- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Ами от твърде дълго една и съща - Името на розата на Умберто Еко. Иначе, доколкото помня, ти не се интересуваше особено от книги?![]()
а кво ще кажете за световния мир............
Като никакъв....Аз съм само това, което виждаш в мен.
Сатанизмът е измислен като "анти-под" на християнството и в това отношение е също толкова жалък. И сатанизма представя своето виждане за света - има си измислени противници, има си представа за добро и зло, има си свещенни книги, идоли, личности и т.н. Може да се каже, че съм от групата на независимите и индивидуални сатанисти, в смисъл, че приемам най-общо натуралистичното и животинско начало в човека. Но не се ограничавам само до това. И в никакъв случай не го издигам като общовалиден, единствен смисъл на живота за всички хора. Сатанизма за мен е просто преход, един инструмент за изчистването на ума от грешните дихотомии и абсолютни истини наложени от християнството. Но както всичко останало, сатанизмът си е просто един етап, просто поредната стъпка по пътя ми към себе си. Нищо което да съм взел толкова присърце, че да го налагам над другите.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-19-2012 на 21:41
няма животинско начало, (но) има човешко, понеже истинският Господ Бог първо създаде човека, а чак после животните като помощници на човека, които в своята Същност са човеци, но от (по-)низше биологично ниво, защото всички одушевени същества всъщност са потребители, поради което и всички те накрая ще получат човешка форма на вечен живот, затова и библейската дума "човек" в най-общият смисъл означава душа и одушевено същество, но както и вече стана/става ясно от казаното дотук, от всички биологични видове хората са най-важният
Последно редактирано от npp : 11-20-2012 на 09:29
Измеренияяяяяяя,астралллл лллллллллллллллллллллллл л,магииииияяя=истината
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
че къде съм казал, че не е сарказъм, нали в началото на коментара си съм ти написал "какво значение има дали си сигурен или не" или в превод какво значение има дали си правиш сарказъм или не........
Става на въпрос, че не съм казал , че съм сигурен в нещо, просто такъв е израза. Вие сте тези дето винаги сте сигурни и знаете. Аз не знам нищо, аз само "познавам" някои неща, винаги с идеята наум, че всичко е условно. Затова подлагам всичко на критика, анализ, преоценка и проверка за адекватност... това го прилагам както "навън", така и "навътре".
И освен това аз не правя такива абсурдни твърдения, че животните са създадени в полза на човека. Хайде това, че цялото човешко знание може да го оспори подобно твърдение, не е толкова важно. Аз не приемам човешкото знание като отправна точка във всичките си разсъждения. Това би било подобно на вашето мислене - взимате за отправна точка Библията и мислите само в нейните граници. Но дори и без науката, подобни твърдения са абсурдни от гледна точка на логика, рационалност и обективни наблюдения. Но дори и да изключим логиката и рационалността, и такива твърдения да са възможни, то никъде не са дадени доказателства в тяхна подкрепа. Дадено е просто едно хвърчащо твърдение, и то е колкото възможно, толкова и невъзможно. А това което може да се твърди без аргументи, може и да се отхвърли при липсата на такива. Изобщо всичко може да се твърди, и всичко е възможно. Но това не значи че е истина. Или както казва Ницше - "Ирационалността на едно нещо не е доказателство за неговото несъществуване, но е по-скоро негово състояние" ...
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-20-2012 на 12:58
динозаврите са изобретение на "тъмнината", фосилите им са материализирани от нея след сътворението на света, понеже никога не е имало живи такива, дори може да се окаже че целият космос е пълен с всякакви материализирани измами
"оная тайна, сиреч, беззаконието(т.е. духовното/религиозното беззаконие), вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният(т.е. явлението на "тъмнината"), когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана(т.е. на действието на негативната природа на духовното), съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината(т.е. които след като са станали духовни/вярващи/окултни, не са повярвали в истинският Бог и в Неговата правда), а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2: 7-12
Ахахахахахахах.... ахухухухуху...ех. Хах, няма толкова смях...Мерси, отдавна се бях смял така...
Добре, имам един логически въпрос... Наясно си че има такова нещо като природа - птички, тревички животинки и т.н. които съществуват съвместно, те си взаимодействат, нали ? Наясно си че всички живи същества имат горе-долу подобно устройство и разположение на органи, скелет, приспособления за оцеляване - зъби, нокти и т.н. и т.н.?
Знаеш че в момента съществуват много животински видове със своите си характеристики, но които все пак имат доста общи черти в устройството си, нали? Можеш да кажеш че така ги е създал Господ, не ми пука, но е важното че виждаш че има такива животни, че те имат общи черти, и взаимно си взаимодействат и съществуват.
Добре, сега виж това.
Имат зъби, скелет, крака, глава, и всичко останало което животните притежават. По всичко си личи че са били много разнообразни, имало е малки и големи, тревопасни и хищници. И тук идва въпроса ми, ако те са материализирано творение на тъмнината, как така всичките им черти и характеристика попадат в някакви категории, също както останалите животни? Как така те имат всяка част от животните, но в същото време тези части са били пригодени за някакъв друг живот, за други природни условия? Значи тъмнината не само ги е създала в съответствие с останалите животни, но и им е дала приспособления и характеристики, който СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО биха им помогнали в други условия и екосистеми....? И естествено идва въпроса, ЗАЩО "тъмнината" би направила такова нещо? Изобщо всичките природни фактори които действат в момента и който ти няма как да отречеш, се оказва че са действали и преди милиони години, само че са били малко по-различни. И съвсем случайно тези динозаври са били пригодени за тези условия? Това ли ми казваш? Значи не само че света е 6000 години според теб, или там колко бяха, но и също така тъмнината си е измислила и материализирала животни, които имат приспособления за оцеляване в едно друго време, което според теб изобщо не съществува? Значи тъмнината знае, че света е на 6000 години, затова си измисля едно друго време, с други условия и други животни... които съвсем случайно са се подчинявали на същите принципи и природни закони като днешните... и отговарят на същите характеристики като повечето животни... но иначе те са измислени и фосилите им са материализирани от тъмнината.... Хмммм. Страхотна логика.
А как си обясняваш хората живели преди 20 000 години, и техните ли фосили са материализирани от "тъмнината"?
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 12:31
Лесно обяснение Дуум:Сатаната или Дяволът е откраднал тайните планове и записки на Истинският Господ Бог,където са били записани устройството и структурата на човека и е направил фусилите на динозаврите![]()
а и глупавите християни вярват че земята е на 4 хиляди години (facepalm)
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Че има Висш-има и би било малоумно да мислиш,че няма такъв.Просто има нещо,както и да го погледнеш виждаш колко логично е създадено всичко,НО това не значи пак потретвам,че религиите са истина
Да, и аз си представям как малки дяволчета разфасоват гущери, записват си в тефтерчета кое как е направено, и после от нищото правят динозаври, които съвсем случайно са приспособени за други условия в други времена, които пък изобщо не са съществувалиSounds Legit....И сигурно слагат динозаврите в пещта на Ада за да се фосилизират
![]()
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 12:44
![]()
![]()
нека нпп да отговори,все пак той знае най-добре и най-добре забавлява
нали вече казахме че всъщност явленията на "тъмнината" не са одушевени същества, нито дявола е паднал ангел, това са духове от вселенски мащаб и от категорията на Бог по потенциал, с тази разлика че те правят лоши неща и не могат да творят живот, така че, създаването на съвършени модели на хищни животни едва ли е проблем за "тъмнината" особено след като именно тя е източникът на хищната природа у всички живи хищници от семейство котки, кучета, птици, риби, и т.н.
Хахаха, хищната природа е дело на "тъмнината", не вярвах че ще чуя подобна глупост.... Ами ако са всеядни? Тогава от кой са създадени? Сигурно Бог и "тъмнината" са се обединили, така че да създадат нещо едновременно добро и зло? Осъзнаваш ли колко си противоречиш... Тъмнината имала модели на хищници и затова материализирала фосилите им..... Ама, чакай, то е имало и динозаври тревопасни... И откъде тъмнината би имала плановете за не-хищно животно?
И изобщо защо е цялата тази работа с материализирането на фосили? За да убеди Пенка И Гошо от село, че света не е на 6000 години, а на много повече? Изобщо какъв е мотивът на тъмнината....И не ми излизай с оправданието "Защото злото може да твори само зло".... За да материализираш фосил на животно, което е би трябвало да съществува преди милиони години, то значи си имал някаква цел. Някакъв мотив. Е какъв е тоя мотив?
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 14:51
npp сигурно си е изгорил котката на клада след като е осъзнал, че тя е творение на "тъмнината". Хахаха![]()
хищничеството, относно което говорехме не е просто месоядство, но там има (и) неща като агресия и лакомство, а като казваме агресия и лакомство имаме предвид злобата и готовността на дадено същество да се облагодетелствува в ущърб на някое друго одушевено същество, така щото хищничество е дори и това когато такива същества като динозаврите, независимо дали хищни или не, са създадени от "тъмнината" с цел да заблуждават човечеството че няма истински Бог, но че просто има някакво гибелно съществуване, за да бъде причинено колкото се може повече зло на повече човеци - от тази гледна точка всички такива същества са хищни
Но злобата и лакомията са присъщи на всички същества.... Аз имам морско свинче вкъщи... сладка малка твар, но дори и то почва да полудява и да се чуди от кое да яде първо, когато му хвърля много ядене.... И то също като останалите животинки се брани и е готово да ти отхапе пръста в момента в който го издразниш. Всяко животно си има защитна реакция, която се изявява чрез агресия. А пък хищниците не ловуват с агресия или от някаква злоба, те просто искат да се нахранят...Мамка му човече, това са прости неща. Никой не иска да заблуждава никой в нищо.... сериозно ли смяташ че едно животно иска да те заблуди, като разкъса на парченца друго животно? А не ти ли е минавало през ума че въпросното животно просто иска да се нахрани? На животното не му пука в какво вярваш ти... То просто върши каквото трябва за да оцелее. Някой животни оцеляват чрез ядене на растения, други животни пък чрез ядене на тези животни... Няма нищо зло в случая... Не знам на какви наркотици трябва да си че да вярваш в конспирация на животните срещу вярата в Бога.