.
Отговор в тема
Страница 2 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 126
    Повече от фен Аватара на evropeiski
    Още от новините 21 век:
    "Мъж души жена си с възглавница пред дъщеря им"
    "Мъж умишлено запали жена си"
    "Мъж убил жена си заради отказ да му направи закуска"
    и т.н.

ама иначе 21 век, всичко е ОК
    Последно редактирано от evropeiski : 12-20-2011 на 12:59

Мега фен
    лично аз никога не съм казвал че досега в 21 век всичко беше/е било наред, иначе би трябвало да е/бъде наред, но това зависеше от духовниците/вярващите, а за съжаление те така и не можаха да се мобилизират за това, защото повечето от тях отвхвърлиха Онзи, Който наистина е истинският Госпос Бог поради това че следваха разни човешки религии сиреч човешки религиозни традиции/предания/доктрини и така се оказаха недостойни като духовни служители пред истинският Господ Бог, защото никак не се насочиха право към Него, но си продължиха с човешките верчески/духовни системи - това наистина бе много жалко, но да се молиме и надяваме че те ще се обърнат трайно към Истинският.....

"не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина(т.е. на вярващите), а после и на езичника(т.е. а оттам/по този начин и на невярващите). Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра(или: към вярност), както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее". Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците(т.е. против всякакви верчески/духовни неправди/беззакония на онези човеци, които следват/практикуват/угаждат на такива), които препятствуват на истината(т.е. на Божието Слово/Св. Дух) чрез неправда(т.е. чрез неправедна вяра/духовност). Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви(сиреч, понеже са духовници/вярващи те най-малкото са длъжни да внимават относно верческите/духовните неща/работи - дългът им на такива го изисква). Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците(т.е. така щото, задълбочените/систематичните и професионалните вярващи) остават без извинение. Защото, като познаха Бога(т.е. защото сред като решиха да станат/след като станаха професионалните и задълбочените/систематичните вярващи), не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек(т.е. на човешка верческа/духовна слава), на птици(т.е. на несъвършенни/нечисти верчески/духовни възвишени неща), на четвероноги(т.е. на "зверове"/"666", сиреч на неправедни видове вяра/духовност) и на гадини(т.е. и нечисти/зли духове). Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях(сиреч, в "матрицата" на тяхната собствена неправедна вяра), - те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин." Римляни 1: 16-25
    Последно редактирано от npp : 12-20-2011 на 13:44

Мега фен Аватара на Concussion
    Ама какво значи 21-ви век, бе?! Времената се менят, хората сме си едни и същи, просто с различна култура и малко по-различни разбирания за нещата. Винаги са се случвали и вероятно винаги ще се случват такива неща.

^
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Какво ли щяхме да правим ако не беше ти, че да ни кажеш да не третираме жените като робини в 21-ви век? Сигурно щяхме да се държим като някои последователи на Абрахамския бог
    на него говорех
    Последно редактирано от evropeiski : 12-20-2011 на 13:48

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    Ама какво значи 21-ви век, бе?! Времената се менят, хората сме си едни и същи, просто с различна култура и малко по-различни разбирания за нещата. Винаги са се случвали и вероятно винаги ще се случват такива неща.
    21-век е последният век за царството на "тъмнината"/дявола/злото, защото сега в този век ще дойде "свършекът" на дяволското царство, а почти всеки може да каже че за разлика от предишните векове, 21-век е (или поне би трябвало да бъде) векът на развитата миролюбива цивилизация.....

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ...
    Айде да вземеш да млъкнеш, а?!

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    Още от новините 21 век:
    "Мъж души жена си с възглавница пред дъщеря им"
    "Мъж умишлено запали жена си"
    "Мъж убил жена си заради отказ да му направи закуска"
    и т.н.

ама иначе 21 век, всичко е ОК
    Оф, човек, споменаването на 21 век в поста на Гандалф, означаваше, че за 21 века все сме се научили, че жената не е робиня. Не го е казал, че понеже сме 21 век, значи такива неща не се случват. Какво се хвана за тоя век, не знам...

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ +1

desetobukvie
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Какво ли щяхме да правим ако не беше ти, че да ни кажеш да не третираме жените като робини в 21-ви век? Сигурно щяхме да се държим като някои последователи на Абрахамския бог
    --------------------------
    Последно редактирано от evropeiski : 12-20-2011 на 14:20

^ +1
    Отговор:
    Първо, поздравявам умствената акробатика, която току-що извърши със смело отхвърляне на перверзията на която трябва да подложиш съзнанието си, за да го изкривиш до толкова че да ................
    рече той.................
    Последно редактирано от evropeiski : 12-20-2011 на 14:57

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    --------------------------
    Лично аз просто се отказвам....смисъла да комуникирам с теб вече клони към нула.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

ок,

Мерси, че се включи в темата и си каза мнението по въпроса.
    .............................

.
    Съгласен съм с интерпретацията ѝ, толкоз. Какво е общото м/у двете ми мнения?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    На мнение съм,че брака като съюз трябва да води до равноправие в отношенито между половете мъж-жена и жена-мъж.Това е съюз в който и от едната и от другата страна се очаква взаимопомощ,рабирателство и тн.Това теоритично би трябвало да е брака,в който няма "шеф".
    Практически както и преди мен са писали нещата стоят по друг начин.Лично мнение е,че мъжът в конкретни ситуации е по-силната страна и не говоря за неговата физика.Мъжът трябва като поведение да водещият фактор във семейството,да е негов закрилник във всяко едно естество от финансово до морално.

Интересна е мисълта на Платон по отношение на любовта между мъжа и жената. Платон смята, че в началото хората са били едновременно мъж и жена, наречени андрогини. Техните сили и способности били толкова големи, че заплашвали властта на Боговете. Затова те ги разделили на два отделни пола-мъж и жена.Затова мъжът и жената не се чувстват цели, докато не намерят половинката си. А когато я открият, тогава мъжът и жената образуват едно цяло, наречено любов.
    Криле разпервам,а после ги размахвам,като ангел небесен.
    Високо в небето се издигам и с облаци бели аз се сливам.

Banned Мега фен
    не знам за мъжете ,но по-добре да нямате работа с жени зодия близнаци,че тя без дори да знае ще ти разбие чувствата и затрие от Земята.... като мен

Цитирай Първоначално написано от loveca777 Виж мнението
    не знам за мъжете ,но по-добре да нямате работа с жени зодия близнаци,че тя без дори да знае ще ти разбие чувствата и затрие от Земята.... като мен

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от nkboy Виж мнението
    Интересна е мисълта на Платон по отношение на любовта между мъжа и жената. Платон смята, че в началото хората са били едновременно мъж и жена, наречени андрогини. Техните сили и способности били толкова големи, че заплашвали властта на Боговете. Затова те ги разделили на два отделни пола-мъж и жена.Затова мъжът и жената не се чувстват цели, докато не намерят половинката си. А когато я открият, тогава мъжът и жената образуват едно цяло, наречено любов.
    това са глупости, защото Господ Бог не сътворява несъвършенни/"недодялани" творения, които после да преправя/доправя, иначе в противен случай Той щеше да бъде несъвършен/неправеден, мъжът и жената още от самото начало са били сътворени така, защото такава е природата на Бога, просто Сексът е една от чисто Божествените черти, затова пише че още от самото начало Бог сътворил човеците мъж и жена, иначе ако Сексът не беше Божествен/важен тогава Бог можеше да сътвори човеците самооплождащи се безполови

"И Бог каза: (Исусе, Сине Мой, нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ(т.е. според Съвършенната Любов); по Божия образ го създаде(т.е. според Божията Правда); мъж и жена ги създаде." Битие 1: 26-27,

"глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог." 1 Коринтяни 11: 3 - т.е. Бог осигурява съвършенно Блага реализация за човеците чрез Христос, давайки им най-доброто в това отношение, което включва двуполови(-те) взаимоотношения
    Последно редактирано от npp : 12-22-2011 на 21:39

Npp, да приемем, че Бог съществува, окей. Но защо всички същества, които той създава да са съвършени? Да не би сиамските близнаци с по две глави да са съвършени спрямо масовата част от хората, мм? Да не би бавноразвиващите да са съвършени спрямо хората без умствено изоставане? Да не би хората с шизофрения, депресия или друго психично заболяване на психиката да са съвършени спрямо хората без психически проблеми. Сори, но не съм съгласен с теб. Хм, а както казах въпросните андрогини са притежавали такава сила и такива способности, които са карали Боговете да се страхуват, значи те по някакъв начин са се доближавали до съвършенството, което обаче им е отнето.
    Криле разпервам,а после ги размахвам,като ангел небесен.
    Високо в небето се издигам и с облаци бели аз се сливам.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Мъжът трябвало да бъде глава на жената ? Моля ? Сериозно ли ? И защо така ? Да не би жената да няма собствена глава ?
    Колко самотни майки има, които възпитават и отглеждат децата си ?! Хайде като нямат мъж да легнат и да умрат, защото едва ли не няма кой да мисли вместо в тях !

Между половете има разлики, и мъжете, и жените имат своите качества, плюсове и минуси, но никой не може да ме убеди, че мъжа трябва да взима решенията вместо жената.
    Впрочем, за какви решения говорим изобщо ? Аз сама мога да избера как да обзаведа дома ни или да реша къде ще ходим на почивка през празниците. Какви решения трябва да взима той ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от nkboy Виж мнението
    Npp, да приемем, че Бог съществува, окей. Но защо всички същества, които той създава да са съвършени? Да не би сиамските близнаци с по две глави да са съвършени спрямо масовата част от хората, мм? Да не би бавноразвиващите да са съвършени спрямо хората без умствено изоставане? Да не би хората с шизофрения, депресия или друго психично заболяване на психиката да са съвършени спрямо хората без психически проблеми. Сори, но не съм съгласен с теб. Хм, а както казах въпросните андрогини са притежавали такава сила и такива способности, които са карали Боговете да се страхуват, значи те по някакъв начин са се доближавали до съвършенството, което обаче им е отнето.
    не е, всички дефекти/уродливости са причинявани от "тъмнината"/дявола чрез светът на верческото/духовното беззаконие, Бог никога не е създавал хора с дефекти/уродливости и въобще несъвършенства, Бог създава човеците като потребители, защото Един Администратор е достатъчен за цялата вселена, но основната Цел винаги е била Той да осигури съвършен вечен живот за всяка душа в възможно най-Съвършенната потребителска форма за душите, която е именно човешката, а онова за "андрогините" не е така, защото както вече казахме, Бог създава човеците за да бъдат единствено потребители, понеже за одушевените същества е невъзможно да бъдат съвършенни като Бога поради нищожният им капацитет, но също и защото не е възможно да има повече от един Администратор за цялата вселена, но за съжаление после дявола прелъстил ева и адам превръщайки ги в верчески/духовни беззаконници и успял да пороби цял свят на верческото/духовното беззаконие, лъжейки ги че те могат да бъдат равни на Бога по знание, власт и могъщество, но това е невъзможно защото както вече споменахме одушевените същества са с недостатъчен капацитет докато само истинският Бог е съвършенно голям в същото отношение

"не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките(т.е. нито един от човеците, наричани "малките" от Исус именно заради тяхният малък капацитет)." Матей 18: 14,

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона(т.е. на Бога и на "тъмнината"/дявола)." Матей 6: 24

Бог мжже да обнови/пресътвори всеки човек, който е с дефект(-и)/уродливост/сакатство до напълно здрава форма, зе Него дори е възможно бебетата с две глави да бъдат разделени в отделни напълно здрави тела
    Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 13:54

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Мъжът трябвало да бъде глава на жената ? Моля ? Сериозно ли ? И защо така ? Да не би жената да няма собствена глава ?
    Колко самотни майки има, които възпитават и отглеждат децата си ?! Хайде като нямат мъж да легнат и да умрат, защото едва ли не няма кой да мисли вместо в тях !

Между половете има разлики, и мъжете, и жените имат своите качества, плюсове и минуси, но никой не може да ме убеди, че мъжа трябва да взима решенията вместо жената.
    Впрочем, за какви решения говорим изобщо ? Аз сама мога да избера как да обзаведа дома ни или да реша къде ще ходим на почивка през празниците. Какви решения трябва да взима той ?
    това че "мъжът е глава на жената" означава че мъжът в качеството си на "силният пол" е нормално да се грижи за жената, но това важи най-вече в вярата, където/в което отношение Госпос Исус Христос е най-малкото ходатай/осигурител на човеците пред Бога, докато мъжете е редно да бъдат застъпници/ходатаи на жените си пред Господ и пред Бог

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    зе Него дори е възможно бебетата с две глави да бъдат разделени в отделни напълно здрави тела
    Ау, сериозно ли ?! А защо до сега не съм го виждала до го прави ?
    И аз мога с летящото килимче да прелетя над Тихия океан !
    Може той...явно само на думи може !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Ау, сериозно ли ?! А защо до сега не съм го виждала до го прави ?
    И аз мога с летящото килимче да прелетя над Тихия океан !
    Може той...явно само на думи може !
    то и аз засега не мога да представя веществени доказателства, но все пак е писано че ако двама или повече на брой човеци на земята се съгласят за каквото и да е Добро нещо в името на Исус, то ще бъде осигурено от Бога, така че, лично аз съм за Изцелението/Спасението на децата, които имат нужда..... - вие какво казвате?

"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо(т.е. Добро нещо), което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." Матей 18: 19-20
    Последно редактирано от npp : 12-24-2011 на 13:46

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си