Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
Ученето насила, т.е. което не е предизвикано от личен интерес към преподавания материал, за мен е абсолютна простотия. Такова учене преполага че го правиш заради мечти за постигане. А мита за постигането подкрепен от ... "Като правиш това - ще получиш това" и "Като получиш това ще се почувстваш по-добре" е в основата на матричното възпитание на всеки нов социален член. Който чрез такива евтини обещания се труди за някакви фалшиви бъдещи благосъстояния.... и естествено тези благосъстояния се натрапват като желани още в най-ранна възраст... и естествено тези благосъстояния съвсем случайно отговарят на обществените и социални интереси. Такива възприятия на света са в основата на процесите, движещи несъзнателните човешки маси.Мита за постигането, стремежът към светлото бъдеще се втълпява заради интересите на обществото. В крайна сметка, да си губиш времето с неща които не те интересуват, само и само с идеята накрая да получиш нещо .... ми се струва глупава. Хората така си пропиляват целия живот, вечно "живеещи в бъдещето", вечно с идеята за някакво блаженно бъдеще. И са готови на всякакви саможертви само и само в името на тази идея. Също както християните са готови да се "мъчат" цял живот, само заради идеята че там накрая ги очаква вечен живот и покой. Принципа е същия. Но така или иначе, по-доброто никога не идва. И удовлетворение никога не може да бъде постигнато. Такива хора са обречени винаги да го търсят а то никога да не идва. И такива хора се срещат и в ученето. В тази насока беше коментара ми. Как хората си пропиляват времето в мисли за бъдещето. Всъщност няма значение дали живееш за момента след 1 час, когато ще се напиеш,напушиш и накупонясваш или живееш за момента след 20 години, когато ще си щастлив.И в двата случая принципа е един и същ - жажда за удовлетворяване на някаква нужда, която обаче никога не може да бъде удовлетворена. Само жаждата се увеличава. Но индивида никога не може да изпита крайно и пълно удовлетворение.
Толкова е тъжно. Направо яд ме хваща. Мамка му стара..