.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Lightbulb Искам да стана психиатър

Въпросът е, как да стане? Доколкото знам психиатрите имат медицинско образование, от там нататък ми е тъмна индия. Знаете ли какво точно трябва да се учи, колко години и т.н.? В нета не намерих кой знае каква информация.

Мега фен Аватара на Chacho
    Имат, защото учат медицина. Влизаш в медицинско уни, минаваш общата медицина и специализираш психиатрия. Психиятърът е вид лекар, както са офтамологът, гинекологът, анестезиологът, кардиологът и т.н. Психиатърът пък е консултант и за това се учи психология.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Chacho е прав - психиатърът е лекар и като такъв трябва да има медицинско образование. Той работи с психично болни хора. Функциите му са свързани с лечение, диагностика, профилактика и експертиза на психичните заболявания. Не съм съгласна само с това, че психиатърът бил консултант - той си е лекар, както и психиатрията е отделен клон на медицината.
    distance, не мога да ти помогна много, лично аз уча психология, затова не мога да говоря със сигурност за психиатрията, но съм убедена, че трябва да следваш първо обща медицина, а след това да специализираш психиатрия. Къде, как и колко години - трябва да питаш някой, който се занимава с това.
    Успехи!

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на Chacho
    Сори, объркал съм се в бързината. Психотерапевтът е консултант, това имах в предвид.

За психиатрия се учи 11 години (обща медицина + специализация). Психология за консултантсво - около 7 (магистратура+лиценз)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си