- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Към КИТАРИСТИТЕЕЕ! :***
Здрастиии! Аз съм нова в занаята.. ама чисто-нова, демек... още не съм тръгнала на уроци... та, чудех се за китарата - каква ми препоръчвате до 200 лв.? Не е нужно да има нещо специално, може би калъф. 2. Какви струни да си купя? Найлонови сигурно? По-скъпи ли са от металните?
Ааааа, да, ако някой от ВАРНА или друг град има телефона или координати за кореспонденция със Сашо Кучето, ще съм много благодарна на едно ЛС)! Айде, благодарско!
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те питат
Български форум - питаш и всички ти казват колко си тъп!
Найлоновите струни са за класическа китара. Металните струни са за акустична китара. Vice versa не се препоръчва. Въпреки че могат да се сложат, металните струни биха повредили по-слабите ключове на класическата китара.
Начална класическа китара: http://tinyurl.com/88uapd6
Малко повече от 200 лева, но си заслужава.
Класическа китара ако ти трябва, до 200 лева има оферти с калъф - просто трябва да пробваш в магазина и да си избереш тази, която ти е най-удобна. Конкретни препоръки към класическа китара не мога да ти дам, защото не съм запозната. Найлоновите струни са за класическа китара, както казаха по-горе, метални няма как да сложиш, защото грифът на класическите китари си е направен специално за найлонови струни, иначе ще се извиеДали са по-скъпи найлонките от металните - не знам, цени всякакви
Иначе ако ти трябва уестърн/фолк китара или електрическа, мога по-конкретно да те посъветвам какво да си вземеш
![]()
П.С. И не си взимай нищо от Rising Force!!!! Продават предимно фендери и някакви по-скъпи марки, но като цяло инструментите са от ниския клас, така че за тези пари можеш да си вземеш нещо доста по-добро като изработка, материал, звучене и т.н. на друга марка![]()
Good luck!
Последно редактирано от oTPoBHa : 01-09-2012 на 09:34 Причина: да добавя нещо:D
За 200 лв. и акустична можеш да си вземеш. Иначе отиваш в магазина и си харесваш китара, хубаво е да отидеш с някой твой познат, който разбира от китари, защото може да ти дадат кофти китара с малко или прекалено голямо разстояние между струните и прагчетата, може някое прагче да не свири добре и т.н. Марки има много, но всички ги правят в Китай, затова вземи си това което ти харесва. Обикновено струните вървят с китарата, води се че всеки месец трябва да ги сменяш, но можеш да си караш по 3 с един комплект. Ако ще си взимаш класическа е хубаво да си взимаш найлонови струни има три вида, средните са най-добри за свирене вкъщи. Ако сложиш метални на класическа китара, може да ти се изметне грифа, а и прагчетата се изяждат, плюс щом си начинаеща ще си нарежеш пръстите с металните. Китара можеш да си вземеш и втора ръка от форумите за музиканти, често има добри оферти и китарите са запазени.
Мерси на всички! Вкъщи имахме 1 стара акустична, та, дойде вуйчо ми с 1 негов фр, те са китаристи, и ми сложиха метални, настроиха ми ги... и сега си дрънкам като за световно (майка ми полудяя ;дд) мсс
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те питат
Български форум - питаш и всички ти казват колко си тъп!
Китара до 200лв. в интернет.Вземи си пластмасови струни,ако искаш да те болят по-малко пръстите!
Защо класическа китара? Ако момичето има желание да свири блус и рок, за какво и е класическа китара?
За да разбере след месец, че не иска да свири класика и да дава пари за нова ли?
Какво означава да не те болят пръстите?
Това си е част от свиренето и няма нищо общо с купуването на първи инструмент!
Популярни парчета не можеш да свириш на найлонка. Едно, че не звучат НИКАК, друго си е, че класическата китара с найлонови струни си е за определен тип свирене, каквото е класическото!
Там не се свири с перо даже..
Момичето, пуснало темата, да си реши първо какви стилове ще свири с китарата, за да знае каква да си вземе. Ако след време иска да свири рок и блус, да знае, че ще трябва да си купи уестърн/фолк китара и че класическата за нищо няма да я ползва повече.