- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Просто се дразня от педерастките ти маниери и начини за общуване... Адски много дразниш като почнеш да се лигавиш и да се правиш на интересен. Най-вече защото не ти се получава, и ставаш за смях. Но теб не те е срам, вживяваш се още повече и ръсиш още повече глупости... следователно и ставаш по-дразнещ.

ти да не се мислиш за много по-умен?!, след като си просто един пълнач на форума с букви и gif-ове, обаче това е форум/тема за вярата, а не коледна елха та да я аранжираш с дрънкулки, дифендър пак разсъждава смислено, а ти само лаеш, все едно си някакъв кучешки философ, той поне се опитва да се държи добре, а ти все едно някой ти бърка в плешивият мозък, в който толкова много си се влюбил, че чак си си поставил изображението му за аватар, да не би да си много по-големият женкар, след като похули толкова момичета (най-малкото в този форум) категоризирайки ги като някакви секс автомати с жетони при положение че нито една от тях не ти се е предлагала евтино, а пък на нас казваш "i don't give a fuck" все едно сме ти правили неприлични предложения?!
Последно редактирано от npp : 11-23-2012 на 21:14

Умопомрачително тъп си!
"I don't give a fuck" Значи в превод че не ми пука, а не че някой ми е правил неприлични предложения и аз съм ги отказал....(facepalm)
И това не е раздел за вяра, а за религия и философия. Аз се изказвам предимно по философски и религиозни въпроси. Така че млъквай.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-23-2012 на 21:50

то се видя колко ги разбираш религиозните неща, знаеш само да довтасаш и да изтипосаш по цяла страница безумни изречения, с които да доказваш как разбираш ли човека е животно, и че едва ли не Бог въобще не съществува, и че то разбираш ли закона на джунглата и закона на мърфи са най-висшите в вселената?!, откачалки бол, но ти сякаш се мислиш за единственият идиотски чешит?!
Последно редактирано от npp : 11-23-2012 на 22:17

Ами човека е животно, колкото и да не ти се вярва.... Поне в основата си е животно. Познанието е пътят към това да бъдеш нещо повече от животно. Но познанието си има цена - трябва да се отречеш от хубавия живот на глупака, на който всичко му е ясно и живота му е поставен в малките граници не неговото жалко земно съществуване. Но познанието не се трупа от вяра - вярата е израз на незнаещите, които се опитват да подражават на знаещите. Така вярващите (незнаещите) придобиват чувството, че и те са знаещи, стараейки се да изкопират всичко от знаещите, да присвоят личността на знаещия и така да се изживяват и те като знаещи. Но си остават само с вярата и с готовите отговори дадени им от някой друг.
Аз си признавам че не знам нищо, не се опитвам и да поставя знанието в границите на някакъв мой смисъл. Аз само "познавам" някои неща, но само бегло и условно. За мен света е голям и информацията е безкрайна.... Вие сте тези с претенциите, че знаете всичко, не аз. Аз просто споделям мисли, теории, идеи и т.н. Никога не съм претендирал за абсолютна истина. Вие понеже имате постоянно нужда от някаква истина, затова виждате моите думи като претенции за такава. А те не са.
Колкото до това дали Бог съществува... отново никъде не съм заявил еднозначно с пълна сигурност че Бог не съществува, аз просто изказвам съмнения и подлагам на критика вярата в такива твърдения. Също и както изследвам причините за появата на такава вяра. А причините за вярването се коренят дълбоко в човешката психика, вярата е много сложно психично явление, което се влияе от много външни и вътрешни фактори. Но самото наличие на тези фактори обяснява откъде е произлязла вярата, а от там - и идеята за Господ. Така че мен не ме интересува дали има Бог, интересува ме защо хората вярват в Богове. Дори и да съществува Бог, хората не вярват само защото той съществува. Хората вярват защото това изпълнява конкретни интереси и потребности.А с това цялата идея за съществуването на Господ ми се струва съмнителна.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-23-2012 на 22:38