.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Мега фен
    През цялото време се опитвам да ти обясня, че България не е само София
    Северозападна България може да има много разнообразни работни позиции, но въпроса е дали заплатите там отговарят на нуждите на едно домакинство

Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    Каква може да е ролята на София? Ти като млад човек можеш да отидеш там да учиш и да работиш. Вярно, ще допринесеш за обезлюдяването и изтичането на мозъци от твоя град. Но пак е по-добре така отколкото да останеш и да си вечно недоволен от ниските си доходи или пък да си безработен. Ако повече хора работят и тези, които работят, работят по-ефективно, развитието ще се ускори неминуемо.
    Тук изобщо не стaва дума за мен и за теб, а като цяло. Ако всеки тръгне към София нали се сещаш какво ще стане и там...... и как подяволите да работиш ефективно с тия нижави заплати и отношението на начaлниците към теб, просто няма откъде да ти дойде стимула !

Какво друго може да даде София? Може да осигури средствата за развитие на други региони. Ако се изнесе производството от там в други градове (за това си има достатъчно аргументи), ще се отворят разнообразни работни места и другаде. Ако се подобри транспортната инфраструктура (с данъците на милиони софиянци), хората от малките населени места ще могат лесно и бързо да ходят на работа в по-големи и да се връщат вечер в родното село или градче. Ако по селата живеят не само пенсионери, ще се появят и магазини и училища и лекарски кабинети и възможности за развлечение там. Съответно нови работни места.

Ето това е един сценарий. Сигурно има непреодолими проблеми пред него на този етап, но си струва поне да се обмисли.

Много добре знаеш, че нито България, нито в частност София имат потенциала да направят тези неща дето говориш. Ние се чудим откъде да урежем бюджета та парите да стигнат за пенсии и да си платим дълговете, които сме натрупали, а ти говориш да се наливат пари и тн. тия пари няма да паднат от небето. И за какви милиони софиянци ми говориш ? Колко милиона е София ? А колко от тях са трудоспособни ? А колко от тях работят ? А колко от тях са в сивия сектор ? И какво остава пак нищо....

Колкото за това, че няма аз и ти да го решаваме - тук ти ТРЯБВА да грешиш. Ако сам човек се промени, няма да окаже никаква промяна, но за да има глобална промяна, индивидът задължително трябва да се промени. Ако не си мръднем пръста, да, няма да играем никаква роля. Ако сме некадърни, трябва да станем кадърни. Ако си кажеш "стига вече оплакване" и си седнеш на гъза, изучиш се, или ако не ти се учи, просто започнеш да работиш съвестно, без да си бъркаш в носа и да се скатаваш, ще ти бъде по-добре. Ако голямата част от обществото започне да го прави, след 10-20 години (ако разбира се не изчезнем като етнос), ще имаме държава със западноевропейски стандарт за нашите деца.
    В Бълагрия има достатъчно кадърни и изучени хора или поне имаше... Ама явно на хората им писна да седят и да чакат нещо в тази държава да се промени и много от тях си хванаха чантичката и забегната към чужбина.
    Не мислиш ли, че държавата трябва да направи нещо тези хора да не бягат от нея ? Не трябва ли държавата да се погрижи да има добри заплати за тези кадърни и знаещи хора ? По какъв начин един човек с добро образование може да бъде стимулиран да остане в България ?
    И защо да не се скатаваш и да си бъркаш в носа като знаеш, че накрая на месеца шефа пак ще измисли нещо да ти резне от и без туй мизерната заплата. Като виждаш, че в тая държава просперират само гъзолизците и хората с връзки..... естествено е да се скатаваш като знаеш, че нито
    ще ти вдигнат заплатата,нито ще те похвалят и нито ще се развиеш във въпростното поприще, защото видиш ли тия места се пазят за гъзолизците и хората с позиции.
    Не ме разбирай погрешно, говоря като цяло.
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Banned Фен
    Ето го, още един турчин.

Ами, например заради това:

КАЗАРМАГЕДОН:
    http://edno.info/f/showthread.php?t=1111

Заради 500-те години турско робство, заради кланетата и потисничеството, заради ДПС, заради днешните действия на турската държава и тайните им служби.

Ако не бяха турците, също и комунистите, и в София щеше да има класа с европеизирани дядовци.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    Пейн, по принцип те уважавам, най-малкото защото ти пука за държавата и можеш да разсъждаваш, но някои от нещата, които казваш, са откровено неверни.

Развитието може и да се ускори, но масата няма да го усети, нито ще заживее по-добре. България не е бедна държава, напук на всички приказки. Във физиката има един такъв закон - енергията никога не се губи, само преминава от един вид в друг. Същото е и с парите в условията на капитализъм. Парите в държавата не са се изгубили, просто са сменили притежателите си. Каквото и да става в тази държава (и изобщо в света като цяло), едно е сигурното - бедните ще стават все повече и по-бедни, а богатите, съответно, по-многобройни и по-заможни. Това е в генезиса на капитализма като строй, това е същността му. Капитализъм - капитал, тоест пари. Богатите са тези, които диктуват, бедните нямат право на глас, тоест имат, но той е глас в пустиня. Социализма (и комунизма) е пълната противоположност и най-много се доближава до перфектният политически и икономически строй. Ключовата дума при него е хуманизъм - той работи за човека и е насочен към човека. Проблема е че се реализира изключително трудно, причините са много, най-главната е тоталната неосъзнатост на хората, както и лакомията. Капиталистите нямат интерес от социално равенство, нито от осъзнат народ, те имат нужда от стадо овце, от което да крадат и на което да хвърлят прах в очите. Те искат да работим за тях, да ги носим на гърба си, а в замяна на това ни хвърлят трохи. Не защото ги е жал за нас, а за да не умрем от глад и да няма от кого да крадат. Те ни принуждават да взимаме заеми и да си купуваме все повече и по-скъпи неща, от които дори нямаме реална нужда, само за да им пълним джобовете. Ето това е съвременното общество. Много хора се заблуждават, че живеем в демокрация, това са глупости, демокрацията не може да бъде строй, съвременните строеве на управление са само два - капитализъм и социализъм (и техните разновидности). Демокрация означава буквално преведено "народовластие", власт на масите и може да бъде реализирана само при социализма, тъй като при капитализма, както вече казах, народа няма и не може да има реална власт. Докато тези неща не се проумеят не само България ще затъне, а и целия свят. Алчността и завистта ще унищожат човечеството.
    Няма смисъл да продължавам, понеже в кофата, от доста време насам, се навъртат предимно малоумници, на които ставащото в страната и света, им е напълно безразлично и безинтересно. Все пак, който се интересува и иска, може да прочете "Капиталът" на Карл Маркс, тази книга е била и ще бъде поглед в бъдещето. Ето и един цитат от там:

"Собствениците на капитала ще стимулират работническата класа да купува все повече и по-скъпи стоки, къщи и технологии, ще ги насърчават да вземат повече и по-скъпи кредити, докато техният дълг стане непоносим. Неплатеният дълг ще доведе до фалит на банките, които ще трябва да бъдат национализирани, а правителството ще трябва да поеме по пътища, които евентуално ще доведат до комунизъм."
    Евала пич, прекланям ти се
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    През цялото време се опитвам да ти обясня, че България не е само София
    На това мнение съм и аз, както вече обясних.

Много добре знаеш, че нито България, нито в частност София имат потенциала да направят тези неща дето говориш. Ние се чудим откъде да урежем бюджета та парите да стигнат за пенсии и да си платим дълговете, които сме натрупали, а ти говориш да се наливат пари и тн. тия пари няма да паднат от небето. И за какви милиони софиянци ми говориш ? Колко милиона е София ? А колко от тях са трудоспособни ? А колко от тях работят ? А колко от тях са в сивия сектор ? И какво остава пак нищо....
    София е с официално население 1 200 000, но с реално живеещи около 2 милиона. Това е значителна част от населението на България, концентрирана на прекалено малко пространство. И те плащат данъци.

А откъде ще дойдат парите? Чрез икономическо развитие. Трябва да се разработват неразработени икономически възможности и пазарни ниши. Съществуващите вече трябва да се оптимизират, а това е свързано и с ефективността на труда, която при българите за съжаление е много ниска. Ние нямаме петрол и други природни богатства, но това не означава, че не можем да развиваме индустрия, услуги, туризъм.

В Бълагрия има достатъчно кадърни и изучени хора или поне имаше... Ама явно на хората им писна да седят и да чакат нещо в тази държава да се промени и много от тях си хванаха чантичката и забегната към чужбина.
    Не мислиш ли, че държавата трябва да направи нещо тези хора да не бягат от нея ? Не трябва ли държавата да се погрижи да има добри заплати за тези кадърни и знаещи хора ? По какъв начин един човек с добро образование може да бъде стимулиран да остане в България ?
    И защо да не се скатаваш и да си бъркаш в носа като знаеш, че накрая на месеца шефа пак ще измисли нещо да ти резне от и без туй мизерната заплата. Като виждаш, че в тая държава просперират само гъзолизците и хората с връзки..... естествено е да се скатаваш като знаеш, че нито
    ще ти вдигнат заплатата,нито ще те похвалят и нито ще се развиеш във въпростното поприще, защото видиш ли тия места се пазят за гъзолизците и хората с позиции.
    Не ме разбирай погрешно, говоря като цяло.
    Знам, че е трудно, знам, че хората нямат мотивация да са по-ефективни и знам, че това идва от най-високо ниво - дори и висшите ръководни кадри си бъркат в носа. Това ТРЯБВА да се промени. Заплатите няма да станат по-високи, ако не се подобри производителността.

Това е основният проблем на българина. Неефективност. Това е болест, от която страдаме всички и най-очевидна става тя, когато отидем в чужбина. Неефективността води не само до бавноразвиваща се икономика, но и до нещастни индивиди. Хората не изпитват задоволство от свършената си работа, а ако имат срочна работа често работят и по нощите и по уикендите, което им изяжда свободното време за спорт, забавление, време със семейството и време за хобита. Хората стават страхливи, депресирани, болнави, започват да пият, отношенията им с близките не вървят. Впоследствие и се озлобяват, националната им гордост изчезва заедно с чувството за единство със сънародниците им.

Не чакайте нищо от политиците, пределно ясно е, че нищо няма да получите от тях. Задайте си въпроса - аз с какво допринасям за това нещата да се подобрят? Аз достатъчно кадърен ли съм в това с което се занимавам? И се променете в такава посока, че сами да сте доволни от себе си.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Мега фен
    Приятел, гледам, че си оптимист и се хубави работи говориш ама реалността в Бг е такава, че ни трябва чудо за да се оправим. Колкото и позитивен да е един човек, рано или късно започва да гледа реално на нещата.
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Град
    Аахен
    Работата е там, че аз не ви призовавам да гледате оптимистично на нещата. Призовавам ви да гледате реалистично. Вие гледате песимистично. Факт. Огледайте се, оценете обстановката, вижте какво имаме и какво нямаме. На базата на това което имаме мислете как да се сдобием с това, което нямаме.

Ако ви мързи, поне не пречете на хората, които мислят да го правят.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Мега фен
    Ама ти не разбираш, че нищо не зависи от дребните хорица като нас. няма да се повтарям написал съм мнението си в предния пост
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Град
    Аахен
    Тук е основното ни разногласие, защото аз смятам, че всичко зависи именно от дребните хорица като нас. Аз пък ще се повторя: ако един човек се промени, няма да промени системата, но за да се промени системата, трябва всеки един човек да се промени. Просто е задължително условие. Ако се променим може и нищо да не се промени, но ако не се променим, СЪС СИГУРНОСТ нищо няма да се промени. И обобощавам какво трябва да променим:

1. Преодолейте комплексите си
    2. Работете усърдно и ефективно за собственото си здраве и щастие
    3. Посветете се на това да станете по-качествени хора
    4. Обичайте Родината си и бъдете единни с народа си

Мега фен
    *съгласява се*
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    Ама ти не разбираш, че нищо не зависи от дребните хорица като нас. няма да се повтарям написал съм мнението си в предния пост
    Ето това е грешното мислене "Не искам на мен да ми е добре,искам на Вути да му е зле...."
    Creative Technologie

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Кой ще е новия сингъл на Гага според вас?
    Бас ловя, че е Шайза

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си