата за мен финална сцена с реещото се из космическото пространство бебе с все плацентата.
кубрик sux ;д
Последно редактирано от Ivaaaaa : 12-29-2014 на 12:06
marley and memnogo e tujen
![]()
the dark knight
гледах го, за да придобия по-добра представа за нолан и да се убедя, че е гениален режисьор. определено това е най-слабият му филм /поне в сравнение с другите, които съм му гледала - интерстелар, престиж, генезис/. невероятен образ на хийт леджър в ролята на жокера. и крисчън е един такъв тъмен. ролята му пасва идеално. само ме дразни момичето, чийто нос е..., бляяя. май е участвала в игра на тронове.
Последно редактирано от Ivaaaaa : 12-30-2014 на 23:09
The Fisher King - приятен за гледане филм с покойния вече Робин Уилямс .
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
невероятната съдба на амели пулен
доста приятно съм изненадана. лек, приятен, разтоварващ. дойде ми като глътка свеж въздух
мълхоланд драйв
едно голямо ХМ. имам толкова идеи и толкова интерпретации, че главата ми ще експлодира ;д
добре, че бях предварително подготвена да бъда постоянно нащрек.
Нали осъзнаваш къде е първоизточника на тоя филм ? Направен е по една поредица от 4 книги на Артър Кларк, бих казал шедьовър във фантастиката. Днес са събрани под общото заглавие "Одисея в космоса" И да сравняват го с интерстелар, защото в него има моменти които са копирани кажи речи 1:1 от книгата. За мен Кларк е постигнал нещо невероятно с Одисеята.
А относно тежък за гледане филм, определено имам някой фаворити сред които PI
човек, тук говорим за филма. да, знам че първоизточника е книга/книги на кларк. не съм ги чела. може и да са добри, но филмът поне за мен не струва. прехвален е бих казала. префърцунен и направен от кубрик за кубрик и моооже би автора на книгата. не, че е чак толкова лош, но предпочитам един филм да ме кара да мисля. този не успя, а не е като да не съм го схванала. интерстелар в това отношение го бие по всички параграфи, въпреки че не е удачно да ги сравняваме, тъй като са много различни.
едит: за пи на аронофски ли говориш? ето това вече мога да нарека шедьовър ( :
Последно редактирано от Ivaaaaa : 12-31-2014 на 08:07
Ако трябва да говорим за филми, ще говорим. Кубрик е доста уважаван и има за какво. Не знам колко негови филми си гледала все пак. Одисеята като филм сравнен с интерстелар и абстрахирайки се от съвременни визуални ефекти бих казал че може и да е доста по пораждащ размисъл. Аз лично не съм голям фен на филма, особено след като съм чел книгите, но го оценявам като творение. Сиянието също е доста добър филм, макар да предпочитам книгата. Но това не винаги е така. Да речем Бурята на века беше доста добро попадение по сценарии на Кинг, Мъглата с по-добър край и т.н.
Иначе сред най-големите за мен са Спилбърг, Скорсезе, Копола, Ридли Скот, Камерън и Истууд специално заради някои конкретни филми.
За същият PI говоря.
Днес гледах Съдията. Хареса ми.
Последно редактирано от draid : 01-01-2015 на 00:20
гледала съм този + лолита, сиянието и портокал с часовников механизъм като последният най-много ми хареса. не знам, не мога да го оценя като гениален режисьор, добър - може би. добре, на какъв размисъл те доведе одисеята? /абстрахирай се от книгата/.
като сме тръгнали, на мен любими са ми ароновски, тарковски, нолан /вече/, линч и хмм..
гледах eraserhead последно. официално мога да го обявя за най-странния, различен и психарски филм. психеделия яко. за първи път нямам мнение за филм /положително или отрицателно/. може би просто нямам капацитета да го оценя, знам ли. може би ми липсваше лсд-то.
Loving Annabelle. Отдавна ми бяха казали, че не е лош и днес най- накрая се сетих. Допадна ми, мисля. Първо се разочаровах от това, че края е така недовършен, но се разрових и се оказа, че просто е изрязан и има някво финале в ютуб. Въпреки това му липсва още нещо.
The To Do List, беше ужасно тъп.Имаше забавни сцени, но не схванах смисъла и за какво става въпрос.Също мисля, че мобе да даде грешна представа на много от нас момичетата.
Annabelle/Анабел - става...
Дон Джон. Хареса ми филмчето
сибирският бръснар - започна с хумор, лек, разтоварващ и след това стана... сериозно. не очаквах така да се развие. хареса ми. много. заслужаваше си трите часа.
http://www.imdb.com/title/tt2884206/?ref_=fn_al_tt_2
Интересен замисъл, добри актьори и добре заснет, заслужава си