.
Резултати от 1 851 до 1 875 от общо 2160

Threaded View

Banned Повече от фен
    Пфффф а аз те надцених, помислих си че си разбрал донякъде живота, и просто си го интерпретирал по различен начин - с вярата. Знанието има много интерпретации, и всяка интерпретация произхожда от хората... от разнообразните Аз-ове които хората създават. А ти си най-чисто и просто глупак, щом вярваш сляпо на такава евтина лъжа като Библията. И толкова много си си втълпил че е истина, че вече виждаш всичко в света като потвърждения на нея. Не стига че се заблуждаваш за това кой ни е създал и какъв е света, но и развиваш морални глупости на тази основа. Така че аз просто не знам откъде да ти покажа колко грешиш. Ако ти нападна морала, ти прибягваш до лъжите за създаването на света и Бог който живее на небето. Ако пък нападна лъжите в Библията и Богът на небето, ти прибягваш до лъжовния морал и "съвършената любов". Това е затворено мислене, циклични аргументи. Типично християнско мислене.... Библията казва истината -> Защо? -> Защото Библията е от Бога -> И откъде знаем че Библията е от Бог? -> В Библията така пише -> И защо да вярваме на Библията? -> Защото Библията казва истината -> .....И така цикълът се затваря. И продължава до безкрай. Просто ми уби желанието да споря с теб. Как да те разубедя, да ти покажа че Библията е лъжа.... след като според самата Библия всеки който я отрича е "изчадие на Ада".

Като искаш да спорим на тема морал - добро и зло, не намесвай измислиците си за сътворението на света и глупостите, че животните и света са създадени за хората.
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако доиш кравата с любов грижейки се съвършено за нея и тя те обича, защо това да е лошо?!, и ако коня ти тегли каруцата, но ти винаги го обичаш съвършено и той разбира това, защо това да е нахално?!
    А ако ги убиваш за храна? В това също няма нищо нахално и нередно нали? Все пак е с идеята че всичко е от свръхлюбов към човеците?
    Кравата има мляко за да храни малките си, конят има силни крака, защото конете живеят в групи, и в природата изминават големи разстояния, или пък за да бягат от хищници. Да приемаш че кравата е създадена да ти дава мляко, а коня да ти оре нивата е свръх-малоумно! АМА СВРЪХ-МАЛОУМНО! Да не говорим че е супер нахално.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-24-2012 на 12:41

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си