.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София

Тема за размисъл

За пореден път ви надценявам и очаквам прекалено много от вас, но все пак ще опитам...

Защо ученето през целия живот се превърна в глобална парадигма на образованието на 21-ви век?

Супер фен Аватара на Perchem
    За да се възползва държавата максимално
    [b]

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    И преди това е било. Знанието дава сила. Днес за нас да можем да четем и пишем е даденост. Правим го без да се замисляме, но преди векове не е било така. След като е общодостъпно за всеки, идва ред на следващата фаза.

Освен това 21 век е време, когато отвсякъде те залива информация. Идват нови и нови неща в науката и т.н. Непрекъснато трябва да се усъвършенстваме.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Според мен знанеитео върви ръка за ръка с развитието,което го прави полезно и нужно.Друг е въпроса,че много хора учат защото трябва не защото искат или имат желание,влечение към знанението.
    Creative Technologie

Повече от фен Аватара на needle
    Идеята за универсалния човек отново оживява, заедно с техническия прогрес, също и изискванията на работодателите са излишно завишени изискват се квалификации които не са нужни, но пък дават предимство в търсенето на работа.

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Непрекъснато трябва да се усъвършенстваме.
    Именно. Така се развиваме. Без него ще циклим на едно място и няма да има никакъв напредък за никой.
    nigga stole my bike

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от needle Виж мнението
    Идеята за универсалния човек отново оживява, заедно с техническия прогрес, също и изискванията на работодателите са излишно завишени изискват се квалификации които не са нужни, но пък дават предимство в търсенето на работа.
    ако и заплащаха адекватно на това, което изискват
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Именно. Така се развиваме. Без него ще циклим на едно място и няма да има никакъв напредък за никой.
    С тази разлика, че концепцията тук е доста грешна. Все пак човек се учи цял живот и без академично образование, но не се замисляме върху това.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Добро начало на темата, радвам се, но ми се ще малко по-подробно...не така по 1-2 реда.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Ученето през целия живот е по-необходимо от предишни епохи, защото сме свидетели на небивал прогрес и съответно промяна в необходимите умения в трудовата сфера. Вече не е достатъчно да завършиш университет и да се носиш цял живот по течението. Наученото по време на следването ще ти върши работа 2-3-4-5 години. След това ако не продължиш да придобиваш знания и умения, ще останеш да тъпчеш на едно място и дори ще започнеш да потъваш.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Banned Супер фен
    А някои като мен се раждат научени.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    То е ясно защо, защото вече всичко се променя много бързо и не е като едно време, когато е било достатъчно да можеш да боравиш с една машина или да преподаваш едни и същи 20 урока всяка година, учениците вече знаят много и често повече. Хората трябва да имат по-широки знания, за да могат по-лесно да се приспособяват към промените, към честата смяна на техническото оборудване, към новите системи и тн.

Изискванията от работодателите обаче са изкуствено завишени и всичко е обвързано с образователната ни система. Скоро излезнаха със становището, че са ни били малко висшистите и трябва да се вдигне процентът, което за мен е крайно грешно. Да учи, който иска, няма нужда да се изисква от всички, България има нужда от всякаква работна ръка и е в нейн ущърб още толкова хора да не работят активно поне 2-3 години от живота си имаме нужда от работна сила, тези хора така или иначе и да придобият нови знания, те ще си останат на това ниво и ще извършват работата, която биха извършвали и без него.

Banned Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e Виж мнението
    То е ясно защо, защото вече всичко се променя много бързо и не е като едно време, когато е било достатъчно да можеш да боравиш с една машина или да преподаваш едни и същи 20 урока всяка година, учениците вече знаят много и често повече. Хората трябва да имат по-широки знания, за да могат по-лесно да се приспособяват към промените, към честата смяна на техническото оборудване, към новите системи и тн.

Изискванията от работодателите обаче са изкуствено завишени и всичко е обвързано с образователната ни система. Скоро излезнаха със становището, че са ни били малко висшистите и трябва да се вдигне процентът, което за мен е крайно грешно. Да учи, който иска, няма нужда да се изисква от всички, България има нужда от всякаква работна ръка и е в нейн ущърб още толкова хора да не работят активно поне 2-3 години от живота си имаме нужда от работна сила, тези хора така или иначе и да придобият нови знания, те ще си останат на това ниво и ще извършват работата, която биха извършвали и без него.

За коя държава говориш, а българските ученици сте пълна пародия и не знаете дори половината от нещата, които родителите ви на вашата възраст са имали в главата.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Ти не можеш ли сам да разбереш къде говоря за България и къде общо?
    А аз ученичка не съм, че да ми се цепиш от колектива.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си