.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 81

Hybrid View

Дрехите ли правят човека

дрехите ли правят човека да е красив или грозен?

не само дрехите, 'ми и обущата... обущата са много важни!

По дрехите посреща, по ума изпраща
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Колко хора видях, дрехи нямаха,
    колко дрехи видях, хора нямаха.

Дрехите могат да покажат дали човек разполага с пари или не и дали има естетически усет или не. Точка. Това са важни неща и имат здрава връзка със социалната среда и процесите в нея. Но... точка. Допълнително, дълбоки заключения за човека на основата на дрехите не могат или поне не бива да се правят. Иначе "ставаш от наш'те, щото имаш кръгло венче с две клончета над лявата цица на суитшърта, нищо, че си пълен кретен". Което ме подсеща, как тая работа с властта на марковите стоки е една от най-големите и гнусни манипулации, на които човечеството днес се "радва".

Защото поговорката "по дрехите посрещат, по ума изпращат" е много вярна. С дрехите можеш да създадеш добро впечатление, да си отвориш възможности, но може и те да те покажат пред другите като една красива черупка без съдържание.
    активизъм/превенция; писане; музика

Тъкмо се замислих, дали няма да помислиш поста за лично адресиран и гледам, че си отговорил, хах... Не беше лично, давам пример с Фред Пери като марка, дето сега всички й се кланят и си мислят, че стават много вървежни.

Не разбрах обаче последния ти параграф с това, което си забелязал. Със сигурност не е случайност, но не схванах, какво от това? За другото съм съгласен.

Всъщност, семантикс казва нещо много съществено за така озаглавената тема. Не мога да не се съглася - намятането на униформа за приобщаване към дадено общество е силно проявено в днешния свят и не можем да го подминем като явление.

И да речем, че попаднеш на добре облечен позьор, който обаче е тъп като паркет и не знае за какво се бори, ами тогава? Да съдиш за човек по дрехите му означава, че си жертва на стереотипите.

Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    до голяма степен - да.

по начина по който се облича 1 човек и се грижи за дрехите си можеш да разбереш много за същността му,средата,в която живее,манталитета,знанията ,интересите и дори качествата и уменията му.

да,дрехите в известна степен правят човека
    Абсолютно съгласна, но без подчертаното. Невъзможно е според мен ;]
    Интереси, социален статус, усет за естетика, вкусове - да, обаче за качествата не мога да се съглася изобщо.

А за поговорката че по ума изпращат, напълно вярна е във всички случаи.
    Разбира се, хубаво е и стартът ти да е "добър" - да започнеш с хубавото впечатление още от външния вид, а по-нататък и с личността си.

И също е тъжно, че понякога заради вида си оставаме незабелязани, независимо същността ни; и така се получава, че няма как да те изпратят по ума, защото не си бил даже "посрещнат".
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Цитирай Първоначално написано от jghgh
    И също е тъжно, че понякога заради вида си оставаме незабелязани, независимо същността ни; и така се получава, че няма как да те изпратят по ума, защото не си бил даже "посрещнат".
    Гууд пойнт!

По-тъжно е, обаче, ако някой има сметка за това и пак нищо не прави по въпроса.

Голям фен Аватара на Brooklyn
    Град
    •••Пловдив•••
    и аз съм съгласен ,ако не предодставиш добра визия никои няма да си направи труда да вникне в същността ти ..

все пак първото нещо което вижда човек в острещния е това което е нещото върху теб ,в момента в които той си прави непринуден подсъзнателен анализ за него , същността остава на забавен каданс

човек винаги трябва да се поддържа дори и тези от работниеската класа ,колкото и да са лайняни заплатите и приходите в семейството ,може да се намери начин да се облича скромно но за сметка на това ефективно
    Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    Важно е к'во има под гащите.
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Мега фен Аватара на ZipFail
    а ти за кво се бориш бе? 99% живеете за да бъдете роби на системата,бах ва в борците...
    Да харчиш хиляди по модни марки и обувки, обаче е супер алтернативно и хардкор и въобще не е част от системата на консуматорското общество...

^

Много лесно човек губи границата между това добрият външен вид да имат роля за първо впечатление и това да си вади генерални и непроменими заключения.
    Не изключвам себе си от това, но се опитвам да се владея.

Ей, ама не се усещаш, пич... ZipFail те затапи и сега връщаш с цялата артилерия клишета...

Колкото е абсурдно някой един ден да пасе козите, а на следващия да вземе виШе и да се нарича голяма раЛта, толкова е и абсурдно да крещиш против капиталистическата система и да си купуваш кецове за 200 лева, чиято реална стойност е пет пъти по-ниска. Нали за лицемерие говорим? Или пак обърках нещо?

В такива моменти е удачно човек или да си преосмисли вярванията (малко по-балансирано, щото не знам дали някой ти е казвал, но нищо крайно не е добро), или да си затрае.

Да не говорим, че някой ако е учил и се е добрал до нещо преко сили, пак е свършил НЯКАКЪВ прогрес за себе си. Или е по-сложно? Или пак ще отвърнеш с доброто знание кой откъде идва, какво може и какъв е?

Спри о време, моля те.

мн знаеш за кви пари си купувам кецове,може без пари ми ги дават,щот съм ариец и точните хора ми се кефят,аз не съм зависим от пари и дипломи като псевдо-хора като теб

И за това се хвалиш с това ?

Опа, сори, тебе никой не може да те затапи, забравих...

Оня ми пост с ФП наистина не беше към теб, но ако това ти остана да ми се дръвчиш, чувствай се свободен да го използваш, моля.

Сега дори аз се чувствам затапен, щото постовете ти са толкова смазващо "аргументиращи", че наистина не мога нищо да ти кажа повече.
    Впрочем, обърни внимание на обръщенията, които ползваш - ту се обръщаш към мен лично, ту към нас. Кои сме НИЕ, дето толкова те дразним? Тук кой друг "промива мозъците на децата", освен аз? Мислех, че на мен имаш да ми казваш нещо? Или си в ситуацията сам срещу целия гнил свят?

Тъжно...

Аз отивам да си броя парите и дипломите, че ме хвана страх да не се разпениш прекалено и да вземеш да се задавиш.

Теръре, пак запали В последната страница толкова противоречиви неща каза, че няма накъде повече.Ти никога ли не четеш какво си написал ?

С какво ?

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    развалихте хубавата тема за дрехи а аз толкова ги обичам
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Мега фен Аватара на ZipFail
    Теръре, чел съм ти поне няколко поста в които пишеш "облечен съм за няколко хилядарки", "изхарчих еди-колко-си-пари в Х заведение", през седмица обясняваш как си останал без пари, понеже са отишли в пиене/друсане и т.н.

В днешния свят няма как да не си консуматор, освен ако не отидеш на село да гледаш овце или станеш клошар...но ти си "градско момче" и едва ли ще си навит...
    (това към твърдението, че не си бил зависим от пари).

Харчи си парите както намериш за добре, не е моя работа, но не се числи към единия процент "не-консуматори" щото е лицемерно и смешно

А аз в този форум лична информация никога не съм сподeлял, така че не се чувствай длъжен да ми обясняваш какъв съм, от къде съм и т.н.

Цитирай Първоначално написано от SchoolSucks
    И да речем, че попаднеш на добре облечен позьор, който обаче е тъп като паркет и не знае за какво се бори, ами тогава? Да съдиш за човек по дрехите му означава, че си жертва на стереотипите.
    а ти за кво се бориш бе? 99% живеете за да бъдете роби на системата,бах ва в борците...

искали да се отличават и да бъдат забелязани,не заради дрехите. ми кво ви спира? да ви кажа ли? ама нема да ви хареса...

в дивия.
    Бате, със сигурност не си чак толкова бляскаво неотразим, че да си позволиш изказването за 99-те %. Точно тази твоя неуместна категоричност е най-тъпото нещо в мнението ти. Нищо на тоя свят не е 100% сигурно и 100% ясно. А на теб всеки във всеки твой пост ти е ясен какъв е. Кой за какво се бори, ами това е съвсем отделен въпрос, и пак държа на мнението си, че за една книга не се съди по кориците й и нека вече да не смесваме споровете.

Голям фен Аватара на Brooklyn
    Град
    •••Пловдив•••
    мен ме кефят ония типажи пичове които се обличат колкото да не са голи ,на баба му плетените блузи с татьо му ризата от ергенските години

ей тия вече може ги съдиш по дрехите

а не ония дето материално нямат въможността да са в крак с модата

то си личи много ,дет прочетох по горе и с 50-60 кинта може да се приведеш в нормален вид ,ако умееш да съчетаваш .. няма да си дон баро гъзаро ама няма и да се набивш на чои като бубарак майна

така че просто и ясно е ,като нема пари един човек си личи от километри и по стандарт на живот ,обличане ,място в обществото и впрочие

всичко е белег на осакатената ни държава
    Mr. Makaveli tell me to ride and I'ma ride..

Мега фен
    Е той теръра повече дали може да си противоречи?
    Били сме роби на капиталистическата система, ама той не се фука всяка седмица колко пари изхарчил за дрога, на коя марка какви дрехи и галоши си е купувал, неееееееееееееееееее, долна инсинуация.

и какъв е проблема с гледането на овце на село ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си