Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
Защо пък да ставаш слугиня на някого, защото той има по-високи доходи от теб? Заплатата на съпруга ти днес може да е 1000 лева, твойта - 500 и ти му чистиш, готвиш, переш и етс. Утре обаче може ти да вземеш 1010 лева понеже си изработила по-голям процент, а той да не мръдне нагоре нито със стотинка и кво - той цял месец трябва да паре, глади, готви, чисти, да води децата на тренировка и така нататък?! Състезание кой ще вземе повече пари?
Неееее, нямах това предвид :Д
Мисълта ми беше, че ако нямам своя принос към семейния бюджет, няма да се чувствам добре, и че дори ако се превърна в ''слугиня'' пак няма да чувствам, че компенсирам.
Разбира се че няма никакви състезания кой ще вземе повече пари. Затова се нарича семеен бюджет - защото е общ. Няма ''мои'' и ''твои'' пари, те са общи.
Друг е въпроса, че не одобрявам стереотипа, който описах в предния си пост - нищо няма да му стане на мъжа ми, ако някой път пусне пералнята или сготви. Просто личното ми виждане е такова, че аз бих се чувствала по-добре като жена, която добре се грижи за семейството си, че когато сме вкъщи ще ни е чисто и приятно, ще има нещо вкусно за вечеря и т.н., и всичко това ще е за сметка на работата - примерно 8 часа работен ден, вместо неговите 10 часа и 200 лв. повече от това, което аз нося. (примерно)

Надявам се че сега се изразих по-добре.