- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Рутер за компютъра
Някой може ли да ми обясни с 2 думи как стоят нещата с рутера.Значи моя интернет е на кабел(към копютъра),ако си зема рутер,ще стане ли работата,или трябва от интернет доставчика ми да настройват нещо...?
Ще трябва да си настроиш рутера...
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
^кащвото каза Straus. Отделно ако ISPто ти заключва достъпа към нета само за 1 MAC адрес, ще трябва да им се обадиш да добавят тоя и на рутера.
Те всички заключват по мак адрес. 2 начина да се пребориш:
Първия - звъниш на доставчика и му казваш, че си сменял лан карта и диктуваш мак адреса на рутера
Втория - записваш си мак адреса на лан картата и в настройките на рутера го слагаш на WAN интерфейса (огледай се за опция clone mac)
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
Clone MAC? Вие рутер не cте ли виждали. Има cи такъв бутон като за олигофрен cложен.
Незнам ще видя,може да сменя и интернет доставчика.Кое от тези 2те е с рутер,или нито едно от двете''кабелен модем '' и ''LAN модем''
модем бе човек, не виждаш ли?
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
И на 2та вариянта може да добавиш рутер, cлед модема. Ако модема не е wireless, а иcкaш рутер за wireless.
Щрауc - не вcички заключват по мак. PPPoE ?
А някой да знае дали може чрез USB кабела на телефона към PC,да му пусна интернет(на телефона,с кабел ми е интернета към пц),бях чел някъде нещо подобно...
не... и закво ти е интернет на телефона през USB което е закачено на компютъра ?
Може от телефона да подаваш на компа, но не и обратното.
Точно не може от пц към телефон бих ти препоръчал някой от рутерите на tp link за 30лв ето това ще ти помогне да го инсталираш http://forum.spectrumnet.bg/showthread.php?t=380