- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
^ Ти постоянно говориш за Бог отец и Бог син, а в Светия Дух вярваш ли?
Св. Дух е просто духът на Бог Отец и Господ Исус Христос, дори и когато Бог и Исус не са физически тук в този свят, Те могат да присъстват и действуват тук дистанционно/духом, и именно това е явлението на Техния/Св. Дух - това е
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът(т.е. светът на човешката религия) не може да приеме, защото го не вижда(т.е. защото нямат чистата съвест от истинският Бог) нито го познава(т.е. нито разбират що значи "Бог е Любов"). Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът(т.е. светът на човешката религия) няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света(т.е. света на човешката религия)? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът(т.е. както светът на човешката религия) дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои." Йоан 14: 15-27
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 16:02