- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Стефан Тафров: Постепенно се отърсваме от комплексите си
През цялото време се опитвам да ти обясня, че България не е само София
Северозападна България може да има много разнообразни работни позиции, но въпроса е дали заплатите там отговарят на нуждите на едно домакинство
Тук изобщо не стaва дума за мен и за теб, а като цяло. Ако всеки тръгне към София нали се сещаш какво ще стане и там...... и как подяволите да работиш ефективно с тия нижави заплати и отношението на начaлниците към теб, просто няма откъде да ти дойде стимула !
Много добре знаеш, че нито България, нито в частност София имат потенциала да направят тези неща дето говориш. Ние се чудим откъде да урежем бюджета та парите да стигнат за пенсии и да си платим дълговете, които сме натрупали, а ти говориш да се наливат пари и тн. тия пари няма да паднат от небето. И за какви милиони софиянци ми говориш ? Колко милиона е София ? А колко от тях са трудоспособни ? А колко от тях работят ? А колко от тях са в сивия сектор ? И какво остава пак нищо....
В Бълагрия има достатъчно кадърни и изучени хора или поне имаше... Ама явно на хората им писна да седят и да чакат нещо в тази държава да се промени и много от тях си хванаха чантичката и забегната към чужбина.
Не мислиш ли, че държавата трябва да направи нещо тези хора да не бягат от нея ? Не трябва ли държавата да се погрижи да има добри заплати за тези кадърни и знаещи хора ? По какъв начин един човек с добро образование може да бъде стимулиран да остане в България ?
И защо да не се скатаваш и да си бъркаш в носа като знаеш, че накрая на месеца шефа пак ще измисли нещо да ти резне от и без туй мизерната заплата. Като виждаш, че в тая държава просперират само гъзолизците и хората с връзки..... естествено е да се скатаваш като знаеш, че нито
ще ти вдигнат заплатата,нито ще те похвалят и нито ще се развиеш във въпростното поприще, защото видиш ли тия места се пазят за гъзолизците и хората с позиции.
Не ме разбирай погрешно, говоря като цяло.
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Ето го, още един турчин.
Ами, например заради това:
КАЗАРМАГЕДОН:
http://edno.info/f/showthread.php?t=1111
Заради 500-те години турско робство, заради кланетата и потисничеството, заради ДПС, заради днешните действия на турската държава и тайните им служби.
Ако не бяха турците, също и комунистите, и в София щеше да има класа с европеизирани дядовци.
На това мнение съм и аз, както вече обясних.
София е с официално население 1 200 000, но с реално живеещи около 2 милиона. Това е значителна част от населението на България, концентрирана на прекалено малко пространство. И те плащат данъци.
А откъде ще дойдат парите? Чрез икономическо развитие. Трябва да се разработват неразработени икономически възможности и пазарни ниши. Съществуващите вече трябва да се оптимизират, а това е свързано и с ефективността на труда, която при българите за съжаление е много ниска. Ние нямаме петрол и други природни богатства, но това не означава, че не можем да развиваме индустрия, услуги, туризъм.
Знам, че е трудно, знам, че хората нямат мотивация да са по-ефективни и знам, че това идва от най-високо ниво - дори и висшите ръководни кадри си бъркат в носа. Това ТРЯБВА да се промени. Заплатите няма да станат по-високи, ако не се подобри производителността.
Това е основният проблем на българина. Неефективност. Това е болест, от която страдаме всички и най-очевидна става тя, когато отидем в чужбина. Неефективността води не само до бавноразвиваща се икономика, но и до нещастни индивиди. Хората не изпитват задоволство от свършената си работа, а ако имат срочна работа често работят и по нощите и по уикендите, което им изяжда свободното време за спорт, забавление, време със семейството и време за хобита. Хората стават страхливи, депресирани, болнави, започват да пият, отношенията им с близките не вървят. Впоследствие и се озлобяват, националната им гордост изчезва заедно с чувството за единство със сънародниците им.
Не чакайте нищо от политиците, пределно ясно е, че нищо няма да получите от тях. Задайте си въпроса - аз с какво допринасям за това нещата да се подобрят? Аз достатъчно кадърен ли съм в това с което се занимавам? И се променете в такава посока, че сами да сте доволни от себе си.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Приятел, гледам, че си оптимист и се хубави работи говориш ама реалността в Бг е такава, че ни трябва чудо за да се оправим. Колкото и позитивен да е един човек, рано или късно започва да гледа реално на нещата.
Законът е закон,
но той врата в полето е
Работата е там, че аз не ви призовавам да гледате оптимистично на нещата. Призовавам ви да гледате реалистично. Вие гледате песимистично. Факт. Огледайте се, оценете обстановката, вижте какво имаме и какво нямаме. На базата на това което имаме мислете как да се сдобием с това, което нямаме.
Ако ви мързи, поне не пречете на хората, които мислят да го правят.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Ама ти не разбираш, че нищо не зависи от дребните хорица като нас. няма да се повтарям написал съм мнението си в предния пост
Законът е закон,
но той врата в полето е
Тук е основното ни разногласие, защото аз смятам, че всичко зависи именно от дребните хорица като нас. Аз пък ще се повторя: ако един човек се промени, няма да промени системата, но за да се промени системата, трябва всеки един човек да се промени. Просто е задължително условие. Ако се променим може и нищо да не се промени, но ако не се променим, СЪС СИГУРНОСТ нищо няма да се промени. И обобощавам какво трябва да променим:
1. Преодолейте комплексите си
2. Работете усърдно и ефективно за собственото си здраве и щастие
3. Посветете се на това да станете по-качествени хора
4. Обичайте Родината си и бъдете единни с народа си
*съгласява се*
Законът е закон,
но той врата в полето е
Кой ще е новия сингъл на Гага според вас?
Бас ловя, че е Шайза