- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Тема за Дискусии и Разногласия
По принцип нямах намерение снимката да седи за дълго, бях я сложи с друга цел. Докладването на TrollFactory няма нищо общо, просто съвпадение.
И за какво ми е да ти доказвам, че съм прав. Има хора дето не могат да приемат реалността, кво да праим. Създаде си цяла конспиративна теория.
При някои жени страстта и желанието за секс са се развили толкова силно и неконтролируемо, че разпалят ли се, буквално се носят във въздуха и изпепеляват всичко около себе си и го изцеждат, оставяйки кофти вкус в изпепелените жертви (например, една от жертвите им бяха такива мъжленца, като докторчето, дето се пишат големи плейбой, без никакви сексуални задръжки, ама появили се такава жена и потъват, вместо точно тогава да покажат на какво са способни).
Тоя сатанизъм ще им разкаже играта на тия женки.![]()
Последно редактирано от defender : 04-15-2020 на 11:21
По принцип те докладвах, за да проверя дали админите щяха да вземат същите мерки, ако става въпрос за друг потребител, а не за мен и старият ми аватар, който всички помните. Но ти така или иначе се изпусна и бързо реши да го изтриеш, нищо, че даже не беше предупреждение от администратор. Иначе съм убеден, че на снимката си беше ти. Некапацитетен на вид индивид колкото и в коментарите си, които оставя тук.
На тия напушени наркоманчета трябва да им забранят доживот да карат коли ве.
На всеки влияе различно ве, лешпер. Познавам доста хора дето карат по-добре напушени. Аз не съм от тях де, но пък и мисля че е по-приятно да си cruise-ваш напушен, отколкото да настъпваш газта. Зависи и от коза много - ако е някакво българче, друсано с ривотрили, диазепами и разни мизерии, няма как да стане това. А тоя наи-вероятно е жулил мизерии, не е спал 2-3 дена и после е ударил една линия и си помислил че е Шумахер. Проблема не е в наркотиците а във филмарщината, в комбинация с наркотиците. Така или иначе, не ти трябват наркотици за да си филмар, пък и не виждам за какво е цялата патардия - уау един продажен журналист по-малко, чудо голямо. А за децата и хилядите други хора дето загинаха заради такива филмари, нищо.
Защо всички изглеждат винаги толкова “обединени” от сензации и гласни с недоволството си (защото признайте си, ако жертвата не е известна, на вас няма да ви пука), а през останалото време са толкова апатични и летаргични в живота и всичко, което се случва и по принцип, а не само когато е раздуто от медиите? Колко хора си отидоха от това, което наричате “война по пътищата” и реално нищо не правите по въпроса, по който винаги сте съпричастни (нито спирате да си крате старите коли, нито се трогвате толкова, ако е някоя анонимна жертва, а най-много да си кажете “добрече не съм аз”. И още нещо, което ме втрещява. Повечето хем искат свобода на словото и борба с корупцията, хем постват масово коментари “ще го пуснат”, “родителите му да важни”, “и този случай ще се потули”, което е най-простовато и бездушно афиширане на “не вярвам в системата, даже ще си и трая, но ето и аз изрязявам някакво възмущение”). Може ли толкова тънко и нещастно да се изнизвате (все пак сами се пишете уж като много съпричастни със съболезнователнте си коментари дописани с вашето скромно мнение по въпроса) и измивате съвестта си казвайки си, че “все пак, ако зависи от мен и аз нещо съм направил като съм си оставил мнението, а пък и току-виж ще го видят и мои познати, все пак трябва да поддържам имидж на “нормален/стандартен човек”. Къде сте обаче, както вече казах, когато жертвата е анонимна? Къде сте през другото време, когато децата ви (да предположим, че четат и родители) имат за съученици малки мутри, които са умалени копия на родителите си мутри? Защо тогава не направите нещо по въпроса като покажете нетърпимост към подобно възпитание и се организирате като родителски състав и настоявате от родителите мутри да си озаптят децата? Защото този тип поведение на недосегаемост се гради както се гради всеки друг характер. Щом никой няма против, значи такива характери ще имате наоколо. Като вирусите, които допускате, когато не се достанцирате едни от други и си предавате по ваша вина. Как за това вече се поосъзнахте, че нещата зависят от вас, а за други не можете. Защо дори няма форма на “shaming” за “подобно поведение” въпреки, че уж на филмите и вицовете за мутри се смеехте? Или осъждахте толкова години чалгата? Защо и двете се приеха така добре от вас и вместо да ги изолирате, сега в коментарите си дори се страхувате от тях (“ще го освободят под гаранция”, “нищо няма да стане, то е ясно щом са замесени деца на мутро-властта”...). Та вие дори така толерирате несъзнателно неща като корупция вместо правда! Не е необходимо да правите нещо само веднъж, трябва през целия си живот да отстоявате правото и правата на другите. Да сте нетолерантни към безотговорното възпитание на другите. Да сте безкомпромистни и със себе си даже... Това последното ви е малко трудно, нали? Това е в същината на нещата, а не дали наркотиците са виновни! Отново чрез нещо друго вие сваляте вината от себе си. Вината обаче донякъде е обща, колективна като на общество. Ако във всекидневния си живот вие сте толерантни към случващото се и смятате, че гневът ви в интернет е достатъчен, а през останалото време може да сте мишки, тогава вие си заслужавате много нещата, които просто възприемате като “случващи се”. Знам, че коментарът ми ще разгневи някои хора или ще ме обвинят в популизъм. Но така си стоят нещата и то не само отнесени към конретния случай...
Хм, впечатлен съм от това как изострям комплексите и дефицита ти за мъжественост, дори само, когато си помислиш за мен. Но няма смисъл с подобни обръщения към мен, да се залъгваш и създаваш изкуствено реноме за мъжественост, което в реалността само ще ти прецаква живота още повече, именно защото е изкуствено – демек, така само си удължаваш самозалъгването и агонията.
Че нали, когато веднъж ти казах, как напушването създава удоволствие, ти ме контрира, че напушването създавало в теб само негативни изживявания и страдание, а сега изведнъж кеф било да шофираш напушен – поредното ти противоречие,стига да работи в твоя полза. Не мислиш ли, че е малко п*ткинско от твоя страна.
Отнася се за всички хора, жертви на подобни катастрофи, просто случката с журналиста създаде нов повод да се говори на тази тема.
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 11:23
Някой ден, когато всичко това с вируса свърши, може да отидем в сладкарница "Пчела", да ядем баклава. А докторчето единственото, което може да ти предложи, е да те вози напушен и опасен за движението на 30 годишна таратайка, която незнайно защо, нарича "малкото ферари" за да впечатлява мисирките у село.![]()
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 11:54
Точно това имах предвид и аз, колко момчета и момичета си заминаха, включително и няколко мои приятели, от чалганизирани идиоти, закачени на пико и амфети, и никои нищо не каза. А сега един партиен гъзолизец го застигна същата съдба и всички почнаха да леят злоба - ууу наркотиците са ни виновни, това ни е виновно, заключете го доживот, бла бла бла. Всеки тръгва да сочи с пръст, а никой не се замисля че той самия е част от същата тази система, която произведе такива индивиди, и която ежедневно ги поощрява чрез още повече циганизация и мутренски идеали.
Още ли продължаваш с тия глупости?
Маргозината засилва усещанията и емоциите, както позитивните, така и негативните. Не съм казвал че създава в мен само негативни изживявания, а че има и такива, и съвсем не бягам от тях - дори се стремя към тях, понеже тъкмо негативните "трип"-ове са най-поучителни.
Само чакате някои да умре или нещо такова да се случи, че да почнете да плюете по нещо и някои.
Най-малкото пука ми за самия мен, защото утре аз или ти може да сме на мястото на тоя журналист. Ей затова на наркоманчетата, ако се хване зад волана дрогиран, трябва да им се забранява да карат коли доживот.
ПП: Появи се видео с катастрофата: колата на журналиста спира на червен светофар, пешеходците започват да минават по пешеходната пътека, изведнъж отзад, без никакъв спирачен път с бясна скорост го удря джипа на дрогираното момче. Разминават се на косъм, като по чудо да има още жертви от преминаващите по пешеходната пътека хора.
Гледайте видеото и преценете поведението на надрусаното шофьорче, дали това е поведение на адекватен човек. Никаква провокация или условия за удар няма, просто пълна неадекватност.
Утре в колата на Милен Цветков може да си ти, или пък на пешеходната пътека.
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 12:51
Q7 е над 3 тона. 3 тона с над 100 км/ч - и всичко това се случва на пренаселен булевард в града! lol
ПП: Имайки предвид, че Милен Цветков сигурно е бил с натисната спирачка, тоя с джипа си го отнесе, почти без да се усети съпротивление.
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 13:27
Не. По принцип ефекта на марихуаната е най-силен в първия половин час. След това следва един-два часа период на бозене, в който си отпуснат и всичко е доста приятно за правене - храната е по-вкусна, музиката е 10 пъти по-приятна за слушане, секс, каране на кола - абе всичко е просто по-удовлетворяващо. А иначе газ раздавам само когато се изнервя. Иронията в случая мисля е, че ако всички хора пушеха само коз, агресията по пътищата и катастрофите щяха да намалеят значително.
https://youtu.be/nyQdZ0cKKg8?t=202
Личните свободи са дотам, докато не почнат да отнемат чуждите животи. Защитавайки свободите на наркоманчетата всъщност ги поощряваш да се превърнат в диктатори на пътя.
Пълна свобода трябва да имат само тези дето могат да се възползват от нея, а тези дето не се способни на това, защото стават опасни за другите, трябва да им се отнема част от тази свобода, докато не израснат, ако изобщо е възможно след определена възраст.
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 13:51
Ето, че нямаше и два дни и вече “мъдрите ни политици” яхнаха народното простолюдие и неговото недоволство, което се изливаше в изобилие из “социалните” мрежи. Ще гласуват нови закони “срещу наркотиците”, за да успокоят Ганьо, който през това време си руча салата в хола и се трови и пръска черния си дроб с ~60 градусов етилов спирт, който той нарича "алкохол домашно производство" приготвен от него или някой негов приятел по интереси в някоя селска колиба с нужник на двора. Ще успокоят и Ганьовица, която се е изпозагрижила изведнъж и се е заоплаквала, че бели коси ще й поникнат скоро заради дЯцата й, които тя оставя безнадзорно с часове и "само ги мисли" да не би току-виж посегнат на някой “опасен наркотик”, ако няма строги закони, които да осигурят, че младежта ще порасне по "комунистичеки" както "едно време" са били възпитавани хората (най-просто казано с "шамари"). В този момент двамата герои в семейно съжителство/родители съзират по новините в мутрата на някакъв дебело-мазноврат хитрец с интересно-загадъчен произход на първоначалния си милион и си казват мигновено "Ето го! Това новият спасител на нашите ценности и челяд, защото предлага още по-строги закони като повече затвор и доживотно отнемане на книжката!" (https://www.dnes.bg/politika/2020/04...hofiori.446836) Нищо, че същият е мега-чорбаджия и обича скъпите коли достигащи до абсурдни скорости, което всъщност е голяма част от основния проблем. Важно му е да капитализира от настроенията на настървеното простолюдие първи и да пробутва asap пресен закон, който поради афекта и на останалите в парламентарната зала току-виж му подарят и като негов личен успех заради създалата се ситуация и изискванията на обществото за бързи мерки. Особено и на задаващите се нови избори този имидж на "героя", който “се се бори с наркотиците и мисли за бъдещето на вашите дЯца” ще му бъде от прекрасна полза. Този му успех ще бъде съпроводен и от шумни аплодисменти от овчедушната Ганьовска пасмина, която на есен ще гласува пак той да е в парламента. На Ганьо му харесват бързите решения! Нали той не може да мисли много, нека някой го помисли за 1 ден вместо него и да му покаже как се решават неща, които са проблемни от както "свят светува". Искането за мъст ви се изпълни, “дами и господа” (въпреки че тези, които надават най-много вой нито са потърпевши, нито изглеждат съвсем като “дами” или “господа”), сега може да спите спокойно докато не хванат вашето дете с модерните дрегери и НЕ отчетат, че преди седмица е опънало джойнт, с което си позволява да “кара пиян и безразсъден” и следва, че най-логичното нещо е да му погубят младостта. Но вие си гласувайте за магарета! Мисленето ви така и така е дълбоко колкото една тротоарна локва! Нали логиката ви е, че колкото по-строг е господарят (т.е. ви шиба вас овцете яко през пръстите), то толкова по-добре ще е за всички? Да не сте посмяли да се оплачете после!
С това си изказване се появи тъкмо навреме, за да те илюстрирам като типичен пример за това, за което говорих по-горе. Благодаря!
И дори да съм аз или ти, абсурдните закони ли ще ни върнат загубените животи? Това вече са най-безсмислените аргументи, които са съпътстващи контекста. Не може едно престъпление, само защото се е случило на публична личност, да е опорната ти точка за изменение на закона. Къде до сега си блял ти например, за да искаш чак сега някаква мъст и колко рационално е да накажеш всички без значение от провиненията им заради безразсъдното поведение на един? Не разпускаш, това го разбираме и затова не ти пука кое е легално и кое не, а да има какви да е закони стига да са скапани за тези, които засягат. Личи си, че си като похлупак натискан от пара. Но трябва ли садистично да се изменят законите само защото ти като представител на тълпата го изискваш заради самия себе си? Тоталното потъпкване на личните свободи са мечта за такива фанатици като теб, а за политиците ти и управляващите те в сянка ти си част от любимите им гласоподаватели. Най-редовни и най-неадекватни.
Това, че твоята цел е обявяването на православна джамахирия не означава, че аз искайки да вразумя някого с думите си поощрявам някого. Мисленето ти е много еднопластово и плоско. Не разбираш нито от справедливост, нито имаш поглед над нещата извън ограничения и порочен кръг, в който се рееш. Сигурно ще минеш скоро 30 и единственият начин да задоволиш себе си е като се самозалъгваш с популистки "идеали" за балъци точно от типа "ако направим мерките по-страшни това ще работи!", което е автоматична глупост. Нима си мислиш, че някой някого тук е убил насила? Това е пътно произшествие! Пътните произшествия няма да намалеят, ако направят присъдите по-строги! Контролът по пътя се упражнява изцяло с камери, навсякъде из големите градове, най-вече в София! Защо този не са го спрели по-рано на някое кръстовище? Едва ли за първи път е натиснал газ по точно този булевард. Тоест вината имат корумпираните ченгета, които никъде не са му правили проблеми. А не момчетата, които пушат трева. Но ти това няма да го разбереш. Ще мислиш плоско. За теб проблемът не тръгва от корените си, а само от един клон. Каквото видиш и чуеш. Без капка задълбоченост.
Защото хората сме тъпи и злобни.
Колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-малко впечатление ти прави. Може да се опитваш да бъдеш по-малко тъп и злобен от другите, но не можеш да промениш масите, които не искат да се променят. Не можеш да промениш малодушни хора, които се страхуват да знаят. Тъкмо когато си мислех, че не може вече нищо да ме изненада, видях колко много хора отричат пандемията и за пореден път се втрещих от тоталното малоумие на индивиди, чийто брой е твърде голям, за да се игнорира лесно.
За наркотиците, по същия начин. Иска ми се да бяхме като президента на Филипините в това отношение или като Сингапур, където има смъртно наказание за разпространение и употреба на наркотици, но уви. Хората искат да си тровят тялото и разума, вредят не само не себе си, но и на другите в процеса.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Все си мисля, че в писането на правилата за движение по пътищата, участват квалифицирани психолози, които много добре разбират как действат упойващите и наркотични вещества върху способността за шофиране.
Или мислиш, че в писането на законите за движение по пътищата има конспирацийка?
Ти едва ли не, изкарваш, че тези дето пушат трева, са доста по-адекватни от тези дето нямат зависимост и могат да си контролират емоциите и да се чувстват добре и без нея.
Тревоманите според мен са нещо подобно, като чалгарите, но тук ролята на чалгата изиграва пушенето трева. Не ли?
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 14:14
Проблемът не е само че съществуват хора, които употребяват и разпространяват наркотици.
Проблемът е, че ние, хората, които не употребяваме и не разпространяваме наркотици и дори самата дума предизвиква най-дълбоко чувство на отвращение у нас, не правим достатъчно, за да искаме изключително строги закони в това отношение. Лесно е да се сочи с пръст, но когато сочиш с пръст към някого, три пръста сочат обратно към теб.
Смъртно наказание би решило проблема много лесно, но търговците на отрова са алчни изроди и ще направят всичко възможно, за да не се случи това.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Причината да подкрепям смъртното наказание за разпространение и употреба на наркотици не е защото ми е приятно да се умъртвяват хора, а защото засега това е най-ефективната превенция особено за хората с малко или нулево образование, които са родени в неподходящи и непривилегировани обстоятелства и не осъзнават огромната вреда от отровата, с която търгуват.
Дори за тези, които осъзнават вредата, смъртното наказание е повод за демотивация освен ако не ценят наркотиците повече от собствения си живот.