Не всеки става за учител.
За да си учител се изисква най-вече търпение и дипломатичност.
В повечето случаи тези вражди между учениците и техните учители са защото са намесени вече лични отношения, което е абсурдно.
Аз самата съм се сблъсквала с какви ли не проблеми свързани с учителите. За някои аз съм си виновна, а други са се породили от това, че държа на принципите си и не бих потъпкала гордостта си заради нещо, което някой учител се опитва да ми наложи. С някои от тези учители се караме в часовете, но след училище сме си на 6. Обаче съм се сблъскавала и с учители, които извън училище се заяждат буквално (!!!) с мен, опитвайки се да се изкарат по-големи. И те са по-големи, но не това е начинът да се показва. Ученикът винаги е в по-неизгодната позиция, за това му се втълпява, че трябва да мълчи и да прави, каквото му се казва. И когато се появи някой, който не е съгласен с наложеното от учителя, нормално е да възникне спор. Лошо е само, че някои учители го приемат твърде лично и започват да правят циркове. Има и такива, които бързо се справят с тези проблеми и след това всичко отново върви добре.