- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- За инвитрото и всичките тези протести на ,,вярващтите,,
Аз не ти исках доказателства, попитах те просто ти самият какво би направил, ако си в тяхната позиция?
Ще се въздържа от коментар към последното ти изречение, но ако бях християнка сигурно щях да се ядосам, че представляваш християнството и ръсиш такива глупости.
Християни са тези, които се самоопределят като такива. И те могат да кажат, че ти не си истински християнин най-малкото защото повечето от вас си избират техни си неща,в които да вярват и после ги оправдават с волята на бог.
http://geography.about.com/od/cultur...arreligion.htm (ето ти и статистика)
^
^
^
^
вярата не е виновна за това, а предразположението на хората
повечето хора искат да си живеят както на тях им се ще, да ходят по широкия път, и после ако видиш ли има нещо след смъртта да са си добре. Нали гледам какво говорят повечето хора на въпроса вярвате ли в Бог и те казват ами има нещо там - енергия ли е или не знам си кво - пълно невежество.
Но човек не може да служи едновременно и на Бога и на мамона.
Последно редактирано от defender : 01-06-2012 на 15:03
Аз и много приятели сме кръстени още от бебета без някой да ни е питал!
Християни сме ,но дали истински и вярващи - не всички
Всеки който прави неща в името на доброто (dori da ne e mnogo na qsno kakvo pravi.. no celi da pomaga i pravi dobro) ще бъде възнаграден
А защо трябва Господ да отбира? Ти си християнин в сърцето си. Не е нужно да си лицемерен и по-католик от папата. Това, че някой има и други интереси, освен вглъбяването в религията, не означава, че не е вярващ, или християнин.
А християни просто от благоприличие няма. Има такива, които парадират с вярата си, такива, които ясно го показват, такива, които се мазнят и си мислят, че номера им ще мина, като избълват, че са християни, и такива, които смятат, че вярата и религията са нещо лично и не е нужно да си пробутват (и налагат) възгледите на целия свят. Така че, не може някой да определя дали друг е християнин или не, според собствените си разбирания.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
вярата не е хоби, а начин на живот.
Я разгледай този списък http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._denominations и пак кажи, че си е едно и също навсякъде.
ненапразно Господът Исус Христос сравнява служенето на Бог с обработването на нива и нейната реколта, понеже както целта на земеделието е максимално качествена реколта с минимални загуби, така и целта на вярата е максимално съвършенно спасение от истинският Бог за маскимум брой човеци и то без да погине някой от тях, така че, който иска да бъде нещо или някой в Божието Царство, той трябва да бъде съсредоточен върху спасението от истинският Господ Бог за всички човеци/одушевени и то така че всички те (трябва) да бъдат спасени още сега по напълно безболезнен/безвреден за тях начин на мястото където им е отредено да се намират според Волята на самият истински Бог, която само Той знае най-съвършенно, така че, или работиш за Неговото Спасение към човеците без да работиш за неспасение(-то) или погибел(-та), или не си част от Неговото Служебно Звено или както го наричат в Библията "Божие(-то) Царство" - това е
"вие недейте се нарича учители, защото Един е вашият Учител(т.е. Св. Дух), а вие всички сте братя. И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният(т.е. истинският Бог Отец). Недейте се нарича нито наставници, защото Един е вашият Наставник, Христос(т.е. Господ Исус Христос). А по-големият между вас нека ви бъде служител(т.е. служител на спасението от Бога за всеки човек). Но който възвишава себе си ще се смири(т.е. така се възгордява и ще бъде смирен); и който смири себе си ще се възвиси(т.е. Бог ще го възвиси)." Матей 23: 8-12
Последно редактирано от npp : 01-06-2012 на 15:23
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
^ Всъщност са около четиридесет хиляди. Само казвам.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^
аз честно казано мислех, че са макс 20-30 000, но не съм търсила колко точно![]()
Вече знаеш. Тroll pasta - деноминациите на исляма са по-малко от десет, а са близък номер вярващи, което означава че коранът е много по-верен и устойчив от "боговдъхновеното" писание.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
И защо извъртяхте темата в съвсем различна сфера ?
Ако се наложи да ползвам ин витро, естествено, че ще се старая да се ползвам от него както предписва Светия синод, защото така е правилно.
Ако например на някой човек му трябва трансплантация на сърце, той трябва ли да убие друг човек, за да вземе неговото сърце. - при ин витро е подобно.
За да имаш дете, трябва ли да убиваш сума живи зародиши, на които Бог е вдъхнал живот при самото им зачеване.
Лечение - да, но не и на всякаква цена.
Ей, хлапак, ти знаеш ли изобщо какво е ин-витро и каква е процедурата по него ? Един ин-витро опит отнема месец, струва куп пари, усилие и мъки, скъпи хапчета и прочие и накрая вероятността да се получи от първия опит е не повече от 20-30 % ! Разбира се, че ще изберат зародиша който се развива най-добре ! Лекарите няма да рискуват с зародиш който е "дефектен" и да докарат някоя жена до поредния аборт който би я увредил още по безвъзвратно !
Религия и биология са две НЕСЪВМЕСТИМИ неща.
А на тези от светия синод мога да им пикая в устата...без извинение !
Много сте ми смешни с тези религии. Като промити мозъци сте. Защо ще правите, това което религията ви казва/нарежда, а не това, което собствената ви глава измисли? Нали затова ви е дадена?
Аз съм за in-витро процедурите. Има толкова бездетни семейства, които искат да имат деца. Защо вашият Господ дава на циганите да раждат по 20 деца, а на един обикновен, вярващ и съвествен човек му отнема най-големия дар в живота - детето? + семействата, които са получили детенце след in-витрото стават 10 пъти по вярващи след успешната процедура.
Но, против съм продаването на яйцеклетки, без водене на архив. Така след време, се раждат 50 братя и сестри, които след време могат да се срещнат и влюбят, да си родят дете, и те ти аномалиите!
С рикс да ме нападнат . Нашия прескъп Бог как е заченат?! Един вид Ин витро , не е ли така?! Нали всеки един човешки живот е важен?! Всяка жива твар е Божие творение. Щом е така генетичният материал е попаднал по по-различен начин от нормалнив майката , зашо това да е нещо грешно?!
Последно редактирано от granger : 01-16-2012 на 12:09
maDamn