- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиада по химия 2012 - 9 клас
а на втора газът,който е неизвестен?
There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .
На първа задача четвърта точка кво получихте? 1 килограм ли ?
Неизвестният газ на втора е или кислород или водород, или азот, или хлор, или озон.
Последно редактирано от Honest : 02-23-2012 на 13:08
доста стесняваш диапазона такапомисли ли за метан? или някой друг въглеводород... на 4 получих 168 грама на 1ва
масата на разтвора на динатриевият силикат обаче я получих 1 килограм...
да, получава се силан SiH4 или силициев тетрахидрид - нестабилен е... процеса е обратим
Само четвърта направих от край-до край а дано за нея дадат най-много точкиТам където има изчислeния нищо не съм правила защото са ми много трудни и нямаше смисал да си губя времетоо ааа как подяволите се казва Na2SiO3 такова име му измислихх че сигурно който проверяваа ще има да сее смеее
Последно редактирано от sunnyt0 : 02-24-2012 на 00:30
натриев метасиликат, а другото мисля, че беше карборунд. А на първа задача с какво направихте да си взаимодейства натриевата основа? Със солната киселина ли?
Аз я направих със солна киселинаЛелее каквии имена съм им далаа :X
може и само натриев силикат...и второто, да, карборунд е, но те искат наименованието, не в практиката или тривиално, вярно е силициев карбид, поне така аз разбрах задачата. на първа варовикът е калциев карбонат първо взаимодейства със солна (не всичкия) и остава солна киселина, който после се неутралицира със натриева основа със концентрация 2 мола/литър. Аз първо изчислих масите, моловете при положение, че взаимодейства всичката солна, после от тази маса на солната издвадих масата на солната, който взаимодейства със 300 грама карбонат и получих май 481 грама останала солна, която после неутралицирах.
значи във разтвора писах, че е останала невзаимодействалата солна + калциев дихлорид + вода, CO2 е газ и напуска сместа. общо взето така я направих.
не можеш, това го пише в критериите за оценяване, които не се пускат никъде...
По някои предмети ги пускат. Предполагам, че и по химия ще ги качат някъде. Но най-добре да изчакаш до другия четвъртак най-късно ще са проверени.Айде успе! Дано сте класирани. Лично за себе си силно се съмнявам, а така ми се ходише на национално във Варна....
![]()
Недей така де! Щом си решила четвърта - минимум 25т.
(Да те питам ти по физика ходи ли на олимпиада? )
Вие видяхте ли си резултата ? При нас още не са излезли не че съм сигурна че търся където трябва де![]()
Търси в РИО-то на града ти.
Аз имам 67 точки, тази година се поизложих доста като се има предвид, че съм с интензивно изучаване, но не е чак толкова зле. А искам да попитам, някои нясно ли е какво представлява олимпиадата за 10-12 клас? Има ли смисъл да ходя догодина или направо в 12 клас да се явявам, защото догодина ще ми се стори доста трудничко?
Последно редактирано от taddictedx : 03-09-2012 на 18:56
Ами те не са чак толкова трудни нещата. 12 клас химия учат само профилите, аз съм в езикова и при нас има зип химия 12 клас, за тези, които искат да се занимават. Но няма нищо лошо да се пробваш, изтегли си олимпиади от минали години от сайта на МОН и виж какво представляват.