.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    глупаво лудо младо, как ви залъгаха онези фарисеи с такива простотии?!, най-напред трябва любов към човеците/одушевените, а чак после е вярата, като при това е важно да бъде не каква да е, но именно правилната вяра в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, така може и да се получи нещо настина поне малко Богоугодно, иначе дори въобще не си (и) заслужава да започваш с практикуването/упражняването на вяра(-та)..... - научете си уроците, и тогава елате да свидетелствувате, дон-кихотщината не струва и една стотинка.....
    Първо е вярата, а любовта трябва да произлиза от вярата в Бога.
    "В Христа Иисуса нито обрязването има сила, нито необрязването, но вярата, която действува чрез любов".

Не можеш да угодиш на Бог без първо да вярваш, че той съществува.
    без вяра не е възможно да се угоди Богу; защото оня, който дохожда при Бога, трябва да вярва, че Той съществува"

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Тогава колко жалко че както психопатите са родени без капацитета за емпатия и човеколюбие аз съм роден, обречен на неспособност да вярвам в нещо, за което няма доказателства, но има стотици оборвания и което е ужасяващо неморално.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    Първо е вярата, а любовта трябва да произлиза от вярата в Бога.
    "В Христа Иисуса нито обрязването има сила, нито необрязването, но вярата, която действува чрез любов".

Не можеш да угодиш на Бог без първо да вярваш, че той съществува.
    без вяра не е възможно да се угоди Богу; защото оня, който дохожда при Бога, трябва да вярва, че Той съществува"
    то си ти личи че само вярваш и че в теб няма любов но че вярата ти е безплодна и дори лоша, след като бързаш да съдиш хора, които дори не знаят че има Бог, и то съдейки ги само защото не са вярващи, но пак ти напомням че не напразно е написано (това) че "Бог е Любов", иначе щеше да пише нещо друго, като например, че Бог е вяра, или дори, че Бог е знание, това че вярата е вяра е така, иначе ако не беше така сега нямаше да има нито едно "библейско" Св. Писание, тъй като имено вярата е основната тема в/на Св. Писания, но научи си урока че най-напред Бог е Любов към човеците и че чак после е вярата, защото иначе вярата може да бъде безплодна т.е. без делата на Правдата т.е. Съвършенната Любов, ти просто игнорираш много от свидетелствуваните от истинският Господ Бог и неговите свидетели неща и съвсем нахакано и нагло идваш с някакви си твои разбирания, сякаш ти си единственият Бог в вселената, но важно е на базата на какво е градяна вярата, защото ако още от самото начало е градяна на базата на Любовта/Правдата тогава тя ще е правилна(праведна) вяра, но ако е градяна на базата на нещо друго тогава тя ще бъде неправилна(неправедна), така че, например как ти се вижда/стурва ако имаш деца и те не дай Си Боже се окажат насред пожар и ти вместо да ги спасяваш съвсем директно започнеш единствено да вярваш и да се молиш за тях но ако въпреки това не дай Си Боже Той не ги спаси само от вярата и молитвите ти?!, и така, любовта е по-важна от вярата

"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне(т.е. на всякакви жертвоприношения), а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра(т.е. вярна е в всички ситуации), на всичко се надява(т.е. винаги обича), всичко търпи. Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати. Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме; но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати. Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското. Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице с лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат. И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта." 1 Коринтяни 13: 1-13
    Последно редактирано от npp : 12-21-2011 на 11:58

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си