- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да оправя нещата?
Така... Влюбен съм в едно момиче от близо 2 години. Познаваме се още от старото ни училище, но се сближихме в 8ми клас, като се озовахме в един и същи клас. За това време се случиха много неща. Първо бяхме доста близки. Не съм сигурен дали ме е харесвала някога, но от държанието и си мисля че е имало нещо. Миналото лято се отлепи от най-добрите си приятелки (с които дори като излизат не се разделят) за да си говори с мен, а в следващия момент ми пожела "приятна ваканция". После замина за няколко седмици в Италия, но аз не се отказах, писахме си, докато изведнъж тя спря да ми отговаря. Отказах се от нея и почти я бях забравил, когато към края на лятото ми писа пак... Бях ядосан и не отговорих нищо. Спряхме да си говорим изобщо, докато не дойде поредната училищна екскурзия. Там тя беше подпийнала и дойде при мен, говорихме си доста, след това като че ли пак се сближихме за известно време. Тя обаче започна да се движи с разни отрепки, които не мога да понасям. Знам, че и аз имам вина, но един ден се скарахме точно заради нещастниците, с които се движеше, а не обръщаше внимание на тези, на които им пука за нея... Скарахме се и оттогава не си говорим. Мислех си, че така ще е най-добре, но не мога да я забравя, особено като я виждам всеки ден в даскало. Не знам какво да направя или кажа, че да си проговорим пак. Разправяла на приятелките си как и било мъчно, че не си говорим и т.н, но ако наистина е така защо не направи първата стъпка тя? Дали е имало нещо, или просто съм й бил "добро приятелче"... Наистина не знам какво да правя, ще се радвам да чуя някакви съвети.
За да има нещо, първо трябва да си минал през етапа "добро приятелче". Ама явно "гордостта ти" е оплескала нещата.
Отиди при нея и се сдобрете, стига си се държал като госпожичка в цикъл. Иначе си стой и си гледай отстрани жално, някой да прави първата крачка вместо теб.
Разправяла на приятелките си как и било мъчно, че не си говорим и т.н, но ако наистина е така защо не направи първата стъпка тя?
Може би тя чака точно това. Ти да я заговориш първи.
детска история.
стига с тая гордост бе момче
ходи да си поговориш с нея, все пак сте в един клас. Ама не да и пишеш детски работи и тя да не ти отговаря, а един нормален разговор очи в очи, където ще можеш да и видиш реакцийте и да прецениш дали си струва.
не мислиш ли, че е време ?
вземи се сдобри с нея наистина и започни да и даваш сигнали за чувствата си. тя иначе от къде да знае, че изобщо ги има.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."