- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Мъже, уважавайте жените си! Отношения мъж-жена.
Още от новините 21 век:
"Мъж души жена си с възглавница пред дъщеря им"
"Мъж умишлено запали жена си"
"Мъж убил жена си заради отказ да му направи закуска"
и т.н.
ама иначе 21 век, всичко е ОК
Последно редактирано от evropeiski : 12-20-2011 на 12:59
лично аз никога не съм казвал че досега в 21 век всичко беше/е било наред, иначе би трябвало да е/бъде наред, но това зависеше от духовниците/вярващите, а за съжаление те така и не можаха да се мобилизират за това, защото повечето от тях отвхвърлиха Онзи, Който наистина е истинският Госпос Бог поради това че следваха разни човешки религии сиреч човешки религиозни традиции/предания/доктрини и така се оказаха недостойни като духовни служители пред истинският Господ Бог, защото никак не се насочиха право към Него, но си продължиха с човешките верчески/духовни системи - това наистина бе много жалко, но да се молиме и надяваме че те ще се обърнат трайно към Истинският.....
"не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина(т.е. на вярващите), а после и на езичника(т.е. а оттам/по този начин и на невярващите). Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра(или: към вярност), както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее". Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците(т.е. против всякакви верчески/духовни неправди/беззакония на онези човеци, които следват/практикуват/угаждат на такива), които препятствуват на истината(т.е. на Божието Слово/Св. Дух) чрез неправда(т.е. чрез неправедна вяра/духовност). Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви(сиреч, понеже са духовници/вярващи те най-малкото са длъжни да внимават относно верческите/духовните неща/работи - дългът им на такива го изисква). Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците(т.е. така щото, задълбочените/систематичните и професионалните вярващи) остават без извинение. Защото, като познаха Бога(т.е. защото сред като решиха да станат/след като станаха професионалните и задълбочените/систематичните вярващи), не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек(т.е. на човешка верческа/духовна слава), на птици(т.е. на несъвършенни/нечисти верчески/духовни възвишени неща), на четвероноги(т.е. на "зверове"/"666", сиреч на неправедни видове вяра/духовност) и на гадини(т.е. и нечисти/зли духове). Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях(сиреч, в "матрицата" на тяхната собствена неправедна вяра), - те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин." Римляни 1: 16-25
Последно редактирано от npp : 12-20-2011 на 13:44
Ама какво значи 21-ви век, бе?! Времената се менят, хората сме си едни и същи, просто с различна култура и малко по-различни разбирания за нещата. Винаги са се случвали и вероятно винаги ще се случват такива неща.
21-век е последният век за царството на "тъмнината"/дявола/злото, защото сега в този век ще дойде "свършекът" на дяволското царство, а почти всеки може да каже че за разлика от предишните векове, 21-век е (или поне би трябвало да бъде) векът на развитата миролюбива цивилизация.....
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
^ +1
desetobukvie
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ок,
Мерси, че се включи в темата и си каза мнението по въпроса.
.............................
На мнение съм,че брака като съюз трябва да води до равноправие в отношенито между половете мъж-жена и жена-мъж.Това е съюз в който и от едната и от другата страна се очаква взаимопомощ,рабирателство и тн.Това теоритично би трябвало да е брака,в който няма "шеф".
Практически както и преди мен са писали нещата стоят по друг начин.Лично мнение е,че мъжът в конкретни ситуации е по-силната страна и не говоря за неговата физика.Мъжът трябва като поведение да водещият фактор във семейството,да е негов закрилник във всяко едно естество от финансово до морално.
Интересна е мисълта на Платон по отношение на любовта между мъжа и жената. Платон смята, че в началото хората са били едновременно мъж и жена, наречени андрогини. Техните сили и способности били толкова големи, че заплашвали властта на Боговете. Затова те ги разделили на два отделни пола-мъж и жена.Затова мъжът и жената не се чувстват цели, докато не намерят половинката си. А когато я открият, тогава мъжът и жената образуват едно цяло, наречено любов.
Криле разпервам,а после ги размахвам,като ангел небесен.
Високо в небето се издигам и с облаци бели аз се сливам.
не знам за мъжете ,но по-добре да нямате работа с жени зодия близнаци,че тя без дори да знае ще ти разбие чувствата и затрие от Земята.... като мен
това са глупости, защото Господ Бог не сътворява несъвършенни/"недодялани" творения, които после да преправя/доправя, иначе в противен случай Той щеше да бъде несъвършен/неправеден, мъжът и жената още от самото начало са били сътворени така, защото такава е природата на Бога, просто Сексът е една от чисто Божествените черти, затова пише че още от самото начало Бог сътворил човеците мъж и жена, иначе ако Сексът не беше Божествен/важен тогава Бог можеше да сътвори човеците самооплождащи се безполови
"И Бог каза: (Исусе, Сине Мой, нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ(т.е. според Съвършенната Любов); по Божия образ го създаде(т.е. според Божията Правда); мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,
"глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог." 1 Коринтяни 11: 3 - т.е. Бог осигурява съвършенно Блага реализация за човеците чрез Христос, давайки им най-доброто в това отношение, което включва двуполови(-те) взаимоотношения
Последно редактирано от npp : 12-22-2011 на 21:39
Npp, да приемем, че Бог съществува, окей. Но защо всички същества, които той създава да са съвършени? Да не би сиамските близнаци с по две глави да са съвършени спрямо масовата част от хората, мм? Да не би бавноразвиващите да са съвършени спрямо хората без умствено изоставане? Да не би хората с шизофрения, депресия или друго психично заболяване на психиката да са съвършени спрямо хората без психически проблеми. Сори, но не съм съгласен с теб. Хм, а както казах въпросните андрогини са притежавали такава сила и такива способности, които са карали Боговете да се страхуват, значи те по някакъв начин са се доближавали до съвършенството, което обаче им е отнето.
Криле разпервам,а после ги размахвам,като ангел небесен.
Високо в небето се издигам и с облаци бели аз се сливам.
Мъжът трябвало да бъде глава на жената ? Моля ? Сериозно ли ? И защо така ? Да не би жената да няма собствена глава ?
Колко самотни майки има, които възпитават и отглеждат децата си ?! Хайде като нямат мъж да легнат и да умрат, защото едва ли не няма кой да мисли вместо в тях !
Между половете има разлики, и мъжете, и жените имат своите качества, плюсове и минуси, но никой не може да ме убеди, че мъжа трябва да взима решенията вместо жената.
Впрочем, за какви решения говорим изобщо ? Аз сама мога да избера как да обзаведа дома ни или да реша къде ще ходим на почивка през празниците. Какви решения трябва да взима той ?
не е, всички дефекти/уродливости са причинявани от "тъмнината"/дявола чрез светът на верческото/духовното беззаконие, Бог никога не е създавал хора с дефекти/уродливости и въобще несъвършенства, Бог създава човеците като потребители, защото Един Администратор е достатъчен за цялата вселена, но основната Цел винаги е била Той да осигури съвършен вечен живот за всяка душа в възможно най-Съвършенната потребителска форма за душите, която е именно човешката, а онова за "андрогините" не е така, защото както вече казахме, Бог създава човеците за да бъдат единствено потребители, понеже за одушевените същества е невъзможно да бъдат съвършенни като Бога поради нищожният им капацитет, но също и защото не е възможно да има повече от един Администратор за цялата вселена, но за съжаление после дявола прелъстил ева и адам превръщайки ги в верчески/духовни беззаконници и успял да пороби цял свят на верческото/духовното беззаконие, лъжейки ги че те могат да бъдат равни на Бога по знание, власт и могъщество, но това е невъзможно защото както вече споменахме одушевените същества са с недостатъчен капацитет докато само истинският Бог е съвършенно голям в същото отношение
"не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците, наричани "малките" от Исус именно заради тяхният малък капацитет)." Матей 18: 14,
"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона(т.е. на Бога и на "тъмнината"/дявола)." Матей 6: 24
Бог мжже да обнови/пресътвори всеки човек, който е с дефект(-и)/уродливост/сакатство до напълно здрава форма, зе Него дори е възможно бебетата с две глави да бъдат разделени в отделни напълно здрави тела
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 13:54
това че "мъжът е глава на жената" означава че мъжът в качеството си на "силният пол" е нормално да се грижи за жената, но това важи най-вече в вярата, където/в което отношение Госпос Исус Христос е най-малкото ходатай/осигурител на човеците пред Бога, докато мъжете е редно да бъдат застъпници/ходатаи на жените си пред Господ и пред Бог
то и аз засега не мога да представя веществени доказателства, но все пак е писано че ако двама или повече на брой човеци на земята се съгласят за каквото и да е Добро нещо в името на Исус, то ще бъде осигурено от Бога, така че, лично аз съм за Изцелението/Спасението на децата, които имат нужда..... - вие какво казвате?
"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо(т.е. Добро нещо), което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." Матей 18: 19-20
Последно редактирано от npp : 12-24-2011 на 13:46