.
Затворена тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36

Една легенда - Че Гевара

Я да видим колко ви бива в историята,знаете ли кой е Че Гевара и с какво е допринесъл на света,какво знаете за него

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    Сега половината форум ще copy-paste информацията от уикипедия.
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Почвам да се отчайвам от незнаието на хората и техния безинтерес

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    Цитирай Първоначално написано от SunsetGirl
    Почвам да се отчайвам от незнаието на хората и техния безинтерес
    Това е тийн форум все пак. Изглежда, че Преслава и Андрея са по интересни..
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Трябва ли да младежта да се затормозява да помни името на един комунист? Вече не сме пионерчета за да искат това от нас.

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Трябва ли да младежта да се затормозява да помни името на един комунист? Вече не сме пионерчета за да искат това от нас.
    Викаш, някои като Преслава, Андреа или Анелия сега са по-важни, а ?

Доста оспорвана личност. За много хора из цяла Латинска Америка той е герой и идеалист-романтик, борил се срещу колониалната политика на САЩ на континента, за други обаче (най-вече кубински изгнаници в Щатите) е масов убиец, отличил се с брутално и садистично отношение към техните близки и роднини.

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от VULGARIA
    Доста оспорвана личност. За много хора из цяла Латинска Америка той е герой и идеалист-романтик, борил се срещу колониалната политика на САЩ на континента, за други обаче (най-вече кубински изгнаници в Щатите) е масов убиец, отличил се с брутално и садистично отношение към техните близки и роднини.
    Мда...освен това един комунист не заслужава да бъде възхваляван...

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Ъъъ масов убиец. Точка. Борил се бил за свобода...то само как е третирал своите...доста често е убивал разни хора дет просто не го кефят.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.

Re: Една легенда - Че Гевара

Цитирай Първоначално написано от SunsetGirl
    Я да видим колко ви бива в историята,знаете ли кой е Че Гевара и с какво е допринесъл на света,какво знаете за него
    Една легенда?
    Искаш да кажеш един масов убиец,оправдаващ варварщината си с 'революционна дейност'.
    Това че е комунистическо лайно е отделно....

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Едно много точно мнение за Че Гевара

Тези които не знаят историята, са обречени да повтарят грешките“- абслютно вярно, само че престъпленията на вашия кървав кумир не са грешка, а поредица от зверства на един психопат, жаден за кръв, който още в края на 1957 г. пише до съпругата си Хилда Гадея , че е „жаден за кръв“, а на баща си в Буенос Айрес следното:

„Татко, искам да ти призная, че в този миг разбрах колко много обичам да убивам“.

Признанието му идва, след като се проявява като садист, екзекутирайки лично първите си жертви ( често пъти юноши).

Това са цитати от негови писма, запазени за историята. Както са запазени за историята и следните му думи от прословутите му „Мотоциклетни дневници“, филмирани наскоро от онези, които го превърнаха в звезда на „Холивуд“ и на които вие припявате:

„Обезумял от ярост ще облея с кръв оръжието си, когато убивам врага, ПОПАДНАЛ В РЪЦЕТЕ МИ! Ноздрите ми се разширяват, когато вкусвам острата миризма на кръв и барут. Със смъртта на враговете аз се подготвям за свещената борба и със зверски рев ставам част от триумфиращия пролетариат“.

И наистина е станал част от триумфиращия пролетариат( както всички пролетарски „вождове“) – първата му грижа в Хавана е била да се обгради с невероятен лукс в заграбено пристанище за яхти, огромен басейн, седем спални, сауна, салон за масаж и 5 телевизора, един от които произведен специално в САЩ с дистанционно управление ( 1959 г.!). Този триумфиращ пролетарий(който никога не е бил пролетарий) не се разделял с луксозния си ролекс, което се вижда от много негови снимки…

От трибуната на ООН вашият масов убиец заявява през декември 1964 г. следното:

„Разбира се, ние екзекутираме. И ще продължаваме да екзекутираме, колкото е необходимо“.

До началото на 70-те години в Куба са разстреляни 14 000 души ( което на глава от населението би се равнявало на три милиона американци, ако се приложи този смъртоносен калъп там). По същото време обаче Куба е превърната от една от най-проспериращите държави В СВЕТА ( с по-виск доход на човек от Австрия и Япония преди „революцията“), в държава с купонна система. Съответно СССР отказва да продължава да плаща сметката и Че Гевара се превръща в…антисъветчик, произнасяйки реч в този смисъл в Алжир, след което изчезва завинаги от радарите на съветската опека ( вече си е свършил кървавото дело).

Каква чер(ве)на московска неблагодарност за ярката подкрепа на Ел Коменданте за смазването на унгарското въстание от СССР, (защото унгарците били „фашисти, агенти на ЦРУ“)- изявление, направено от подписващия се като „Сталин 2″ Че Гевара през 1957 г., когато кубинските партизани , вкл. Кастро ( и формално – Че Гевара) все още определяли себе си като …антикомунисти.

А със смъртта си Че не е могъл да плати нито за разоряването на Куба, от която и днес бягат тълпи кубинци ( обратното – приток на пролетарии в Куба не се забелязва), нито за пролятата лично от него кръв на селяни и друга „сволоч“, отказали да харесат този суетен психопат.

Документирано е, че Че е арестуван със заредено оръжие без да даде нито един изстрел и се опитва да изтъргува жалкия с живот с това, че щял да бъде „полезен“ жив.

Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88
    Цитирай Първоначално написано от VULGARIA
    Мда...освен това един комунист не заслужава да бъде възхваляван...
    Всъщност тезата ми беше просто, че е спорна личност, не съм заемал страна дали трябва да бъде възхваляван или не

А да му лепваме клишето "комунист" е малко елементарно според мен. Доколкото знам той сам никога не се е самоопределял като такъв. Дори е бил доста критично настроен към СССР.

Идеологията му е по-скоро на "антиимпериалист".

А методите, които е използвал са отделна тема.

Цитирай Първоначално написано от Oton48
    Едно много точно мнение за Че Гевара

Тези които не знаят историята, са обречени да повтарят грешките“- абслютно вярно, само че престъпленията на вашия кървав кумир не са грешка, а поредица от зверства на един психопат, жаден за кръв, който още в края на 1957 г. пише до съпругата си Хилда Гадея , че е „жаден за кръв“, а на баща си в Буенос Айрес следното:

„Татко, искам да ти призная, че в този миг разбрах колко много обичам да убивам“.

Признанието му идва, след като се проявява като садист, екзекутирайки лично първите си жертви ( често пъти юноши).

Това са цитати от негови писма, запазени за историята. Както са запазени за историята и следните му думи от прословутите му „Мотоциклетни дневници“, филмирани наскоро от онези, които го превърнаха в звезда на „Холивуд“ и на които вие припявате:

„Обезумял от ярост ще облея с кръв оръжието си, когато убивам врага, ПОПАДНАЛ В РЪЦЕТЕ МИ! Ноздрите ми се разширяват, когато вкусвам острата миризма на кръв и барут. Със смъртта на враговете аз се подготвям за свещената борба и със зверски рев ставам част от триумфиращия пролетариат“.

И наистина е станал част от триумфиращия пролетариат( както всички пролетарски „вождове“) – първата му грижа в Хавана е била да се обгради с невероятен лукс в заграбено пристанище за яхти, огромен басейн, седем спални, сауна, салон за масаж и 5 телевизора, един от които произведен специално в САЩ с дистанционно управление ( 1959 г.!). Този триумфиращ пролетарий(който никога не е бил пролетарий) не се разделял с луксозния си ролекс, което се вижда от много негови снимки…

От трибуната на ООН вашият масов убиец заявява през декември 1964 г. следното:

„Разбира се, ние екзекутираме. И ще продължаваме да екзекутираме, колкото е необходимо“.

До началото на 70-те години в Куба са разстреляни 14 000 души ( което на глава от населението би се равнявало на три милиона американци, ако се приложи този смъртоносен калъп там). По същото време обаче Куба е превърната от една от най-проспериращите държави В СВЕТА ( с по-виск доход на човек от Австрия и Япония преди „революцията“), в държава с купонна система. Съответно СССР отказва да продължава да плаща сметката и Че Гевара се превръща в…антисъветчик, произнасяйки реч в този смисъл в Алжир, след което изчезва завинаги от радарите на съветската опека ( вече си е свършил кървавото дело).

Каква чер(ве)на московска неблагодарност за ярката подкрепа на Ел Коменданте за смазването на унгарското въстание от СССР, (защото унгарците били „фашисти, агенти на ЦРУ“)- изявление, направено от подписващия се като „Сталин 2″ Че Гевара през 1957 г., когато кубинските партизани , вкл. Кастро ( и формално – Че Гевара) все още определяли себе си като …антикомунисти.

А със смъртта си Че не е могъл да плати нито за разоряването на Куба, от която и днес бягат тълпи кубинци ( обратното – приток на пролетарии в Куба не се забелязва), нито за пролятата лично от него кръв на селяни и друга „сволоч“, отказали да харесат този суетен психопат.

Документирано е, че Че е арестуван със заредено оръжие без да даде нито един изстрел и се опитва да изтъргува жалкия с живот с това, че щял да бъде „полезен“ жив.
    Пропусна да споменеш, че статията най-вероятно е почерпила своя източник от книгата "Истинският Че" на Умберто Фонтова- потомък на кубински емигранти в САЩ и виден противник както на Че, така и на режима на Кастро.

Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Мда, не е бил комунист, бил е социалист...ху кеърс-един дебил с болен мозък, желание за убиване и прекалено прехвалена самоличност. Ако в действителност беше толкова интелигентен, нямаше да докара Куба до това "прекрасно" състояние, в което все още се намира.
    Ако заминеш да живееш в Куба с 500 евро ще си Бог. Можеш да си купиш къща, кола, 3 чернокожи робини и завод за произвеждане на копчета с 4 дупки...и Фидел Кастро да ти прави свирки за лека нощ, защото пак ще си по-богат от него и половината население.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Мега фен Аватара на ZipFail
    A SunsetGirl май очакваше възхвали за великия подвиг и живота му

Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88
    Мда, не е бил комунист, бил е социалист...ху кеърс-един дебил с болен мозък, желание за убиване и прекалено прехвалена самоличност. Ако в действителност беше толкова интелигентен, нямаше да докара Куба до това "прекрасно" състояние, в което все още се намира.
    Ако заминеш да живееш в Куба с 500 евро ще си Бог. Можеш да си купиш къща, кола, 3 чернокожи робини и завод за произвеждане на копчета с 4 дупки...и Фидел Кастро да ти прави свирки за лека нощ, защото пак ще си по-богат от него и половината население.
    Я пак ? До какво точно състояние е докарал Куба именно Гевара, след като почти не се задържа на власт там ?

А положението което описа дали не ти прави впечатление, че твърде много прилича на това, което е било преди революцията, по време на диктатора Батиста ?

В никакъв случай не казвам че там след това е преоткрит земния рай, де

Град
    Нали се сещаш, че може да си направил една минимална част за нещо, че да си допринесъл достатъчно много за неговата промяна. Само това ще ти кажа

Абе,хора що не се запознаете по-добре с нещата,първо той никога не се е смятал за комунист,борил се е за свободата,за независимостта,определя се като революционер,а не като комунист.
    До някаква степен идеите са му били комунистически,борил се е за равенство между хората.
    Той действително от него се е проляло много кръв,защото е бил много отмъстителен,в него,както при всеки латино америкаец е горяло онова лютото,страстното бил е истински мъжкар,мачо.
    Представете си положението на България как е,в Чили е било 10 пъти по-зле,човек е работил от сутрин до вечер за жълти стотинки,никой е нямал право на мнение,а по-заможните са се гаврили с бедните,третирали са ги като роби,виждайки бедността,мизерията,и неправдите той започва да се бунтува срещу тях.
    Че Гевара безмилостно е трепал всеки доносник,информатор,предат ел,и хора,които са се възползвали от властта си,например като нашите политици.
    Според мен Гевара съвсем не е бил случаен човек,защото все пак се е родил в семейство на аристократи,помагал е на бедните,правил е училища,болници,завършва медицина,изключиелно интелигентен,харизматичен човек,другото,което доказва,че не е бил случаен човек е,факта че умира с отворени очи.
    Той става идолът на милиони хора по света,на поколения ,превъща се в легенда,има и такива,които не го одобряват,но 2 пъти в повече сме ние онези,които го харесват
    Дори след 44 години след смъртта му,той не остава в незабрава [/b]

Фен Аватара на luda4et0o
    Град
    Асеновград
    Прочетете от Тук
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    То националистите сте почти толкова умни колкото една фолкпевица всъщност.

Единтвеното,което ме потресе за него е,когато си бил направил пластична операция на лицето.
    Значи,направи си сметка,това да посегнеш на себе си,на лицето си,да се направиш по-дърт,аз като гледах снимките след операцията се уплаших,то това нито на мъжко,нито на женско.
    Една моя приятелка пък даде мнение,че това е ДЯВОЛСКО все едно,както познавам нея (т.е пр-ката ми) до 2 месеца да си направи операция на лицето,аз няма да я позная,но тя мен ще ме познае,изказа се,че това са ДЯВОЛСКИ РАБОТИ,ДЕМОНСКИ НЕЩА.
    А за мен това да тръгнеш да се режеш,да си посягаш е отклонение,действията му доказват,че е бил опасен,и че има някаква лудост в него
    [/b]

Че Гевара е символ на една епоха, символ на борбата за осъществяването на един идеал, в който справедливостта и равенството ще възтержествуват. И ние, българите, си имаме своите герои, загинали по време на антифашистката съпротива, но за съжаление в момента никой не споменава имената им, възприемат ги за терористи, убийци и т.н. Нима подвигът на Никола Вапцаров, където решава да бъде застрелян, въпреки възможността баща му да го измъкне, не е достойно за уважение. Умирайки за идеала си, той остава верен на себе си, верен на партията, верен на работническата класа. Това оприличава стойностните хора от дупелизачите готови на какво ли не, само и само, за да се докопат до благинките на властта. В днешно време антикомунизмът се е превърнал в религия, забравяйки, че благодарение на този комунизъм се извърши модернизацията на държавата ни.

Град
    И какво сега? Да вземем всички да го харесваме, защото е идеал за някакви хора? МИ хубаво-радвайте му се. Ама защо не приемате и критиката към него? Защо смятате, че щом вие го харесвате, значи всички сме длъжни да му се кефим?! Ми, това да убиваш, защото те кефи, не те прави мачо, а откачалник. За мен си е такъв, и такъв ще си остане в моето съзнание. Не виждам в него нищо, което да буди възхищение, което да бъде идеализирано. Не случайно е бил идеал на тълпата, която е била съставена предимно от прости (в буквалния смисъл-неуки, простовати селяни) хора, за които изграждането на кумир не е толкова трудно.

Shturrrche, извършването на социална революция почти винаги е съпроведана с убийства, но затова трябва да си чела малко и история...Уви! Виж, за теб и за болшинството от хората идеал са фолк певиците и плейметките, така че остави на малцината да ги вдъхновява Че Гевара, Исус Христос и т.н., затова не се изказвай неподготвена!

Град
    Цитирай Първоначално написано от Lychezar
    Shturrrche, извършването на социална революция почти винаги е съпроведана с убийства, но затова трябва да си чела малко и история...Уви! Виж, за теб и за болшинството от хората идеал са фолк певиците и плейметките, така че остави на малцината да ги вдъхновява Че Гевара, Исус Христос и т.н., затова не се изказвай неподготвена!
    Ти явно си някакъв доста глупав, след като си лаеш на изуст.
    Ще ти помогна малко, за да си включиш евентуално клетките в действие.
    Първо-колкото съм учила история аз, ти толкова не си писал по форуми.
    Нямам нужда от някакъв си там льольо, да ми обяснява как се извършва социална революция и какви са жертвите от нея.
    Второ-аз фолк певици и плеймейтки мразя, и нито слушам, нито гледам, камо ли да са ми идеал.
    Трето-какво общо има Христос с Че, ако ми обясниш, ще съм ти благодарна.
    И преди да казваш на някого, че се изказва неподготвен, замисли се, дали случайно не си ТИ този, който се изказва неподготвен и без да мисли!

Може да си чела много по история, но според разсъжденията ти си едно зубърче, наизустяващо всичко, което му се преподава, без да прави основната разлика между отделните исторически епохи. Ще ги припомня да видиш, че съм добър човек- родово-общински строй, робовладелство, феодализъм, капитализъм, социалиазъм. Ще ти помогна в ученето- преминаването от една обществено-икономическа формация в друга се извършва, когато производствествените отношения спъват производителните сили и тогава настъпва епохата на Революция.. Сигурно ти се струва сложничко, прочети го няколко пъти. Спокойно, никъде не го пише в учебниците, затова и може би не си го знаяла...
    Общото между Христос и Че е, че изразяват идеали, имащи много общо помежду си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си