.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Музика.подсъзнание?

Здравейте!
    Проблемът ми е малко по-философски.
    Кой съм аз? Едно нормално 15 годишно момче, което учи, не е гадняр с съученици и на пръв поглед неразличаващо се от масата. За беда обаче в училище доста ,,хейтъри'' не ме наричат по име, а с прозвището-,,ъндърграунда''.(!)Защо? Ами,,проблемът'' бил, че слушам блек метъл и съм бил измет.(!)(http://www.youtube.com/watch?v=58o17dnB6hk)
    Аз никога не съм споделял вижданията на музикантите.За мен това е само музика. Но дори момичетата, с които съм общувал, казват, че не можело да не съм в крак с модата(един техен аргумент е, че любимата ми песен е от 1994).
    Въпросът ми е: Дали музиката(отново казвам-не възгледите на даден изпълнител) биха попречили на бъдещите ми отношения с момичета? Или просто тези, с които съм общувал, са с грешно мислене?
    Приемам всякакви мнения, надявам се да не съм ви бил досаден.
    Мерси

Голям фен Аватара на Stan4o123
    Град
    Sofia
    Пич...един съвет от мен - много си млад,че да се "депресираш" заради това...ще ти кажа за моя опит - сега съм на 20,но и аз като теб съм почитател на рока и разновидностите му.Това винаги ми е създавало конфликти с средата,защото всички около мен винаги са били чалгаджии,което според мен си е абсурдно - не може всички да харесват ... айде няма да използвам епитети,въпросът е друг - струва ли си да изневеряваш на себе си(единственото константно нещо в живота ти ще си си ти - хората идват и си отиват),за да се харесаш на група малоумници,какво удоволетворение ще ти донесе това?Ще пасваш на средата,но няма да е заради теб,а заради някаква фракция на теб...ето,сега съм студент,всички около мен се напиват и чалгясват,постоянно повтаряйки колко е яко и не знам си още какво.Не можеш да променяш другите,не се и опитвай,дръж си на себе си - ти си най-важният в твоя живот,обичай всичко в себе си - вкусът ти,животът ти,не се стреми да бъдеш различен,но ако все пак си - приеми се такъв,не се притеснявай,ето и аз не съм чалгар,слушам "мелодичен дет",но това не ми пречи по никакъв начин да си имам познати и приятели чалгари,даже и момичета,които си падат по мен(абсолютни чалгарки).
    Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.

Stan4o123 е прав. Ще си слушаш, каквато музика на теб си ти харесва. Плюс това рокенролът е религия. Това е начин на живот. Аз слушам нонстоп жица и нямам проблеми с никого. В началото приятелите ми подхвъляха някакви коментари от типа "как може да го слушаш това, те не пеят ми само викат и etc.". Та слушай си метъл, колкото искаш. Не мисля, че това ще ти попречи някак. А за прякора, може би те наричат така, заради облеклото. Нали не си от тези метъли, които през лятото носят кубинки и са облечени целите в черно все 1 се връщат от погребение ?

Повече от фен Аватара на Meoww
    Абе.... остави ги тези момичета, които са ти казали, че не може да не си в крак с модата. Очевидно може, и още по-очевидно е , че те не са от твоята порода. Намери си хора с твойте интереси, не е нужно да си в крак с модата за да те харесват,а да бъдеш себе си с хората, които обичаш, и които те обичат

Голям фен Аватара на sunman
    Град
    Гоце Делчев
    Колега,няма за какво да се притесняваш! И аз съм във същото положение! И аз слушам рок(даже някои песни са ми от 3-те) ,обаче на мен не ми пука и това е!
    Rock n Roll!!!!!!!!!

Banned Мега фен
    съгласна с мненията.. и какво значи да не си в крак с модата,да не би музиката,която слушаш да те прави ''модерен'' и да си ''в крак с модата'' .. сега се сетих преди няколко години една такава ситуация беше станала - предполагам всички го помните.. та тогава 70% от чалгарите изведнъж започнаха да слушат хаос ;д.. та.. такава беше модата и заради едната мода почти всички започнаха да сл. др стил музика. което е смешно ;д ..

Супер фен Аватара на LeprikonA
    все още асимилирам как, разбираш ли, не е модерно и не си човек, ако не слушаш само музика от преди 2 секунди. срам, ей срам.
    изобщо да не им обръщаш внимание, аз бях в същото положение, само че към мен вървяха по-пикантни епитети. просто си заобиколен от такива, чиято цел в живота е да са "готяни" и няма смисъл изобщо да им обръщаш внимание. а относно момичета, хич не си попаднал на свестни. ако такава им е преценката за музиката, само мога да си представям какво ли са като хора. ама не искам.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Цитирай Първоначално написано от totalmk Виж мнението
    А за прякора, може би те наричат така, заради облеклото. Нали не си от тези метъли, които през лятото носят кубинки и са облечени целите в черно все 1 се връщат от погребение ?
    В училище съм с униформа и съм с къса коса. Плюс това рядко обличам метъл тениска

Спокойно, ще попаднеш на по - умни хора.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от NecroButcher Виж мнението
    Здравейте!
    Проблемът ми е малко по-философски.
    Кой съм аз? Едно нормално 15 годишно момче, което учи, не е гадняр с съученици и на пръв поглед неразличаващо се от масата. За беда обаче в училище доста ,,хейтъри'' не ме наричат по име, а с прозвището-,,ъндърграунда''.(!)Защо? Ами,,проблемът'' бил, че слушам блек метъл и съм бил измет.(!)(http://www.youtube.com/watch?v=58o17dnB6hk)
    Аз никога не съм споделял вижданията на музикантите.За мен това е само музика. Но дори момичетата, с които съм общувал, казват, че не можело да не съм в крак с модата(един техен аргумент е, че любимата ми песен е от 1994).
    Въпросът ми е: Дали музиката(отново казвам-не възгледите на даден изпълнител) биха попречили на бъдещите ми отношения с момичета? Или просто тези, с които съм общувал, са с грешно мислене?
    Приемам всякакви мнения, надявам се да не съм ви бил досаден.
    Мерси
    Не брат можеш да си я слушаш колкото си искаш, но да не се ограничаваш само с нея.Да не се влияеш от нея като изглеждаш и се обличаш като метъл и т.н
    Последно редактирано от funkey : 12-23-2011 на 18:29

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Съвсем нормално е да се сдухваш! В такава възраст си. Тепърва ще се сблъскваш с глупости и хора, които си мислят, че много разбират. Въпросът е да не изневеряваш на себе си, за щото ще намериш средата си. Това, че са на брой повече от теб, не ги прави правите. Това е относително, защото всеки разсъждава от своята си гледна точка.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Споко, пич .. Слушай си каквото те радва и грам да не ти пука за мнението на другите .. ;] Все пак всеки с вкуса си, независимо дали към музиката, начина на обличане и т.н. Пък след време ще срещнеш и някоя сродна душица, която най-накрая ще те разбере без да ти мрънка, че не си в 'крак с модата'.
    Пък и не е ли по-хубаво някое незабравимо рок или метъл хитче от 90-те отколкото чалга-еднодневка, която след максимум месец вече никой няма да помни ?! ^^
    It's Cute How Stupid You Are ^^

Супер фен Аватара на someonerandom
    Обкръжението ти е такова.И не че са кофти хората,просто са недорасли.И с леко объркани приоритети.Има време,дишай.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Едно момиче,ако ще те харесва ще те харесва за това,което си. Не ти трябва друго.
    Слушай си хубавата музика и ги остави да се развиват "модерните" селячета.
    Последно редактирано от Azoria : 12-23-2011 на 20:47
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Голям фен Аватара на Slashy
    Град
    Варна
    Съгласна съм с мненията на другите, пък и всъщност има доста момичета, които харесват и тоя тип музика.
    (Аз сега се замислих за себе си...слушам музика дори от 50те, да не говорим, че и класическа си пускам понякога. Но като споделя с някого, никой не ми е казвал нещо тъпо. )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си