- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
е как ти се вижда/струва ако родителите след като родят децата си ги закарат насред джунглата и ги изоставят там завинаги на произвола?!, нима невярващите не са най-малки бебета в верческо/духовно отношение, след като дори не знаят че има Бог и не са наясно с нещата в/от вярата, или най малкото защото не проявяват интерес към такива неща?!, каква сметка има Бог да погубва онова, което е "(по-)сял" и "култивирал" в продължение на 5-6 хилядолетия, а това са милиарди човешки същества?!, има ли такъв земевладелец, който да сее и култивира за да унищожи накрая посятата и отгледаната от него зряла земеделска продукция?!, нима Бог е лош, зъл, неправеден, грешен?!, но писано е че именно Той е Спасителят, докато човекоубиецът е дявола
"И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден."(Йоан 6: 39), като се има предвид че Исус е самият Господ на цялата тази вселена и че всички(-те) човеци/одушевени са му дадени от Отца,
"Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките(т.е. нито един от човеците), защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата. [Защото Човешкият Син дойде да спаси погиналото]. Как ви се вижда? Ако някой човек(т.е. ако някой Добър човек) има сто овце и едната от тях се заблуди, не оставя ли деветдесетте и девет, и не отива ли по бърдата да търси заблудилата се? И като я намери, истина ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет незаблудили се. Също така не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците)." Матей 18: 10-14,
"И проводи пред Себе Си пратеници, които отидоха и влязоха в едно самарянско село да приготвят за Него. Но не Го приеха, защото лицето Му беше обърнато към Ерусалим(т.е. защото го видяха че беше духовник, а те не обичаха лицемерието на тамошните духовници сиреч на книжниците и фарисеите). Като видяха това учениците Му Яков и Иоан, рекоха: Господи, искаш ли да заповядаме да падне огън от небето и да ги изтреби [както стори и Илия]? А Той се обърна и ги смъмра; [и рече: Вие не знаете на какъв сте дух; защото Човешкият Син не е дошъл да погуби човешки души(т.е. защото истинският Господ Бог никога не погубва човеците/одушевените), но да спаси(т.е. но винаги е техен Спасител]. И отидоха в друго село." Лука 9: 52-56,
"Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си(т.е. верчески(-те)/духовни(-те) неправди/беззакония). Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината(т.е. и не устоя в Любовта към човеците/одушевените); защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа(т.е. когато свидетелства омраза/презрение към човеците/одушевените), от своите си говори, защото е лъжец(т.е. защото е човекомразец), и на лъжата баща. А понеже Аз говоря истината, вие не Ме вярвате. Кой от вас Ме обвинява в грях? Но ако говоря истина, защо не Ме вярвате?" Йоан 8: 43-46,
"Всеки(т.е. всеки духовник/вярващ), който мрази брата си, е човекоубиец; и вие знаете, че в никой човекоубиец не пребъдва вечен живот." 1 Йоаново 3: 15
Последно редактирано от npp : 12-20-2011 на 12:28