Според мен, идеалният вариант е нещо средно. Другият приемлив са ЕСТЕСТВЕНИТЕ устни - независимо дали са малки или големи. "Напомпаните" водят до асоциации с орална любов. Когато видя жена с прекомерно напомпани устни, все едно си е сложила плакат "правя свирки наред"(съжалявам за грубия език, но точно така го асоциирам). Ако пък е гарнирано и със самочувствие, клонящо към безкрайност, такъв изглед свързвам с "работничките" от Околовръстното. Лятото се разходи из Мола едно мегатворение на съвременната естетическа медицина- устни и гърди(гърдите наполовина вън, с деколте "до пъпа"). Ако я видех на полугол плакат, щях да кажа, че е "секси". На живо, обаче, изглеждаше крайно пошло и неестествено. Вече си мислех, че я възприемам така, защото съм с жена ми, която веднага реагира:"гледай това чудо!". Но междувременно чух чисто мъжки коментари в този стил и разбрах, че часовникът ми е наред(не минава приказката за гроздето, защото нямаше вид на трудна мишена, ако изключим програма "минимум" от финансови изисквания, за задоволяване на безкрайните капризи на подобни жени).
От друга страна, много тънките устни развалят излъчването на жената и за мен са минус във външния вид.