- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- "Най-неприятното съсловие са гейовете"
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Айде бе брато. Гледай колко е лесно. Аз имам разни такива неща в компа също.
Гледаме само книгите.
От раз ми идват няколко заглавия:
Bart D. Ehrman - God's Problem
Bart_D._Ehrman_-_Misquoting_Jesus
Jesus.Interrupted-Bart.D.Ehrman
Friedman_Who Wrote the Bible
Karen Armstrong - A History Of God (Religion - Theology - Judaism - Chritianity - Islam)
The-Lost-Christianities
Вземам от тях едно и глей колко информация ми излиза:
мога да видя в уикито какво пише за нея, някаква странична информация, критики и похвали, хората как са я оценили, информация за автора, някакви негови лекции и интервюта в ютюб и това само за пет секунди!
https://www.google.com/search?q=Misq...ient=firefox-a
БУКВАЛНО само и единствено пейстнах едното име в гугъл и ми излезе абсолютно всяка една информация от изброените горе!
Ако пък искаш и цялата книга просто влизаш тук и си я сваляш директно:
http://search.4shared.com/q/1/Misquo...0Jesus?view=ls
(aко ти пищи антивирусната спокойно)
Гледай какво съкровище от пълна и ясно проследима информация ти давам аз, а ти дори едно заглавийце не сложи.
Аре ти 500 книги имаш, едно заглавие не е толкова много.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
за съжаление досега книгите относно вярата/духовността бяха най-големият бълвоч, никъде там няма чисто достоверно Предание, това е нещо като джунгла, в която човек може да се лута до безкрай без да намери правилната вяра в истинският Господ Бог, такава е дяволската игра, там господарят е дявола, а силата му е именно в знанията основани на верческата/духовната заблуда/измама.....
^
това е част от анотацията на книгата: ''Макар че усилията на Дарвин да атакува християнството са успели да навредят на обществото, креационистите имат солидни свидетелства, с които разобличават еволюцията като фалшива философия.''
След като си чел книгата, според теб, защо тези солидни доказателства не бъдат използвани да се разреши случая http://en.wikipedia.org/wiki/Creatio...blic_education ? И защо в крайна сметка ''In the United States, the Supreme Court has ruled the teaching of creationism as science in public schools to be unconstitutional.'' ? Все пак след като са открити тези СОЛИДНИ сведения, не би трябвало учените да твърдят обратното или пък съдът да отсъжда против креационизма. Ако приемем, че това по никакъв начин не би трябвало да ни накара да се съмняваме в достоверенността на тези доказателства, то какво ни остава да заключим? (Не ти искам доказателства, каква е твоята теория? Ако може без разни конспирации против християнството.)
Няма такива книги, защото ''достоверното предание'' ти си си го измислил, мнението на бог е твоето мнение, затова ти се струва, че книгите, свързани с него, не са правилни. Проблемът не са книгите, а че това което ти наричаш ''истински духовен бог'' си ти и твоите лични вярвания, а всичко, което ги отрича или просто е различно е заблуда и измама от дявола. Не се учудвай, че ти е трудно да разбереш толерантността, просто ти автоматично свързваш всичко различно от твоето мнение с ''дяволска игра'', както ти каза.
Aма вие тука наистина не знаете какво е спор ?!
Та пак питам - защо сте толкова убедени, че хомосексуалността е болест, причинена било то от липса на тестостерон, от случайно появил се ген, или от по-силен удар в стената ?!
Малоумни ли сте ?! Съкровената ви Библията обяснява ли защо при животните също се появява това явление..
Нее.. сладката ви книжка казва "обичай ближния", но не го докосвай! Докоснеш ли го, погалиш ли ръката му, или го целунеш по бузата тогава автоматично се превърщаш в грешен, дяволско изчадие и тн и тн..
И великия Джордж Карлин каза много правилно: "Но той ви обича!"
Абе я дай някое друго заглавие, че на това няма нищо.
Книгата не мога да я изтегля от сайта от който съм си дърпал всичките мои, нито от пайрътбей, нито от гугъл.
Не пише нищичко за нея в уикипедия.
Автора също го няма там или в ютюб.
Само някакви призраци.
Отделно и че оценката не е кой знае колко хубава, а и ревютата далеч не са ласкави. Честно казано при положение че не мога да я прочета и трябва да се доверя на тази информация не виждам нищо, което да пипне даже нещо, което е подкрепено от повече от 90% от учените на планетата.
В крайна сметка само книгата която аз сложих за пример е с много по-добри такива показатели:
за автора си има инфо в уикипедия и разни сайтове, че и лекции и интервюта в ютюб бол
за книгата също има много информация и може да се изтегли от много сайтове
а за разликата в броят покупки, оценки, цена и ревюта е направо смешно
http://www.amazon.com/Darwins-Demise.../dp/089051352X
http://www.amazon.com/Misquoting-Jes.../dp/0060738170
Гледай брат петстотин срещу по-малко от 30?
Moят автор е професор по теология, който говори за теология, а твоят e някакъв, който май дори няма висше образование с коавтор някакъв медицински асистент, който говори за геология????
Сериозно, сравни ги:
http://www.amazon.com/Bart-D.-Ehrman...ntt_dp_epwbk_0
http://www.amazon.com/Joe-White/e/B0...ntt_dp_epwbk_0
и
http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_White
http://en.wikipedia.org/wiki/Bart_Ehrman
Това не е уважително, особено при положение че книжката дето дадох за пример изобщо не е от калибъра на ИЗВЕСТНИТЕ, големи писания на Хиченс, Доукинс и тн.
Твоята само заради гръмкостта на заглавието си трябва да е с повече покупки (80-90% християни трябва да четът повече книги от 10-15% атеисти само по-логика).
Дай някое друго заглавие или я пусни да я дръпна че да видя сам за какво става въпрос.
Това изглежда малко неуважително все пак - едно е да ти дам някоя хубава книжка за пример, защо смятам това и онова за християнството и е друго да ти сложа ей такъв боклук:
ако не ти се губи време направи едно скрийкапче на 600-те си книги (или колкото се събират в прозореца) и аз сам ще си се занимая.
ПС Все пак благодаря за усилието, оценявам го![]()
Последно редактирано от gandalfepi4 : 01-10-2012 на 09:15
The Bird of Hermes
Извинявам се, явно аз имам странни изисквания. Доста повече ми харесва да чета нещо, написано от професор (ако ще и да е не по тази специалност) вместо от някакъв къмпинг пич, но усещам че въпросната книга адресира въпросът само с един параграф, който е не само грешен, но и е базиран на семантика вместо на биология.
Даже се чувствам неудобно вече. Моля те не си играй заради моите откачени изисквания с отделни книги.
Наистина просто направи един скрийшот на колкото се побират на екрана книги от компа ти и аз сам ще поразгледам.
print screen
paste в paint-a
upload и post
Толкова, не се занимавай с отделни заглавия и моите лимитации и капризи.
Няма защо да те мъча по няколко поста, само ги снимай не като рар файл както преди, а като отделни файлове и въпроса ще бъде напълно и окончателно прекратен от моя страна.
ПС искам да те поздравя за високата ти начетеност. Ако не се лъжа ти беше на около 15 години, което означава че ако си започнал да четеш на 5 като нормален човек и си изчел поне една шеста от показаните книги си невероятно грамотен спрямо останалите българи.
До колкото знам нормален българин купува една книга годишно и не чете повече от десетина, а ти на такава млада възраст си чел минимум едни десет годишно само на ЕДНА определена тематика!
Като включим и разните учебници, задължителен материал за училище и развлекателна литература се постига една наистина забележителна цифра от 20-ина книги годишно от тинейджър, който и спортува и поддържа социални контакти, и води дискусии до 2-3 часа през ноща по интернет и пак успява да стане навреме за училище и да спортува и да отделя време на приятелката си и какво ли още не!
И като си помисля че това е само ако си изчел една шеста от списъка! Ако си минал всичките то трябва да си чел към седемдесет книги годишно минимум!
Какъв красив и голям интелект и каква хармонично и всестранно развита личност.
Това е страхотно, много ми е приятно че си комуникирам с такъв индивид. Доста вдъхновяващо и достойно за уважение
The Bird of Hermes
книги защитаващи вярата има много и ти както виждам спокойно можеш да си намериш. Защо искаш точно книгите които аз имам бе, изкушение мое и каква ти е мизерната цел?!!!
Ами сорри,
O_o
ъъъммм...
Просто ми е любопитно. Смятах че е ясно...?
Защо реагираш така, нямаш проблем да се мъчиш като грешен дявол да даваш заглавия едно по едно, но не можеш да направиш усилие, по-малко от това което аз положих да изкопи-пейстна заглавия от моят списък и да цапнеш един скрийншот?
Всичките книги на известните ми автори не са и една десета от номера книги, които ти си събрал и съм заинтересован и честно казано малко стреснат.
Бих желал да видя такава гигантска компилация от знание и да се пообогатя от нея, може пък доста бързо да намеря някои заглавия които биха ми променили мнението, кой знае все пак.
Нямаш защо да се стряскаш така, не мога да ти навредя по някакъв начин.
Преди пусна скрийншот на книгите след като си ги архивирал, пусни едно без този архив само с имената.
Няма нужда от разни удивителни знаци и паранои, аз направих този жест и бях открит с теб, още преди ти да поснеш рарчето все пак.
The Bird of Hermes
Знаеш ли, ето:
Това ми е моят мизерен лилипутски списък. (aко не се чете добре го извади в нова страница и го увеличи, достатъчно hd е. И не обръщай внимание на несвързаните с религия книги, това ми е общ списък за четене като съм извън българия)
Ето, нищо не ми стана. Някои автори които съм чел не присъстват там, някои книги са изтрити, но това имам в момента.
Ето открит и истиннен съм.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 01-10-2012 на 11:47
The Bird of Hermes
аз нямам мое мнение, нито пък съм измислил нещо от себе си, нито пък вярвам в някое същество, което не е единственият истински Господ Бог, или най-малкото което не е пратено от Него до мен, но всичко което съм имал досега в това отношение е единствено онова, което съм получавал от Него, въпреки всичко никак не съдя човеци, нито клеветя нито осъждам някой от тях, обаче Истината си е Истина, и няма как нейното отричане да е по-Добро от лъжата, но аз имах предвид че обикновенно верческите/духовните книгите по принцип са отклоняващи/подвеждащи/лъжливи и това поради липса(-та) на достатъчно правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог от страна на техните автори
"Понеже, ако някои бяха без вяра(т.е. ако някои (си) останаха невярващи), що от това? тяхното неверие(т.е. това че те са невярващи) ще унищожи ли Божията вярност(т.е. вярността на истинският Бог към тях)? Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек(т.е. всеки неверен духовник/вярващ/теолог) лъжлив, според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш(т.е. когато изпълняваш своята функция/своят дълг на Спасител за всички човеци в вселената)"." Римляни 3: 3-4
Последно редактирано от npp : 01-10-2012 на 13:08
Абе момче къде се изгуби?
Да не би да си лъгал за книгите бе?
Аз първоначално си мислех че като християнин не лъжеш, но като се опъваш като куче на връв да покажеш това колосално количество литература, че и с по три удивителни завършваш изреченията в които искаш да те оставя на мира, въпреки че нямаш абсолютно никаква логична причина да не искаш да ги покажеш (а явно и нямаш проблем да пускаш заглавия едно по едно) ми е малко трудно да ти повярвам.
Да не би просто да си лъгал?
Ако си лъгал си признай, ще ти стане по-добре, че и грехът ще е по-малък.
Сега е малко като история за някакво хлапе, което нахакано разправя на всички как баща му е ченге и те трябва да го уважават, но когато някой го попритисне малко за някакви доказателства за това то започва да говори така:
"Защо искаш точно снимките които аз имам бе, изкушение мое и каква ти е мизерната цел?!!!"
Въпреки че преди малко не е имало никакъв проблем (да продължа с метафората) да показваш картинки на униформа или белезници по интернет.
Ако лъжеш си признай
The Bird of Hermes
http://www.harunyahya.com/bulgarian/Books/signs10.php
Ето на това попаднах съвсем случайно, стана ми интересно това за фосилите, не мога да си го обясня.
Да, съгласна съм, хомосексуализма е по-стар от християнството, но и преди това е имало хора които не са долюбвали хомосексуалните.
Къде съм писала, че е болест ?! Това, че мозъка определя ориентацията е доказано, но никъде не пиша, че това е болест.
^май имаше предвид християните, които защитават тази теза
хомосексуалните не се раждат такива, те стават такива в последствие,
поради някакво стечение на обстоятелствата.
Последно редактирано от defender : 01-10-2012 на 19:02
Абе, откъде ги вадиш тези изрезки... Искам тоалетна хартия с такива принтове.
defender - спри се със смешните си изрезки. Сексуалната ориентация е предопределена, не че външните фактори не влияят, но цитати като "Над 20 години съм консултирал гейове" и бла бла, са направо нелепи. Как пък той не е намерил нито един, а аз познавам десетки ?! Познавам хомосексуалисти с добри отношения с тяхното семейство, които не са претърпявали никога психически/физически тормоз или насилие, с добри оценки, добро образование и прочие. Как ще ми го обясниш ?!
значи някой атеисти вярват в хомосексуализма, че е вродено и нормално състояние, а в Бог не искат да вярват - още едно доказателство, че вярата е въпрос на избор и желание.