.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Повече от фен Аватара на kriisskaa
    Град
    Varna

Angry сбит преразказ на една българка

Здравейте ..за утре имам да правя сбит преразказ на една българка на V и VI глава, а аз изобщо не мога да ги правя спешно е моля ви дайте ми поне на едната глава мерси предварително
    Момиче съм!!!

Нощта вече настъпваше ,когато аз стигнах до манастира.Когато пристигнах, потропах на вратата и на двора излезе един ратай и един монах.Те си говореха и по това разбрах,честава нещо.Аз продължих да викам ,а те ме попитаха коя съм и дали съм сама.Аз им отго-ворих и те ме пуснаха да вляза.Калугерът започна да ме разпитва какво правя тук и защосъм дошла.И аз им казах за внучето ми е болно и нищо не е могло да му помогне.И го по-питах къде е игуменът, а той ми отвърна, че го няма .
    Притесних се заради внучето ми-че няма кой да му почете и реших това да направи мо-нахът.Но той не искаше.Аз му се молех, дори му казах, че ще си платя.И той си облече ра-сото и излезе от килията си да чете на детето.
    Последвах го в черквата , той взе книгата и ми каза да го приближа .Детенцето ми беше жълто и той си помисли,че е умряло,но то горкичкото си отвори очичките.
    Той му чете за здраве,а аз му целунах ръката и му платих.И след това ,аз реших да муразкажа за бунтовника.Но той се разсърди и каза,че бунтовниците може да дойдат .Така и аз разбрах.Гласът ми затрепера,но успокоих монаха,че никой няма да дойде.
    Започнах да му разказвам как съм срещнала бунтовник,но той каза,че нищо не иска да чува.Аз тръгнах подир калугерът ,излязох на двора и му рекох,че няма да нощувам в манастира.А той ме изгледа учуден.Казах му ,че ще си тръгна ,но преди това да ми даде хляб, защото съм гладна.
    Той нареди на ратая да донесе хляб и ме предупреди ,че втори път няма да отвори вратата.Монаха ми нареди да си вървя.Аз взех детето ,сложих хляба в торбата и излязох. След като излязох,вратата зад мен се заключи.

това е на 3 част

нищо друго не можах да потърся

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си