Не знам какво се учудвате един на друг на сметките, има много фактори, които влияят върху тях, най-важен от които може би е изолацията.
Апартамента в София е ново строителство, с най-новата възможна изолационна технология. Пускам една малка самоделна печка за по 2 часа на ден, изключвам я и ми е топло цял ден. Включвам я и през нощта (на нощна тарифа) докато спя, но обикновено се събуждам от жега и я изключвам, така че и тогава не върви повече от 2-3 часа. Естествено, не стоя по тениска, по анцуг съм, но температурата си се върти около 20 градуса, което си е съвсем нормално.
Къщата в Стара Загора от друга страна е с локално парно на въглища, което се пуска през деня и пак не успява да задържи повече от 19 градуса, а когато спре да се поддържа вечерта, веднага пада до 16-17 и трябва да работят електрически печки цяла нощ в стаите, в които има хора. Но пък изолация има само отвътре и само на единия етаж, външна изолация няма, а дограмата е дървена.
Остават и всички останали фактори като град, големина на жилището и това доколко обитателите му са разглезени.