- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 2
^ така.. 1во има кристали,които предпазват,но това не означава,че ВСИЧКИ предпазват.. трябва отзад да пише,че предпазват !!! а на сери мисля,че не съм виждала такива .. 2ро кристалите се слагат и на мокра и на суха коса.. т.е. както решиш,но препоръчително е на подсушена с кърпа и се слагат по краищата.. 3то да,купи си такъв спрей - термозащитен се води.. има и под формата на спрей такива продукти и под кремообразна формула.. зависи какво си вземеш.. каквото и да вземеш гледай да е от фризьорката ти т.е. професионален да е термозащитния продукт..![]()
^Има кристали които предпазват, трябва да се види отзад на опаковката.
+
Препоръчвам ти да си слагаш кристали след като си измиеш косата, да се изсушиш със сешоар, а след това с преса. Никога преса, когато не ти е напълно изсъхнала косата!
А отделно преди пресата можеш да използваш термозащитен продукт (до скоро ползвах този на Тафт) ,да си изсушиш косата, и след това с преса. Никога на влажна коса!
И няма такова нещо като "да си изправям косата, ама си слагам кристали и термозащитен продукт и така косата не ми гори" ,косата ще ти изгаря и още как! Не знам дали си запозната, но пресата отнема влагата от косата, в следствие на което косата се накъсва и цъфти.
Макар че, според мен тези кристали и термозащитни продукти не предпазват косата, просто логично обеснение как я предпазват няма, просто косата става по-мека и си втълпяваме, че предпазва. Както и да е.