както казаха, кръвното ти е ниско, само че не разбирам защо трябва да ходи на лекар, ниското кръвно не е болест всеки човек има различни нива на кръвното налягане - за едни 90 на 60 може да е нормално, на други 110 на 80 да им е ниско. моето по принцип беше 120 на 75, напоследък е 110 на 70/80. не е сложно да си го премерите само информативно.
точно такива са симптомите, когато ти падне кръвното - причерняване, прижълтяване, бучене в ушите, виене на свят, тежест в корема, топли вълни.
най-доброто решение е да пиете много вода, много много вода - тя поддържа нивото на кръвното, да седнете(най-добре да легнете) някъде, докато премине, както и трябва да ядете редовно - закуската е задължителна за хора с ниско кръвно, защото сутрин кръвното е по-ниско. хубаво е да се избягват и жегите лятото(пак казвам много вода или чайове-не течности като сок, а вода!!!). кръвното пада и когато сме в цикъл момичетата, затова когато имаме пмг трябва да се храним добре и да не се преуморяваме.
това, че като скочите от леглото и дивана е съвсем нормална реакция на тялото - когато сте в легнало положение (примерно спите) кръвта се съсредоточава в коремната кухина и като скочите прави изведнъж не достига достатъчно кръв до мозъка и ви причернява, прижълтява, почва да ви се вие свят или виждате звездички.. при мен ми се е случвало и да усещам пулса си супер силно - няма страшно, просто легнете, за да може да достигне кръв до мозъка и ставайте по-плавно и се раздвижвайте за припадането пак не се плашете - това е всъщност колапс, а не припадък - моментна загуба на съзнание, ето какво се получава - примерно примера като скочите изведнъж от леглото и не стига достатъчно кръв до мозъка, затова тялото си знае работата и прави така, че да възстанови притока на кръв към мозъка - а това може да стане като легнете, но ако не се сетите, тялото ще го направи вместо вас - автоматично ще легнете не се ебавам, това е причината да припадне човек, други причини са глад, жега, недостатъчно течности и взимане на кръв. Но имайте предвид, че не е толкова лесно да припаднете - ние сме млади хора, здрави, така че това са някакви крайности. примерно аз веднъж съм припадала като ми взимаха кръв за изследвания.. може би нямаше да припадна, ако не бях в цикъл, но голям съм мозък ..
чела съм, че през пубертета докато се оформя тялото още е нормално особено при момичетата да е ниско кръвното.
Просто приемете това като нещо нормално, ниското кръвно има и своите плюсове - има много малък шанс от удар или инсулт. Но стига съм ви говорила глупости, нищо ви няма - такива неща са за възрастни, болни и т.н. Още се развивате и всичко, което се случва е нормално. И пак повтарям - яжте и пийте много вода.